Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""

Transcript

1 ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ Με το σχεδιασµό επιφάνειας (Custom επιφάνεια) µπορούµε να σχεδιάσουµε επιφάνειες και αντικείµενα που δεν υπάρχουν στους καταλόγους του Τι µπορούµε να κάνουµε µε το σχεδιασµό επιφάνειας Σκάλες Ανισόπεδα πατώµατα (ανυψωµένα) Πατώµατα µε κλίση (κεκλιµένα) Κεκλιµένο ταβάνι Κυκλικό τοίχο ιακοσµητικές κολώνες και άλλες κατασκευές που δεν υπάρχουν έτοιµες στο πρόγραµµα (π.χ. ξύλινες επενδύσεις ή ξύλινες κρεµαστές κολώνες ) Αψίδες Τραπέζια και πάγκους σε δικά µας σχήµατα Αντικείµενα µπάνιου (π.χ. κολώνες ή τοιχάκια ) που να µπορούν να επενδυθούν µε πλακάκια Χωρίσµατα Γυάλινες επιφάνειες (π.χ. τζάµια, υαλότουβλα) Βασικά βήµατα για το σχεδιασµό επιφάνειας Την Custom επιφάνεια τη δηµιουργούµε όταν βρισκόµαστε στην κάτοψη της µελέτης. Από τα δεξιά της κάτοψης, όπου βρίσκεται η µπάρα µε τα εικονίδια, επιλέγουµε το εικονίδιο του σχεδιασµού επιφάνειας κάνοντας ένα αριστερό κλικ πάνω του. Στη συνέχεια εµφανίζεται το παράθυρο διαλόγου στο οποίο δίνουµε τις διαστάσεις της επιφάνειας που θέλουµε να σχεδιάσουµε Αφού επιλέξουµε τις επιθυµητές διαστάσεις κάνουµε κλικ στο κουµπί ΟΚ και στη συνέχεια κάνουµε ένα αριστερό κλικ κάπου µέσα στην κάτοψη. Στην οθόνη µας βλέπουµε τα παρακάτω..

2 Στο πινακάκι που µας εµφανίζεται στα αριστερά βλέπουµε οτι έχουµε τη δυνατότητα να κάνουµε Αλλαγή στο Σχήµα και στο Μέγεθος της επιφάνειας που δηµιουργούµε. Αλλαγή σχήµατος Όταν έχουµε επιλεγµένο το Αλλαγή Σχήµατος µας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουµε το σχήµα και να το προσαρµόσουµε έτσι όπως το θέλουµε. Σ αυτό το σηµείο µπορούµε να προσθέτουµε σηµεία στο σχήµα µας τα οποία θα µας διευκολύνουν στο να δηµιουργήσουµε το επιθυµητό σχήµα και να µετατρέψουµε κάποιες γωνίες σε καµπύλες ηµιουργία σηµείων Στις πλευρές της επιφάνειας που δηµιουργήσαµε µπορούµε να ορίσουµε νέα σηµεία, τα οποία θα µας βοηθήσουν να κάνουµε το σχήµα που θέλουµε. Για να γίνει αυτό κάνουµε ένα αριστερό κλικ στη γραµµή που θέλουµε να ορίσουµε το νέο σηµείο. Εµφανίζεται ένα x πάνω σ αυτή τη γραµµή, το οποίο µετακινείται όταν µετακινούµε το ποντίκι. Στην οθόνη µας βλέπουµε το παρακάτω..

