96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο)"

Transcript

1 Κανόνες

2 Στο Quarantine, κάθε παίκτης έχει από ένα νοσοκομείο. Οι ασθενείς κάνουν ουρές έξω από τα νοσοκομεία, για να εξετάσουν οι γιατροί τα διάφορα συνάχια και χτυπήματά τους. Σκοπός σας είναι να εξοπλίσετε το νοσοκομείο σας με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να προσφέρετε την καλύτερη δυνατή έξυπηρέτηση. Επεκτείνετε το νοσοκομείο σας με τα καλύτερα δωμάτια ώστε να προσφέρετε τους πιό μοντέρνους τρόπους θεραπείας, αλλά προσέχετε ταυτόχρονα και την επίφοβη Γκρίζα ασθένεια η οποία μπορεί να εξαπλωθεί στις εγκαταστάσεις σας, οδηγώντας ολόκληρες πτέρυγες σε κατάσταση Καραντίνας! Περιεχόμενα 96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς 32 Γκρι Κύβοι Ασθένειας μολυσμένοι με Γκρίζα! 28 Πλακίδια Ειδικών Δωματίων (από 2 σε 14 είδη) 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας (από 4 σε μπλε, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) 8 Επιπλέον Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας (από 2 σε μπλε, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) 1 Υφασμάτινο Σακουλάκι 4 Πλακίδια Προθάλαμου 8 Δείκτες Επιπλέον Ενέργειας 4 Δίσκοι Ενέργειας Γύρου Γειά σας! Είμαι ο Κουίζι, και είμαι ο βασικός εκπρόσωπος της Κοινωνίας των Γκρίζων Μικροβίων. Το σύνθημά μας είναι: Δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται!. Τα Γκρίζα είναι γνωστό ότι προκαλούν Κολλώδεις Αγκώνες, Σύνδρομο του Εξωγήινου Χεριού και, ασφαλώς, Βαβά. Αλλά είναι πραγματικά τόσο φοβερά; Μην ανησυχείτε πάντως, είμαι εδώ για να σας βοηθήσω να μάθετε τους σημαντικούς κανόνες του Quarantine. Σε όλο το εγχειρίδιο, οπουδήποτε εμφανίζομαι, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι εμείς τα Γκρίζα, θα καταλήξουμε στο νοσοκομείο κάποιου αντιπάλου σας, και όχι στο δικό σας. Εκτός, βέβαια, αν θέλετε μια επίσκεψη!

3 Προετοιμασία Κάθε παίκτης παίρνει ένα Αρχικό Δωμάτιο Θεραπείας κάθε χρώματος και ένα Πλακίδιο Προθάλαμου. Τα περισσευούμενα Πλακίδια Θαλάμου και Αρχικά Δωμάτια, επιστρέφονται στο κουτί. Οι παίκτες συνδέουν τα αρχικά αυτά πλακίδιά τους, ξεκινώντας το Νοσοκομείο τους (δείτε Τοποθέτηση Πλακιδίων Νοσοκομείου ). Έπειτα, γυρίστε κλειστά τα Πλακίδια Ειδικών Δωματίων και τραβήξτε οκτώ τυχαία για το παιχνίδι αυτό. Αν τραβήξετε ένα διπλό, αγνοήστε το και τραβήξτε και πάλι. Μόλις οκτώ διαφορετικά Πλακίδια Ειδικών Δωματίων ανοιχθούν, γυρίστε ανοιχτά όλα τα πλακίδια, τοποθετώντας τα επιλεγμένα οκτώ (μαζί με το ίδιο δεύτερο) μαζί με τις τέσσερις στοίβες των Επιπλέον Δωματίων Θεραπείας, στο κέντρο του τραπεζιού σαν Αγορά. Έπειτα, αφαιρέστε όλα τα ζευγάρια από τα Ειδικά Δωμάτια που δεν επιλέχθηκαν τυχαία στην αρχή, επιστρέφοντάς τα στο κουτί. Η Αγορά τώρα θα πρέπει να περιέχει 24 πλακίδια, 12 διαφορετικών ειδών (οκτώ Πλακίδια Ειδικών Δωματίων και τέσσερα Πλακίδια Επιπλέον Δωματίων Θεραπείας). Πλάτη Αρχικών Πλακιδίων Πλάτη Κανονικών Πλακιδίων Τοποθετήστε όλους τους Κύβους Ασθενών και Κύβους Ασθενείας μέσα στο Υφασμάτινο Σακουλάκι. ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ Τοποθετήστε τους οκτώ Επιπλέον Δείκτες Ενεργειών σαν απόθεμα δίπλα στην Αγορά. Ο παίκτης που επισκέφθηκε πιο πρόσφατα νοσοκομείο παίζει πρώτος. Παίρνει τους τέσσερις Δίσκους Ενέργειας δίνοντας το Σακουλάκι στον παίκτη στα αριστερά του. Το παιχνίδι μπορεί πια να ξεκινήσει, με τον πρώτο παίκτη, και συνεχίζοντας δεξιόστροφα. Στο διπλό παιχνίδι αφαιρέστε ένα από κάθε Πλακίδιο Ειδικού Δωματίου από το παιχνίδι, ώστε να υπάρχει μόνο ένα του κάθε είδους. Παραδείγματα στησίματος αρχικού νοσοκομείου: τοποθετήστε τα τέσσερα πλακίδια αρχικών δωματίων θεραπείας, έτσι ώστε να ξεκινούν από τον προθάλαμο, ακολουθώντας τους κανόνες τοποθέτησης πλακιδίων του νοσοκομείου (επόμενη σελίδα).