3 Κάνοντας 1 αριστερό κλικ στο σηµείο που θέλουµε δηµιουργείται ένα νέο σηµείο. Αν γνωρίζουµε µε ακρίβεια που ακριβώς θέλουµε να γίνει το νέο σηµείο, στο πεδίο Μήκος γραµµής µπορούµε να γράψουµε σε χιλιοστά την απόσταση του νέου σηµείου από το προηγούµενο σηµείο. Π.χ γράφουµε 200 και πατώντας Enter δηµιουργείται ένα νέο σηµείο σε απόσταση 200 χιλιοστών από την αρχή της γραµµής. Μπορούµε να προσθέσουµε κι άλλα σηµεία στην ίδια γραµµή αλλά και στις υπόλοιπες µε τον ίδιο τρόπο. (Προσοχή! Όταν ορίσουµε ένα σηµείο σε µια γραµµή και στην ίδια γραµµή θέλουµε να ορίσουµε και κάποιο νέο σηµείο, η απόσταση που θα δώσουµε στο πεδίο Μήκος γραµµής καθορίζεται απο το προηγούµενο στη σειρά σηµείο και όχι απο την αρχή της γραµµής)

4 Μπορούµε να µετακινήσουµε κάποιο σηµείο κάνοντας ένα αριστερό κλικ πάνω σ αυτό ( όταν το βέλος του ποντικιού γίνει τετράγωνο ) και σέρνοντάς το προς την κατεύθυνση που θέλουµε για να του δώσουµε ένα νέο σχήµα. Για παράδειγµα µπορούµε να µετακινήσουµε το µεσαίο σηµείο της επάνω γραµής και να κάνουµε το παρακάτω σχήµα (κάνουµε ένα αριστερό κλικ στο σηµείο αυτό και σέρνουµε το ποντίκι προς τα κάτω) ηµιουργία καµπύλης Μπορούµε να µετατρέψουµε µια γωνία σε καµπύλη µε την εξής διαδικασία: κρατάµε πατηµένο το πλήκτρο Ctrl απο το πληκτρολόγιο και στη συνέχεια πάµε το ποντίκι πάνω στη γωνία που θέλουµε να γίνει καµπύλη. Όταν το βέλος γίνει τετραγωνο κάνουµε ένα αριστερό κλικ. Π.χ για να κάνουµε καµπύλη τη γωνία που δηµιουργήσαµε, κρατάµε πατηµένο το Ctrl και κάνουµε ένα αριστερό κλικ στη γωνία αυτή. Τώρα το σχήµα µας θα γίνει κάπως έτσι.. Με τον ίδιο τρόπο µπορούµε να κάνουµε καµπύλη οποιαδήποτε απο τις γωνίες του σχήµατος.. Αλλαγή µεγέθους Όταν έχουµε επιλεγµένο το πεδίο Αλλαγή Μεγέθους µας δίνεται η δυνατότητα να αλλάξουµε τις διαστάσεις του σχήµατος που κάναµε. Το σχήµα µας θα φαίνεται κάπως έτσι.. Για να αυξήσουµε ή να µειώσουµε το µέγεθος του σχήµατος κάνουµε ένα αριστερό κλικ σε κάποια απο τις τελείες που εµφανίζονται στις γωνίς και στις πλευρές του σχήµατος. Αν επιλέξουµε να αλλάξουµε το µέγεθος κάνοντας κλικ σε κάποια απο τις γωνίες τότε το µέγεθος του σχήµατος µεταβάλλεται οµοιόµορφα δηλ. αλλάζει και κατά µήκος και κατα πλάτος.

5 Αν επιλέξουµε να µεταβάλλουµε το µέγεθος κάνοντας κλικ σε κάποια τελεία που βρίσκεται σε κάποια απο τις πλευρές του σχήµατος, τότε το σχήµα µεταβάλλεται µόνο ως προς την κατεύθυνση αυτή. Προδιαγραφές αντικειµένου και απόδοση υφής Αφού διαµορφώσουµε το σχήµα έτσι όπως θέλουµε θα πρέπει να δώσουµε υφή στο αντικείµενο που δηµιουργήσαµε. Για να γίνει αυτό πατάµε το που µας εµφανίζει αριστερά στις επιλογές του σχεδιασµού επιφάνειας. Εµφανίζεται το πινακάκι για τις προδιαγραφές αντικειµένου. 1 ο κλικ 2ο 3ο 4ο 5ο 1. Στο πεδίο Περιγραφή επιφάνειας που εµφανίζεται στα αριστερά του παραθύρου, υπάρχουν οι τρείς επιφάνειες του αντικειµένου που εµφανίζονται όταν πατήσουµε το βέλος που βρίσκεται στο πεδίο αυτό. Αρχικά επιλέγουµε Κάτω επιφάνεια 2. Στο κέντρο του παραθύρου στο πλαίσιο Επιλογές υφής τσεκάρουµε το πεδίο Απόδοση υφής 3. Στα δεξιά ενεργοποιείται το πεδίο Κατηγορία υφής όπου πατώντας το βέλος µπορούµε να δούµε όλες τις διαθέσιµες υφές που µπορούµε να δώσουµε στο αντικείµενό µας. 4. Επιλέγουµε κάποια απο τις υφές που θέλουµε (για παράδειγµα επιλέγουµε Κορνίζα )

6 5. και στη συνέχεια πατάµε Καταχώρηση στοιχείων επιφάνειας που βρίσκεται κατω δεξιά στο παράθυρο. Ακολουθούµε τη ίδια διαδικασία για τις τρείς επιφάνειες του αντικειµένου. ( Όταν κάνουµε το ίδιο για όλες τις επιφάνειες τσεκάρουµε το πεδίο Περιστροφή (Xaxis) για να περιστρέψουµε το αντικείµενο που φτιάξαµε και στη συνέχεια πατάµε ΟΚ ) 1 ο κλικ 2 ο Στη συνέχεια κάνουµε ένα αριστερό κλικ µέσα στην κάτοψη για να τοποθετήσουµε το αντικείµενο στο σηµείο που θέλουµε. Αν πάρουµε προοπτικό η εικόνα που θα δούµε θα είναι κάτι σαν την παρακάτω..

7 Κυκλικός τοίχος Επιλέγουµε το εικονίδιο για το σχεδιασµό επιφάνειας. Στο πινακάκι µε τις διαστάσεις δίνουµε π.χ. τις παρακάτω. Πατάµε το ΟΚ και κάνουµε ένα αριστερό κλικ κάπου µέσα στην κάτοψή µας. Εµφανίζεται ένα ορθογώνιο παραλληλόγραµµο. Στην κάτω οριζόντια πλευρά του κάνουµε ένα κλικ και ορίζουµε κάποια νέα σηµεία ως βοηθητικά. Για το πρώτο σηµείο δίνουµε στο πεδίο Μήκος Γραµµής: 200, για το δεύτερο 1300 και για το επόµενο ο στα ο στα ο κλικ στα 200 Το µεσαίο σηµείο απο αυτά που δηµιουργήσαµε το επιλέγουµε και το σέρνουµε προς τα επάνω έτσι ώστε να δηµιουργήσουµε το παρακάτω σχήµα. Κρατώντας πατηµένο το πλήκτρο Ctrl από το πληκτρολόγιο κάνουµε ένα αριστερό κλικ στο σηµείο αυτό. Τώρα εµφανίζεται στην οθόνη µας το παρακάτω

8 Πατάµε το ΟΚ και στη συνέχεια δίνουµε υφή στο αντικείµενο που φτιάξαµε ακολουθώντας τα παρακάτω βήµατα 1 ο κλικ 2ο 3ο 4ο 5ο 1 Στο πεδίο Περιγραφή επιφάνειας που εµφανίζεται στα αριστερά του παραθύρου, υπάρχουν οι τρείς επιφάνειες του αντικειµένου που εµφανίζονται όταν πατήσουµε το βέλος που βρίσκεται στο πεδίο αυτό. Αρχικά επιλέγουµε Κάτω επιφάνεια 2 Στο κέντρο του παραθύρου στο πλαίσιο Επιλογές υφής τσεκάρουµε το πεδίο Απόδοση υφής 3 Στα δεξιά ενεργοποιείται το πεδίο Κατηγορία υφής όπου πατώντας το βέλος µπορούµε να δούµε όλες τις διαθέσιµες υφές που µπορούµε να δώσουµε στο αντικείµενό µας. 4 Επιλέγουµε κάποια από τις υφές που θέλουµε. Τώρα επιλέγουµε Τοίχος