4 Τοποθέτηση Πλακιδίων Στη διάρκεια του παιχνιδιού, ο κάθε παίκτης θα φτιάχνει το νοσοκομείο του προσθέτοντας, αφαιρώντας ή μετακινώντας πλακίδια. Υπάρχουν μερικοί σημαντικοί κανόνες που πρέπει να θυμάστε: Κάθε πλακίδιο που προστίθεται στο νοσοκομείο πρέπει να συνδέεται μίας τουλάχιστον ανοιχτής πόρτας (οι προθάλαμοι έχουν από τέσσερις πόρτες). Επιτρέπεται μία ανοιχτή πόρτα του νοσοκομείου να διακόπτεται από ένα άλλο πλακίδιο αρκεί αυτό να συνδέεται με μία άλλη ανοιχτή πόρτα σε κάποιο ήδη τοποθετημένο πλακίδιο. Κάθε πλακίδιο πρέπει επίσης να μπορεί να φτάνει πίσω στον Προθάλαμο, είτε άμεσα ή από μια σειρά από πόρτες. Ένα πλακίδιο δεν μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε άλλο πλακίδιο. Όλα τα πλακίδια ενός νοσοκομείου πρέπει πάντοτε να σχηματίζουν μια μόνο ομάδα πλακιδίων.

5 Ένα πλακίδιο δεν μπορεί να συνδεθεί πόρτα με πόρτα δίπλα σε πλακίδιο που βρίσκεται σε Καραντίνα (δείτε Ορολογία, εκτός κι αν ταυτόχρονα συνδέεται και σε ένα πλακίδιο που δεν είναι σε Καραντίνα. Η είσοδος του νοσοκομείου πρέπει πάντοτε να είναι ελεύθερη, καθώς οι πελάτες θα κάνουν ουρά από έξω, περιμένοντας τη σειρά τους για εξέταση. Έτσι, το πλακίδιο του Προθάλαμου δεν πρέπει ποτέ να περικυκλωθεί από άλλα πλακίδια. Αν κάποιος παίκτης πάρει ένα πλακίδιο το οποίο δεν μπορεί ή δεν επιθυμεί να προσθέσει στο νοσοκομείο του, μπορεί να το κρατήσει δίπλα από αυτό. Τα πλακίδια αυτά μπορούν να προστεθούν χωρίς επιπλέον κόστος, στο νοσοκομείο, οποιαδήποτε στιγμή της σειράς του. Ωστόσο, κανένας παίκτης δεν μπορεί να έχει περισσότερα από δύο μη τοποθετημένα πλακίδια δίπλα στο νοσοκομείο του. Όσα πλακίδια βρίσκονται δίπλα στο νοσοκομείο δεν παρέχουν πλεονεκτήματα κατά τη διάρκεια ή στο τέλος του παιχνιδιού. Ορολογία Στο κομμάτι αυτό διευκρινίζονται κάποιες λέξεις και έννοιες, διευκολύνοντας την ανάγνωση των κανόνων. Η λέξη Συνδεδεμένα αναφέρεται στα πλακίδια τα οποία βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, και συνδέονται με πόρτες. Η πόρτα του ενός πλακιδίου πρέπει να ακουμπάει στην πόρτα του δεύτερου, ώστε αυτά να θεωρούνται Συνδεδεμένα. Η λέξη Γειτονικά αναφέρεται σε δύο πλακίδια, συνδεδεμένα ή όχι, τα οποία συνδέονται πλευρά με πλευρά (όχι διαγωνίως). Το νοσοκομείο κάθε παίκτη έχει μια Σειρά Αναμονής, η οποία αναπαριστάται από μηδέν ή περισσότερους Κύβους Ασθενών, σε σειρά ακριβώς έξω από το Πλακίδιο Προθαλάμου του νοσοκομείου. Κάθε νέος Ασθενής της Σειράς Αναμονής, προστίθεται στο τέλος της σειράς. Δεν υπάρχει όριο στη Σειρά Αναμονής κάθε παίκτη. Μια Σειρά δεν μπορεί ποτέ να περιέχει Γκρι Κύβους Ασθενείας.

6 Οι γωνίες κάθε πλακιδίου έχουν από ένα κομμάτι της Θέσης Νοσοκόμων. Μία ολοκληρωμένη Θέση Νοσοκόμων, είναι ο κύκλος που ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση τεσσάρων γωνιών. Μια ολοκληρωμένη Θέση Νοσοκόμων δίνει επιπλέον πόντους στο τέλος του παιχνιδιού αλλά είναι και ένας γρήγορος τρόπος να εξαπλωθεί γρηγορότερα η Γκρίζα ασθένεια. Όταν ένας Κύβος Γκρι Ασθενείας βρίσκεται σε ένα πλακίδιο, το πλακίδιο αυτό είναι σε Καραντίνα. Αυτό σημαίνει ότι το πλακίδιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε σκοπό μέχρι να Απολυμανθεί. Οποιοδήποτε πλακίδιο δεν έχει Γκρι Κύβο Ασθενείας, θεωρείται απολυμασμένο και ασφαλές για το νοσοκομείο. Πορεία του Παιχνιδιού Ένας γύρος του Quarantine είναι εύκολος, αν θυμάστε την φράση Τέσσερα και Τέσσερα. Σε κάθε γύρο ο ενεργός παίκτης: Α) Τραβάει και Τοποθετεί Τέσσερις Κύβους Ασθενών / Ασθενείας Οι ενέργειες αυτές δεν χρειάζεται να εκτελεστούν χωριστά. Οι παίκτες μπορούν να τις εκτελέσουν με οποιαδήποτε σειρά, ακόμη και εναλλάξ. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να πάρει έναν Ασθενή, έπειτα έναν δεύτερο, μετά να εκτελέσει τις τέσσερις ενέργειες, και τέλος να πάρει και τον τρίτο και τέταρτο Ασθενή. Β) Μπορεί να Εκτελέσει Τέσσερις Ενέργειες. Α) Πρέπει να Τραβήξετε και να Τοποθετήσετε Τέσσερις Κύβους Ασθενών / Ασθενείας: Στην αρχή κάθε γύρου, ο παίκτης στα αριστερά του ενεργού παίκτη τραβάει τέσσερις Κύβους Ασθενών / Ασθενείας και, χωρίς να τους δει, τους κρατάει κρυφούς στο χέρι του. Ο ενεργός παίκτης φωνάζει Νέοι Ασθενείς! και παίρνει έναν τυχαία επιλεγμένο Κύβο από το χέρι του παίκτη στα αριστερά του. Ο κάθε κύβος πρέπει να τοποθετηθεί προτού, ο παίκτης πάρει τον επόμενο. Αφού όλοι οι Ασθενείς τραβηχθούν, τοποθετούνται στο τέλος είτε της δικής σας Σειράς Αναμονής ή σε κάποιου αντιπάλου. Στον πρώτο γύρο και μόνο, όλοι οι παίκτες τραβάνε, μέχρι να έχουν τέσσερις Κύβους Ασθενών (όχι γκρι). Όσοι γκρι κύβοι τραβηχτούν, τοποθετούνται σε μια στοίβα δίπλα στην Αγορά, η οποία ονομάζεται Απόθεμα. Αν τραβήξετε έναν Κύβο Γκρι Ασθενείας, αυτός δεν προστίθεται σε κάποια Σειρά Αναμονής. Αντίθετα, θέτει ένα πλακίδιο σε Καραντίνα. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε πλακίδιο νοσοκομείου, οποιουδήποτε παίκτη (ακόμη και στον Προθάλαμο). Αν το νοσοκομείο που θα επιλέξετε δεν έχει πλακίδιο σε Καραντίνα, μπορείτε να τοποθετήσετε τον Κύβο σε οποιοδήποτε πλακίδιο. Αν, ωστόσο, το νοσοκομείο έχει τουλάχιστον ένα δωμάτιο σε Καραντίνα, ο γκρι κύβος πρέπει να τοποθετηθεί Γειτονικά σε ένα δωμάτιο, το οποίο βρίσκεται ήδη σε Καραντίνα. Αν θέσετε σε Καραντίνα ένα δωμάτιο, το οποίο είναι μέρος μιας ολοκληρωμένης Θέσης Νοσοκόμων, μπορείτε αμέσως να θέσετε σε Καραντίνα άλλο ένα πλακίδιο, το οποίο επίσης αποτελεί μέρος της Θέσης Νοσοκόμων, παίρνοντας έναν Γκρι Κύβο από το Απόθεμα, δίπλα στην Αγορά και τοποθετώντας τον στο πλακίδιο αυτό. Αν κάποια στιγμή εξαντληθούν οι Γκρι Κύβοι από το Απόθεμα, δεν μπορείτε πια να χρησιμοποιήσετε αυτή την ιδιότητα.