9 5 και στη συνέχεια πατάµε Καταχώρηση στοιχείων επιφάνειας που βρίσκεται κάτω δεξιά στο παράθυρο. Ακολουθούµε τη ίδια διαδικασία για τις τρεις επιφάνειες του αντικειµένου. Όταν κάνουµε το ίδιο για όλες τις επιφάνειες πατάµε ΟΚ Κάνουµε ένα αριστερό κλικ κάπου µέσα στην κάτοψή µας. Με τα βελάκια που εµφανίζονται στα αριστερά αλλάζουµε τη φορά του αντικειµένου σύµφωνα µε το πώς θέλουµε να το τοποθετήσουµε και στη συνέχεια κάνουµε άλλο ένα αριστερό κλικ στο σηµείο ακριβώς που θέλουµε να τοποθετήσουµε τον τοίχο.

10 Γυάλινες επιφάνειες ηµιουργούµε την Custom επιφάνεια όπως περιγράψαµε πιο πάνω και αφού δώσουµε τις διαστάσεις και το σχήµα που θέλουµε πατώντας ΟΚ θα δώσουµε διαπερατότητα στις επιφάνειες. Αυτό θα γίνει ως εξής: 1 ο κλικ 3ο 2ο 4ο 5ο 1. Στο πεδίο Περιγραφή επιφάνειας επιλέγουµε µια µια τις τρεις επιφάνειες. 2. Επιλέγουµε Απόδοση διαπερατότητας 3. Από την κατηγορία υφής επιλέγουµε την υφή που θέλουµε π.χ. Καθαρό τζαµωτό 4. Στο πεδίο ιαπερατότητα δίνουµε µια τιµή ανάλογα µε το πόσο διάφανο θέλουµε να κάνουµε το τζάµι (π.χ. 40) 5. και στη συνέχεια επιλέγουµε Καταχώρηση στοιχείων επιφάνειας. 1 ο κλικ 2 ο Κάνουµε το ίδιο και για τις άλλες δυο επιφάνειες και στη συνέχεια τσεκάρουµε το πεδίο Περιστροφή (Χaxis). Τέλος πατάµε ΟΚ και τοποθετούµε το τζάµι που δηµιουργήσαµε στο σηµείο που θέλουµε

11 Κεκλιµένο ταβάνι 1. Επιλέγουµε το εικονίδιο για το σχεδιασµό επιφάνειας 2. Στο πινακάκι µε τις διαστάσεις δίνουµε τα ακόλουθα (π.χ. έχουµε σχεδιάσει µια κάτοψη µε µήκη τοίχων 3000mm και 3500mm αντίστοιχα.) Η µια πλευρά του τοίχου Η δεύτερη πλευρά του τοίχου Το πάχος του ταβανιού και η απόκλιση των 2 επιπέδων Η ευθυγράµµιση του 2 ου (του πιο χαµηλού) επιπέδου 3. Πατάµε το ΟΚ και τοποθετούµε το αντικείµενο µέσα στην κάτοψη. 4. Στις δύο κάθετες πλευρές του αντικειµένου δηµιουργούµε σηµεία δίνοντας για την καθεµία στο πεδίο Μήκος γραµµής, την απόκλιση που θέλουµε να έχουν τα δύο επίπεδα (π.χ. 600mm) 5. Στις γωνίες που είναι πιο µακριά από τα σηµεία που δηµιουργήσαµε, µε το δεξί πλήκτρο του ποντικιού πατηµένο, πατάµε ταυτόχρονα και το αριστερό. εξί κλικ πατηµένο & πατάµε ταυτόχρονα το αριστερό. 1 ο 2 ο Το σχήµα µας παίρνει την ακόλουθη µορφή. 6. Πατάµε το ΟΚ. Στο παράθυρο Προδιαγραφές αντικειµένου δίνουµε υφή τοίχου στις τρεις του επιφάνειες και στη συνέχεια τσεκάρουµε το πεδίο Περιστροφή(Χaxis).

12 1 ο κλικ 2ο 3ο 5 ο 6 ο 4ο Τέλος πατάµε το ΟΚ και τοποθετούµε το αντικείµενο στο σηµείο που θέλουµε.

13 Κεκλιµένο δάπεδο Ακολουθούµε παρόµοια διαδικασία µε το σχεδιασµό κεκλιµένου ταβανιού 1. Επιλέγουµε το εικονίδιο για το σχεδιασµό επιφάνειας 2. Στο πινακάκι µε τις διαστάσεις δίνουµε τα ακόλουθα (π.χ. έχουµε σχεδιάσει µια κάτοψη µε µήκη τοίχων 3000mm και 3500mm αντίστοιχα.) Η µια πλευρά του τοίχου Η δεύτερη πλευρά του τοίχου Το πάχος του δαπέδου και η κλίση του Η ευθυγράµµιση (τη δίνουµε 0) 3. Πατάµε το ΟΚ και τοποθετούµε το αντικείµενο µέσα στην κάτοψη. 4. Στη µία από τις δύο κάθετες πλευρές του αντικειµένου δηµιουργούµε ένα βοηθητικό σηµείο δίνοντας στο πεδίο Μήκος γραµµής, την απόκλιση που θέλουµε να έχουν τα δύο επίπεδα (π.χ. 300mm) 5. Στη γωνία που είναι πιο µακριά από το σηµείο που δηµιουργήσαµε, µε το δεξί πλήκτρο του ποντικιού πατηµένο πατάµε ταυτόχρονα και το αριστερό. εξί κλικ πατηµένο & πατάµε ταυτόχρονα το αριστερό. Το σχήµα µας παίρνει την ακόλουθη µορφή. 6. Πατάµε το ΟΚ. Στις Προδιαγραφές αντικειµένου δίνουµε υφή Πλακίδια δαπέδου στις τρεις του επιφάνειες και στη συνέχεια τσεκάρουµε το πεδίο Περιστροφή(Χaxis).

14 1 ο κλικ 2ο 3ο 5 ο 6 ο 4ο Τέλος πατάµε το ΟΚ και τοποθετούµε το αντικείµενο στο σηµείο που θέλουµε.

15 Αντικείµενα µπάνιου Όταν σχεδιάζουµε αντικέιµενα µπάνιου τα οποία θέλουµε να τα στρώσουµε µε πλακάκι πρέπει να προσέξουµε τα εξής: Στις προδιαγραφές αντικειµένου το πρώτο πεδίο που θα τσεκάρουµε, πριν απο όλα τα άλλα, θα είναι το: Αντικείµενο µπάνιου Αφού δώσουµε υφή τοίχου στο αντικειµενο, τσεκάρουµε και το πεδίο: Η επιφάνεια επενδύεται

Πριν ξεκινήσετε 3. Εγκατάσταση του 1992 Enterprise 4. Σχεδιασµός κάτοψης 13. Παράρτηµα 1 Τροποποίηση µοντέλων 22

Πριν ξεκινήσετε 3. Εγκατάσταση του 1992 Enterprise 4. Σχεδιασµός κάτοψης 13. Παράρτηµα 1 Τροποποίηση µοντέλων 22 Περιεχόµενα Πριν ξεκινήσετε 3 Η κουζίνα 3 Εγκατάσταση του 1992 Enterprise 4 Απαιτήσεις συστήµατος 4 Πως να εγκαταστήσετε το 1992 Enterprise 4 Σχεδιασµός κάτοψης 13 Ξεκινώντας το πρόγραµµα 13 ηµιουργώντας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο PowerPoint