7 Δεν γίνεται κάποιος να θέσει σε Καραντίνα περισσότερα από δύο πλακίδια με μία και μόνο κίνηση τραβήγματος Γκρι Κύβου Ασθενείας. Ωστόσο, με επόμενο τράβηγμα Κύβου Ασθενείας, μπορούν να τεθούν σε Καραντίνα επιπλέον πλακίδια. Γκρι Κύβος ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟΣ από το Σακουλάκι Γκρι Κύβος από το ΑΠΟΘΕΜΑ Το νοσοκομείο αυτό έχει ήδη ένα πλακίδιο σε καραντίνα. Ο μόλις τραβηγμένος γκρι κύβος ασθενείας, μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε πλακίδιο γειτονικά αυτού που βρίσκεται ήδη σε Καραντίνα. Ο γκρι κύβος, μόλις τοποθετήθηκε σε ένα πλακίδιο το οποίο είναι μέρος δύο ολοκληρωμένες Θέσεις Νοσοκόμων. Ένας δεύτερος γκρι κύβος από το απόθεμα, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα γειτονικό πλακίδιο, της ίδιας ολοκληρωμένης Θέσης Νοσοκόμων. Β) Μπορείτε να Εκτελέσετε Τέσσερις Ενέργειες Μπορείτε να εκτελέσετε ενέργειες πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια τραβήγματος Ασθενών αν το επιθυμείτε. Κάθε ενέργεια, ωστόσο, πρέπει να εκτελεστεί ολοκληρωμένα πριν εκτελεστεί η επόμενη. Υπάρχουν τέσσερις Δίσκοι Ενεργειών στο παιχνίδι. Καθώς εκτελείτε κάθε μία από τις ενέργειές σας, δώστε έναν Δίσκο Ενέργειας στον παίκτη στα αριστερά σας, σχηματίζοντας μια στοίβα μπροστά του. Έτσι θα μπορείτε να σημειώνεται πόσες από τις τέσσερις ενέργειές σας χρησιμοποιήσατε ήδη στον γύρο. Εκτός κι αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό, κάθε ενέργεια μπορεί να εκτελεστεί πολλές φορές. Οι πιθανές σας ενέργειες είναι οι εξής: ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Εισαγωγή Ασθενών Μπορείτε να εισάγετε Ασθενείς της Σειράς Αναμονής σας σε Δωμάτια Θεραπείας του αντίστοιχου χρώματος του νοσοκομείου σας. Μόνο ένας Ασθενής μπορεί να εισαχθεί σε ένα σωστά Συνδεδεμένο Δωμάτιο Θεραπείας (εκτός αν υπάρχει το Ειδικό Πλακίδιο Ελικοδρομίου, το οποίο περιγράφεται παρακάτω). Το Δωμάτιο Θεραπείας πρέπει να ταιριάζει με το χρώμα του Ασθενή που εισάχθηκε. Σαν μία μόνο ενέργεια, οι Ασθενείς μπορούν να εισαχθούν ένας ένας, στη σειρά, μέχρι ο πρώτος Ασθενής της Σειράς Αναμονής να μην μπορεί να εισαχθεί. Οι Ασθενείς δεν μπορούν να εισαχθούν σε Δωμάτια Θεραπείας τα οποία βρίσκονται σε Καραντίνα. Μπορούν να εισαχθούν σε δωμάτια απομονωμένα από την περιοχή του νοσοκομείου που βρίσκεται σε Καραντίνα (περνώντας μέσα από δωμάτια σε Καραντίνα, ώσπου να φτάσουν σε δωμάτιο που δεν είναι σε Καραντίνα). Αρχικά εισάγετε τον κόκκινο ασθενή και έπειτα τον κίτρινο, τοποθετώντας τους στα διαθέσιμα δωμάτια του αντίστοιχου χρώματος. Το πράσινο δωμάτιο θεραπείας βρίσκεται σε Καραντίνα, οπότε ο πράσινος ασθενής δεν μπορεί να εισαχθεί.

8 ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Θεραπεία Ασθενών Μπορείτε να θεραπεύσετε όλους τους κύβους Ασθενών (όχι τους Γκρι Κύβους Ασθενείας!) ενός χρώματος, που καταλαμβάνουν τα Δωμάτια Θεραπείας και τα Ειδικά Δωμάτια του Νοσοκομείου σας. Οι κύβοι Ασθενών αφαιρούνται από τα αντίστοιχα πλακίδια και τοποθετούνται μπροστά από τον παίκτη που τους θεράπευσε, σαν Προσωπικό του Απόθεμα. Αυτοί οι Κύβοι Ασθενών αναπαριστάνουν πια το κερδισμένο εισόδημα, το οποίο μπορεί ο παίκτης να ξοδέψει για να αγοράσει πλακίδια, ή να το κρατήσει για πόντους. Οι Ασθενείς δεν μπορούν να θεραπευτούν αν βρίσκονται σε δωμάτιο σε Καραντίνα, αν και οι υπόλοιποι Ασθενείς του ίδιου χρώματος θεραπεύονται κανονικά. ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Δημιουργία Σύμβασης Μπορείτε να κάνετε μια σύμβαση ώστε να αγοράσετε ένα διαθέσιμο Πλακίδιο Ειδικού Δωματίου από την Αγορά. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε δύο ή περισσότερους κύβους οποιουδήποτε χρώματος από το Προσωπικό σας Απόθεμα πάνω στην στοίβα των πλακιδίων και μετακινήστε τη στοίβα δίπλα στο νοσοκομείο σας. Σε οποιαδήποτε στιγμή του επόμενου γύρου σας μπορείτε να πάρετε ένα πλακίδιο από τη στοίβα που έχετε κλείσει, αν έχει διαθέσιμα, και αμέσως να το τοποθετήσετε στο νοσοκομείο σας, ακολουθώντας τους κανόνες της Τοποθέτησης Πλακιδίων του Νοσοκομείου ή να το κρατήσετε δίπλα στο νοσοκομείο σας για χρήση αργότερα. Αφού πάρετε ένα πλακίδιο, αν υπάρχει κι άλλο διαθέσιμο, θα πρέπει να το επιστρέψετε στην Αγορά, αφήνοντας τους κύβους πληρωμής πάνω του. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν πλακίδια στη στοίβα που έχετε κλείσει, στον επόμενό σας γύρο, δεν θα μπορέσετε να αγοράσετε το πλακίδιο. Στην περίπτωση αυτή παίρνετε πίσω τους κύβους σας. Αυτό είναι, ίσως, το σημαντικότερο στοιχείο του Quarantine. Αν ορίσετε μια πολύ χαμηλή τιμή, οι αντίπαλοι θα πάρουν το πλακίδιο, αφήνοντάς σας χωρίς πλακίδιο για αγορά. Αν την ανεβάσετε όμως πολύ, θα χρειαστεί να πληρώσετε αρκετά χρήματα στο τέλος! ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Αγορά Δωματίου Η ενέργεια αυτή σας επιτρέπει να αγοράσετε είτε ένα Ειδικό Δωμάτιο ή ένα Επιπλέον Δωμάτιο Θεραπείας. Η κάθε αγορά ακολουθεί διαφορετικούς κανόνες για τα δύο είδη πλακιδίων. Αγορά Πλακιδίου Ειδικού Δωματίου: Η ενέργεια αυτή είναι διαθέσιμη μόνο όταν υπάρχει ένα ανοιχτό Πλακίδιο Σύμβασης (δείτε παραπάνω). Μπορείτε να αγοράσετε πλακίδια σε σύμβαση μόνο από την αγορά ή μπροστά από τους παίκτες. Για να αγοράσετε ένα Πλακίδιο Ειδικού Δωματίου, πρέπει να πληρώσετε το ακριβές αντίτιμο, ταιριάζοντας όλους τους κύβους πάνω στο πλακίδιο, σε χρώμα και πλήθος. Οι κύβοι αυτοί πρέπει να προέρχονται από το Προσωπικό σας Απόθεμα και φεύγουν από το παιχνίδι (επιστρέφουν στο κουτί). Μπορείτε να προσθέσετε τώρα ένα πλακίδιο της στοίβας στο νοσοκομείο σας, ή να το κρατήσετε δίπλα του, ακολουθώντας τους κανόνες Τοποθέτησης Πλακιδίων του Νοσοκομείου. Αν αγοράσετε το τελευταίο πλακίδιο της στοίβας, επιστρέψτε τους κύβους που καθορίζουν την τιμή στο κουτί (αν το αγοράσατε από την Αγορά) ή στον παίκτη που ξεκίνησε τη σύμβαση (αν το αγοράσατε μπροστά από άλλο παίκτη). Όταν αγοράσετε πλακίδιο μπροστά από άλλο παίκτη, αυτός κερδίζει έναν Επιπλέον Δείκτη Ενέργειας από το Απόθεμα, αν υπάρχει διαθέσιμος. Δεν μπορείτε να αγοράσετε το ίδιο είδος Ειδικού Δωματίου, στον ίδιο γύρο δύο φορές. Αγορά ενός Επιπλέον Δωματίου Θεραπείας: Για να αγοράσετε ένα Επιπλέον Δωμάτιο Θεραπείας πρέπει να πληρώσετε δύο κύβους οποιουδήποτε χρώματος (επιστρέψτε τους στο κουτί) και να πάρετε το Δωμάτιο Θεραπείας που θέλετε από την Αγορά. Τα Δωμάτια Θεραπείας πρέπει να προστεθούν στο νοσοκομείο σα ς αμέσως. Δεν χρειάζεται έναρξη σύμβασης για να αγοράσετε ένα Επιπλέον Δωμάτιο Θεραπείας. Δεν μπορείτε να αγοράσετε δύο ίδιου χρώματος Επιπλέον Δωμάτια Θεραπείας στον ίδιο γύρο.