Εισαγωγή στο PowerPoint Εισαγωγή Το PowerPoint είναι ένα πολύ ισχυρό πρόγραµµα παρουσίασης. το οποίο αποτελεί τµήµα του πακέτου Microsoft Office. Σκοπός του είναι να βοηθάει τους χρήστες να δηµιουργούν εύκολα εντυπωσιακές παρουσιάσεις

Διαβάστε περισσότερα

παράθυρα ιδακτικό υλικό µαθητή Πλήκτρα για να το παράθυρο Λωρίδα τίτλου Πλαίσιο παραθύρου

παράθυρα ιδακτικό υλικό µαθητή Πλήκτρα για να το παράθυρο Λωρίδα τίτλου Πλαίσιο παραθύρου ιδακτικό υλικό µαθητή παράθυρα Κατά τη διάρκεια της µελέτης µας γράφουµε και διαβάζουµε, απλώνοντας πάνω στο γραφείο τετράδια και βιβλία. Ξεκινώντας ανοίγουµε αυτά που µας ενδιαφέρουν πρώτα και συνεχίζουµε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός σχεδίασης κουζίνας. 'Εκδοση 7

Οδηγός σχεδίασης κουζίνας. 'Εκδοση 7 Οδηγός σχεδίασης κουζίνας 'Εκδοση 7 1992 Professional Οδηγός σχεδίασης κουζίνας Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώµατος. Κανένα µέρος αυτού του εγγράφου δεν επιτρέπεται να αναπαραχθεί σε καµµία µορφή και µε

Διαβάστε περισσότερα

σχέδια εγκαταστάσεων Πλήρες εγχειρίδιο προγράµµατος Version 7 release2

σχέδια εγκαταστάσεων Πλήρες εγχειρίδιο προγράµµατος Version 7 release2 σχέδια εγκαταστάσεων Πλήρες εγχειρίδιο προγράµµατος Version 7 release2 SEE Electrical, Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις / έκδοση V7R2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2 A1. Εντολές & Παράθυρα 2 A1.1 Menu εντολών «Εγκαταστάσεις» 2 Α1.2

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώσεις Excel ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Εισαγωγή... 5. 1.1 Λογιστικά Φύλλα... 5. 1.2 Το κύριο παράθυρο του Excel... 5. 2. Οι βασικές εργασίες στο Excel...

Σηµειώσεις Excel ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1. Εισαγωγή... 5. 1.1 Λογιστικά Φύλλα... 5. 1.2 Το κύριο παράθυρο του Excel... 5. 2. Οι βασικές εργασίες στο Excel... 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή... 5 1.1 Λογιστικά Φύλλα... 5 1.2 Το κύριο παράθυρο του Excel... 5 2. Οι βασικές εργασίες στο Excel... 6 2.1 Εισαγωγή δεδοµένων... 6 2.2 Τύποι δεδοµένων... 6 2.2.1 Κείµενο...

Διαβάστε περισσότερα

Κων/νου Στυλιάδη. Το Πρόγραµµα Επεξεργασίας Κειµένου. Word for Windows

Κων/νου Στυλιάδη. Το Πρόγραµµα Επεξεργασίας Κειµένου. Word for Windows Το Πρόγραµµα Επεξεργασίας Κειµένου Φλώρινα, Φεβρουάριος 2000 Γενικά για την Επεξεργασία Κειµένου Η επεξεργασία κειµένου είναι ένα πρόγραµµα του υπολογιστή µε το οποίο µπορούµε να γράψουµε, να διορθώσουµε

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώσεις Excel. Επικεφαλίδα. στήλης. Ενεργό κελί. Παράθυρο εργασιών. Γραµµή κατάστασης