9 ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Μετακίνηση Ασθενών Πάρτε όλους τους Ασθενείς της Σειράς Αναμονής σας και τοποθετήστε τους με όποια σειρά θέλετε. ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Επιπλέον Δείκτης Ενέργειας Μπορεί κάποιος σαν ενέργεια να πάρει έναν Επιπλέον Δείκτη Ενέργειας και να τον τοποθετήσει στο Προσωπικό του Απόθεμα για χρήση αργότερα. Σε οποιονδήποτε γύρο μπορεί κάποιος παίκτης να ξοδέψει έναν η περισσότερους Δείκτες Επιπλέον Ενέργειας, εκτελώντας μια ακόμη ενέργεια. Αν δεν υπάρχουν άλλοι δείκτες διαθέσιμοι στο Απόθεμα, η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να εκτελεστεί. Μπορεί κάποιος να ξοδέψει όσους Δείκτες Επιπλέον Ενεργειών έχει διαθέσιμους, όποτε θέλει. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να πάρει παραπάνω από δύο Δείκτες Επιπλέον Ενεργειών στον ίδιο γύρο. ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Απολύμανση Με μία ενέργεια μπορείτε να αφαιρέσετε έναν Γκρι Κύβο Ασθενείας από οποιοδήποτε νοσοκομείο. Ο Γκρι Κύβος Ασθενείας τοποθετείται στο Απόθεμα δίπλα στην Αγορά. Μπορείτε να χωρίσετε την περιοχή σε Καραντίνα, Απολυμαίνοντας πλακίδια στο κέντρο της. ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ανακαίνιση Μπορείτε να εκτελέσετε την ενέργεια Ανακαίνισης μόνο μια φορά ανά γύρο. Μπορείτε να μετακινήσετε, περιστρέψτε ή αφαιρέσετε μέχρι δύο πλακίδια του νοσοκομείου σας. Το νοσοκομείο μπορεί προσωρινά να χωριστεί σε δύο κομμάτια, αλλά στο τέλος της ανακαίνισης θα πρέπει να ακολουθούνται όλοι οι κανόνες. Με την ενέργεια Ανακαίνισης δεν μπορούν να επηρεαστούν πλακίδια σε Καραντίνα ή με Ασθενή. Αν κατά την Ανακαίνιση προσθέσετε πλακίδια που είχατε αγοράσει και αφήσει στην άκρη, αυτά δεν υπολογίζονται για το όριο δύο πλακιδίων της ανακαίνισης. Αν, κατά την ανακαίνιση, αφαιρέσετε ένα πλακίδιο, θα πρέπει να το τοποθετήσετε δίπλα στο νοσοκομείο σας. Τέλος του Γύρου Μόλις τραβήξετε και τοποθετήσετε τέσσερις κύβους Ασθενή / Ασθενείας και εκτελέσετε μέχρι και τέσσερις ενέργειες, ο γύρος σας ολοκληρώνεται. Παίζει ο επόμενος παίκτης με δεξιόστροφη φορά, και αντίστοιχα αυτός δίνει το Υφασμάτινο Σακουλάκι στον παίκτη στα αριστερά του, κρατώντας τους τέσσερις Δίσκους Ενεργειών μπροστά του για χρήση στον γύρο του. Έτσι το Υφασμάτινο Σακουλάκι θα βρίσκεται πάντα στα χέρια του αμέσως επόμενου παίκτη και οι Δίσκοι Ενεργειών μπροστά από τον ενεργό παίκτη.

10 Τέλος του Παιχνιδιού Το παιχνίδι τελειώνει αμέσως μόλις συμβεί ένα από τα παρακάτω: Α) Αγοραστεί το τελευταίο πλακίδιο του παιχνιδιού Β) Τραβηχτεί ο τελευταίος Ασθενής από το σακουλάκι Ο γύρος στον οποίο ενεργοποιείται το τέλος του παιχνιδιού, θα είναι ο τελευταίος για τον παίκτη αυτό. Οι υπόλοιποι παίκτες έχουν από έναν ακόμη γύρο. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν πλακίδια με σύμβαση μπροστά από έναν ή περισσότερους παίκτες, το παιχνίδι τελειώνει αν το τελευταίο πλακίδιο είτε προστεθεί σε ένα νοσοκομείο ή αφεθεί δίπλα του. Δεν θα τραβηχτούν επιπλέον Ασθενείς στον τελευταίο γύρο, ανεξάρτητα του πως τελείωσε το παιχνίδι. Σκοράρισμα Κερδίζετε έναν πόντο για κάθε ένα από τα παρακάτω: Κάθε Πλακίδιο Ειδικού Δωματίου του νοσοκομείου σας Κάθε ολοκληρωμένη Θέση Νοσοκόμων του νοσοκομείου σας Κάθε δύο κύβους στο Προσωπικό σας Απόθεμα Αν δεν υπάρχουν Ασθενείς στη Σειρά Αναμονής σας Το μικρό διαμαντάκι σε μερικά πλακίδια, βρίσκεται εκεί σαν υπενθύμιση ότι τα πλακίδια αυτά αξίζουν πόντους στο τέλος του παιχνιδιού. Ωστόσο, μην ξεχνάτε να συλλέγετε επίσης πόντους με τις Θέσεις Νοσοκόμων! Αν υπάρχει ισοπαλία, νικητής μεταξύ των ισόπαλων παικτών είναι αυτός με τα λιγότερα πλακίδια στο νοσοκομείο του. Αν εξακολουθεί να υπάρχει ισοπαλία, νικητής είναι ο παίκτης με τις λιγότερες Θέσεις Νοσοκόμων στο νοσοκομείο του. Αν υπάρχει και πάλι ισοπαλία, νικητής αναδεικνύεται ο παίκτης που θα καταφέρει να μείνει υγιής τον περισσότερο καιρό. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πλακίδια Ειδικών Δωματίων Κάθε Πλακίδιο Ειδικού Δωματίου είτε παρέχει μια νέα ενέργεια, ή βελτιώνει κάποια από τις βασικές ενέργειες, ή παρέχει κάποιο άλλο πλεονέκτημα. Ωστόσο, για να λειτουργήσει η ιδιότητα του πλακιδίου θα πρέπει να είναι κανονικά τοποθετημένο στο νοσοκομείο σας, και όχι σε Καραντίνα. Επιπλέον: Οι ροζ κύβοι αντιστοιχούν σε κύβους οποιουδήποτε χρώματος. Τα Πλακίδια Ειδικών Δωματίων που παρέχουν μια νέα ενέργεια χρειάζονται έναν Δίσκο Ενέργειας ώστε να χρησιμοποιηθούν. Τα Πλακίδια αυτά εμφανίζουν έναν Δίσκο Ενέργειας με ένα πράσινο βέλος. Τα Πλακίδια Ειδικών Δωματίων που βελτιώνουν μια βασική ενέργεια έχουν ένα εικονίδιο Δίσκου Ενέργειας σχεδιασμένο και επίσης αναγράφουν την αντίστοιχη ενέργεια με την οποία σχετίζονται. Τα Πλακίδια Ειδικών Δωματίων που δεν έχουν εικονίδιο Δίσκου Ενέργειας μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να χρειάζεται Δίσκος Ενέργειας. Ωστόσο, σιγουρευτείτε για τις ιδιότητές τους, διαβάζοντας την περιγραφή τους (παρακάτω) ώστε να γνωρίζετε τα ακριβή τους πλεονεκτήματα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι επίδραση μπορεί να έχει κάθε Πλακίδιο Ειδικού Δωματίου στο νοσοκομείο σας. Ωστόσο, μην ανησυχείτε ότι πρέπει να τα αποστηθίσετε μιας και δεν χρησιμοποιούνται όλα μαζί σε κάθε παρτίδα Quarantine. Κάθε πλακίδιο έχει εύκολα εικονίδια τα οποία σας βοηθούν να θυμάστε τι κάνει το αντίστοιχο δωμάτιο, αλλά αν τυχόν το ξεχάσετε μπορείτε να βρείτε όσες πληροφορίες θα σας χρειαστούν, στην επόμενη σελίδα.

11 Δωμάτιο Εφοδιασμού (Supply Room) Οποιοδήποτε Δωμάτιο Θεραπείας συνδέται με το Δωμάτιο Εφοδιασμού, όπως και ο- ποιοδήποτε άλλο Δωμάτιο Θεραπείας του χρώματος αυτού στο νοσοκομείο σας, μπορεί να δεχθεί έναν επιπλέον Ασθενή. Συντήρηση (Maintenance) Μπορείτε να εκτελέσετε μια επιπλέον ενέργεια Ανακαίνισης κάθε γύρο. Κάθε ανακαίνιση σας επιτρέπει να μετακινήσετε, περιστρέψετε ή αφαιρέσετε μέχρι τέσσερα πλακίδια. Εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός της μίας ανακαίνισης ανά γύρο. Δωμάτιο Εφημερίας (On Call Room) Όταν θεραπεύετε Ασθενείς, μπορείτε επίσης να θεραπεύσετε όλους τους Ασθενείς του χρώματος του Δωματίου Θεραπείας με το οποίο είναι Συνδεδεμένο το Δωμάτιο Εφημερίας, χωρίς επιπλέον ενέργεια. Κατάστημα Δώρων (Gift Shop) Ξοδέψτε έναν Δίσκο Ενέργειας ώστε να πάρετε έναν κύβο (εκτός από γκρι) από το κουτί (από αυτούς δηλαδή που έχουν ξοδευτεί) και να τον προσθέσετε στο Προσωπικό σας Απόθεμα. Ασφάλεια (Security) Όταν κάποιος αντίπαλος αγοράζει ένα πλακίδιο από τα ανοιχτά Πλακίδια Σύμβασής σας, πρέπει να πληρώσει την αξία σε εσάς αντί να ξεσκαρτάρει τους κύβους από το παιχνίδι. Φαρμακείο (Pharmacy) Ξοδέψτε έναν Δίσκο Ενέργειας ώστε να Θεραπεύσετε τον πρώτο Ασθενή της Σειράς Αναμονής προσθέτοντάς τον στο Προσωπικό σας Απόθεμα. Αγορά (Purchasing) Όταν αγοράζετε ένα πλακίδιο, αρκεί να έχετε τον κατάλληλο αριθμό κύβων, χωρίς να απαιτείται το ακριβές ταίριασμα στα χρώματά τους. Διαλογή (Triage) Μπορείτε να ανακατανείμετε όλη τη Σειρά Αναμονής, όταν εκτελείτε ενέργεια Μετακίνησης Ασθενούς. Παθολογικό (Pathology) Ξοδέψτε έναν Δίσκο Ενέργειας ώστε να μπορέσετε να αφαιρέσετε όλους τους Κύβους Ασθενείας από μια 2x2 περιοχή, ακόμη κι αν αυτή δεν είναι ολοκληρωμένη. Η ενέργεια αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πολύ μια φορά ανά γύρο. Το Εργαστήριο μπορεί να βοηθήσει το Παθολογικό (χρησιμοποιήστε την ενέργεια του Εργαστηρίου μαζί με του Παθολογικού), αλλά κρατάτε μόνο έναν Γκρι Κύβο, επιστρέφοντας τους υπόλοιπους στο Απόθεμα. Περιορισμός (Containment) Το δωμάτιο αυτό δεν μπορεί να τεθεί σε Καραντίνα. Χρησιμοποιήστε το ώστε να σταματήσετε την εξάπλωση των Κύβων Ασθενείας στο νοσοκομείο σας! Καφετέρια (Cafeteria) Στην αρχή κάθε γύρου που η Καφετέρια δεν βρίσκεται σε Καραντίνα, μπορείτε να πάρετε έναν Επιπλέον Δείκτη Ενέργειας από το Απόθεμα. Αν δεν υπάρχει δείκτης στο Απόθεμα, παίρνετε έναν από το Προσωπικό Απόθεμα αντιπάλου. Εργαστήριο (Lab) Όταν Απολυμαίνετε ένα πλακίδιο, μπορείτε να κρατήσετε τον Γκρι Κύβο Ασθενείας στο Προσωπικό σας Απόθεμα. Δύο γκρι κύβοι υπολογίζονται σαν ένας κύβος οποιουδήποτε χρώματος όταν αγοράζετε πλακίδια ή για τον υπολογισμό των πόντων. Επείγοντα (Emergency) Όταν ένας Ασθενής προστίθεται στην ουρά της Σειράς Αναμονής σας, μπορεί να μετακινηθεί αμέσως στα Επείγοντα αν είναι άδεια. Τα Επείγοντα δεν μπορούν να δεχθούν Ασθενείς κατά την κανονική ενέργεια Εισαγωγής. Ωστόσο, μπορούν να δεχθούν άμεσα έναν Ασθενή ο οποίος τοποθετείται στη Σειρά Αναμονής σας, από άλλο παίκτη, ακόμη κι αν ακόμη τρέχει ο γύρος του παίκτη αυτού. Ελικοδρόμιο (Helipad) Τα πλακίδια του νοσοκομείου σας δεν χρειάζεται να είναι Συνδεδεμένα. Όταν το ελικοδρόμιο είναι σε Καραντίνα, οποιοδήποτε νέο πλακίδιο πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες τοποθέτησης, αν και τα ήδη υπάρχοντα μη Συνδεδεμένα πλακίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

12 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΓΥΡΟΥ Στο γύρο σας, τραβάτε 4 ασθενείς και εκτελείτε 4 ενέργειες. ΤΡΑΒΗΞΤΕ 4 ΚΥΒΟΥΣ Τραβήξτε 4 κύβους, έναν έναν, από τον παίκτη στα αριστερά σας, ανακοινώνοντας Νέος Ασθενής! και τοποθετήστε τον πρώτο, πριν τραβήξετε τον επόμενο. Το τράβηγμα μπορεί να γίνει στην αρχή ή στο τέλος του γύρου σας, ή σε μέρη ακόμη και ανάμεσα στις ενέργειές σας, με οποιαδήποτε σειρά. Οι ασθενείς προστίθενται στη Σειρά Αναμονής ενός νοσοκομείου (συνήθως στο δικό σας) με τη σειρά που τραβήχτηκαν. Ο γκρι κύβος προστίθεται σε ένα πλακίδιο οποιουδήποτε νοσοκομείου (συνήθως αντιπάλου). Μην ξεχνάτε να εξαπλώσετε την ασθένεια αν υπάρχει ολοκληρωμένη Θέση Νοσοκόμων στο πλακίδιο που τοποθετήσατε τον γκρι κύβο ασθενείας. ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ 4 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Εισαγωγή Ασθενών Θεραπεία Ασθενών Δημιουργία Σύμβασης Αγορά Δωματίου Μετακινήστε Ασθενείς σε Δωμάτια Θεραπείας του αντιστοίχου χρώματος, μέχρι να μην μπορεί κάποιος να τοποθετηθεί. Τα δωμάτια σε Καραντίνα δεν δέχονται Ασθενείς! Θεραπεύστε όλους τους ασθενείς ενός χρώματος (μετακινείστε τους στο απόθεμά σας). Οι ασθενείς σε δωμάτια σε Καραντίνα δεν μπορούν να θεραπευτούν! Πάρτε μια διαθέσιμη στοίβα Ειδικών Δωματίων από την αγορά και μετακινείστε την μπροστά σας, ορίζοντας την τιμή τους προσθέτοντας τουλάχιστον 2 κύβους πάνω της. Στον επόμενο γύρο, ένα από αυτά τα Δωμάτια (αν μείνουν) μπορεί να προστεθεί στο νοσοκομείο σας, χωρίς τη χρήση ενέργειας. Αγορά ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: Πάρτε μια Ανοιχτή σύμβαση και πληρώστε ακριβώς τους κύβους που απαιτεί, από το απόθεμά σας (επιστρέφουν στο κουτί). Προσθέστε το Δωμάτιο στο νοσοκομείο σας. Αν αγοράσατε το πλακίδιο μπροστά από άλλο παίκτη, δώστε του έναν δείκτη Επιπλέον Ενέργεια από το απόθεμα. Αγορά Επιπλέον ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: Πάρτε ένα διαθέσιμο Δωμάτιο Θεραπείας από την Αγορά και πληρώστε οποιουσδήποτε 2 κύβους από το απόθεμά σας. Προσθέστε το Δωμάτιο στο νοσοκομείο σας. Μετακίνηση Ασθενών Επιπλέον Δείκτης Ενέργειας Επιλέξτε έναν Ασθενή της Σειράς Αναμονής σας, και μετακινήστε τον οπουδήποτε αλλού μέσα στη Σειρά. Πάρτε έναν Επιπλέον Δείκτη Ενέργειας από το Απόθεμα. Μπορείτε να εκτελέσετε την ενέργεια αυτή το πολύ δύο φορές ανά γύρο. Απολυμανση Αφαιρέστε 1 γκρι Κύβο Ασθενείας και επιστρέψτε τον στο απόθεμα. Ανακαίνιση Αλλάξτε θέση (ακολουθώντας τους κανόνες) σε 2 το πολύ πλακίδια του νοσοκομείου σας. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το παιχνίδι τελειώνει αμέσως αν: Α) Αγοραστεί το τελευταίο πλακίδιο του παιχνιδιού Β) Τραβηχτεί ο τελευταίος Πελάτης από το σακουλάκι Κερδίζετε από 1 πόντο για Τα Ειδικά Δωμάτια του Νοσοκομείου Ολοκληρωμένες Θέσεις Νοσοκόμων Κάθε 2 κύβοι στο Απόθεμά σας Καθόλου Ασθενείς στη Σειρά Αναμονής ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.4

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Η 3η Επέκταση του Rattus Ε υρώπη, 1349. Ο Μαύρος Θάνατος ήδη καταστρέφει για χρόνια. Οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν, ωστόσο να ακολουθούν τους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι τεχνίτες παράγουν τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων Καλως ήρθατε στο High Noon Saloon! Βρίσκεστε μέσα σε μια κλασσική μάχη της Άγριας Δύσης, οπλισμένοι με θανατηφόρα Όπλα, προσπαθώντας να εξοντώσετε τους αντιπάλους σας και να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Jaipur... ελπίζετε να γίνετε ο προσωπικός έμπορος του Μαχαραγιά καταφέρνοντας να είστε πλουσιότερος από τον αντίπαλό σας, στο τέλος κάθε βδομάδας (γύρου). Για να τα καταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

66 Κάρτες. 1 εξάπλευρο ζάρι 1 εγχειρίδιο κανόνων. φύλλα κίνησης μαθητευόμενων. το ταμπλό. 16 δείκτες θορύβου / εξαφάνισης. δείκτες σύλληψης & γύρου

66 Κάρτες. 1 εξάπλευρο ζάρι 1 εγχειρίδιο κανόνων. φύλλα κίνησης μαθητευόμενων. το ταμπλό. 16 δείκτες θορύβου / εξαφάνισης. δείκτες σύλληψης & γύρου ...και να είστε βέβαιοι, πως η αμαρτία σας θα σας βρει. ΠΔ Αριθμοί 32:23 Οι μαθητευόμενες έχουν ξεφύγει! Οι προκλήσεις τις έχουν τραβήξει έξω από τα κελιά τους, και ελπίζουν να μην τις πιάσουν οι ηγουμένες.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Βρισκόμαστε στη μεσαιωνική Γρανάδα. Η Αλάμπρα έχει ολοκληρωθεί και αρχιτέκτονες από κάθε άκρη της γης κατευθύνονται πιά προς τη διαρκώς αναπτυσσόμενη πόλη στους

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα Ένα συνεργατικό παιχνίδι μνήμης για 3 έως 6 παίκτες, 7 ετών και άνω. Ο Τομ σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός δέντρου, για να δεί αν μπορούσε να ανακαλύψει κάτι. Κοιτάζοντας προς κάθε μεριά, είδε τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες.

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες. Το D αποτελείται από 5 κάρτες, με 8 σύμβολα η κάθε μία, μεταξύ 50 διαφορετικών. Πάντα υπάρχει µόνο ένα κοινό σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. Αν δεν έχετε ξαναπαίξει, ή παίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού Ξεφεύγοντας από τα γαμψά νύχια της Μπάμπα Γιάγκα, καταφέρνετε να αποδράσετε από το σπίτι του. Τότε η μάγισσα ξεκινάει να σας κυνηγάει πάνω στο ιπτάμενο καζάνι της! Για να αποδράσετε, πρέπει να κάνετε τρία

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! Ζήστε τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης. Πάρτε το ρόλο της κεφαλής μιας Αριστοκρατικής Ιταλικής δυναστείας οδηγώντας την οικογένειά σας όπως τους Medici ή τους

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών Το Νομοσχέδιο περί Ιδιοκτησίας του 1862 επέτρεψε στους Αμερικάνους να διεκδικήσουν παρθένα εδάφη, ζώντας εκεί και καλλιεργώντας τα για πέντε χρόνια. Επίσης το 1860, δημιουργήθηκε ο Διηπειρωτικός Σιδηρόδρομος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ο επίσκοπος περιμένει πολύ σημαντικούς επισκέπτες, αλλά δυστυχώς η μεγάλη τοιχογραφία, η ζωγραφιά στο ταβάνι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Ευχαριστώ τον Don Riddle για τη βασική ιδέα της επέκτασης αυτής, αλλά και για πολλές φανταστικές ιδέες για κάρτες! Επίσης ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι.

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Βασικοί Κανόνες Τα πλακίδια ανακατεύονται και τοποθετούνται με την όψη προς τα κάτω στο

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω.

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Περίληψη του Παιχνιδιού Σε έναν γνωστό μύθο του Αισώπου, ένα παγώνι στολιζόταν με δανεικά φτερά, ώστε να φαίνεται πιο μεγαλοπρεπές

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το παιχνίδι. Περιεχόμενα

Σχετικά με το παιχνίδι. Περιεχόμενα Σχετικά με το παιχνίδι Οι κορυφές της Snowdonia προβάλουν μέσα από την ομίχλη, με τις κορυφές τους ίσα να ξεχωρίζουν. Ψηλότερη είναι η Snowdon (Wyddfa) με ύψος 1085 μέτρα. Βρισκόμαστε στο 1894 και η Snowdon

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά)

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά) Περίληψη Η ζωή στο χωριό είναι σκληρή! Προσφέρει, τουλάχιστον, όμως στους κατοίκους του ευκαιρίες εξέλιξης. Άλλοι κάνουν καριέρα στο δημοτικό συμβούλιο, άλλοι στην εκκλησία, ενώ κάποιοι ταξιδεύουν στον

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις...

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες γίνονται μάγισσες, δρυΐδες και συλλέκτες, παράγοντας πανίσχυρα φίλτρα και παραδίδοντάς τα μέσω της Υπηρεσίας Σκούπας, σε όλο

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ Κομμάτια του Παιχνιδιού...2 Σκοπός του Παιχνιδιού...2 Προετοιμασία και Έναρξη του Παιχνιδιού...3 Πορεία του Παιχνιδιού...5 Φάση Ι - Τράβηγμα καρτών...6 Φάση ΙΙ - Επιλογή στόχου...10

Διαβάστε περισσότερα

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας Ένα παιχνίδι του Alain Ollier Εικονογράφηση του Tony Rochon 2-6 παίκτες, ηλικία 10+, διάρκεια 20-60 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας 1 διπλή, 2 ασημένιες, 2 χρυσές 4

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1: Επέκταση #1: Καθώς η τεχνολογία των Κινητήρων Άλματος διαδίδεται, μια αρχαία φυλή βρίσκεται σε ταραχή, όσο μια άλλη εγκαταλείπει έναν κόσμο καταδικασμένο από έναν ήλιο που πεθαίνει. Η Αυτοκρατορία ισχυροποιείται,

Διαβάστε περισσότερα