Σηµειώσεις Excel. Επικεφαλίδα. στήλης. Ενεργό κελί. Παράθυρο εργασιών. Γραµµή κατάστασης 1 Εισαγωγή Λογιστικά Φύλλα Τα λογιστικά φύλλα (spreadsheets) είναι εφαρµογές στις οποίες τα αριθµητικά δεδοµένα είναι οργανωµένα σε γραµµές και στήλες, που επιτρέπουν την εύκολη και γρήγορη εκτέλεση υπολογισµών.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΟΥ EXCEL

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΟΥ EXCEL ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΟΥ EXCEL Περιεχόµενα Εισαγωγή στο Υπολογιστικό Φύλλο Excel...1 Αρχικά...1 Βασικές έννοιες...3 ηµιουργία νέου Βιβλίου εργασίας...4 1. ηµιουργία νέου βιβλίο εργασίας...5

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα...2 Βασικές Λειτουργίες...4 ηµιουργία και Αποθήκευση εγγράφων...4 Μετακίνηση µέσα στο έγγραφο...4 Επιλογή κειµένου...

Περιεχόµενα...2 Βασικές Λειτουργίες...4 ηµιουργία και Αποθήκευση εγγράφων...4 Μετακίνηση µέσα στο έγγραφο...4 Επιλογή κειµένου... EΝΟΤΗΤΑ 2 Η : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD 2000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόµενα...2 Βασικές Λειτουργίες...4 ηµιουργία και Αποθήκευση εγγράφων...4 Μετακίνηση µέσα στο έγγραφο...4 Επιλογή κειµένου...4 Αναίρεση και

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ

Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση: Προβολή

Διαβάστε περισσότερα

Κων/νου Στυλιάδη. Το Πρόγραµµα Επεξεργασίας Λογιστικών Φύλλων. Excel for Windows

Κων/νου Στυλιάδη. Το Πρόγραµµα Επεξεργασίας Λογιστικών Φύλλων. Excel for Windows Το Πρόγραµµα Επεξεργασίας Λογιστικών Φύλλων Φλώρινα, Φεβρουάριος 2000 Εκκίνηση του Excel Για να εκκινήσουµε το Excel για Windows, µπορούµε να το επιλέξου- µε από το µενού Προγράµµατα4 του κουµπιού Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD Περιεχόµενα Εισαγωγή στον επεξεργαστή κειµένου Word...1 Αρχικά...1 Επιλογή εντολών...3 Προσθήκη Αφαίρεση...5 Γραµµής Εργαλείων & Εικονιδίων...5 Αποθήκευση εγγράφου...7

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργαστής κειµένου Word

Επεξεργαστής κειµένου Word 1 Εισαγωγή Το Word είναι χωρίς αµφιβολία ο πιο διαδεδοµένος επεξεργαστής κειµένου στο χώρο των προσωπικών υπολογιστών και ανήκει στην οµάδα προγραµµάτων του Microsoft Office. Οι δυνατότητες που έχει πλησιάζουν

Διαβάστε περισσότερα

Paint Shop Pro 8.0. Τι είναι. Περιβάλλον του Paint Shop Pro 8.0. Pan (www.klain.gr - www.edutorials.gr ). Σηµειώσεις Jasc Paint Shop Pro 8.0 2. 3.

Paint Shop Pro 8.0. Τι είναι. Περιβάλλον του Paint Shop Pro 8.0. Pan (www.klain.gr - www.edutorials.gr ). Σηµειώσεις Jasc Paint Shop Pro 8.0 2. 3. ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΜΕ ΤΟ Paint Shop Pro 8.0 Τι είναι Το Paint Shop Pro της εταιρίας Jasc (τώρα πλέον της Corel) είναι ένα πανίσχυρο πρόγραµµα ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας µε το οποίο µπορούµε

Διαβάστε περισσότερα

γράφοντας µε τον υπολογιστή

γράφοντας µε τον υπολογιστή Γνωριµία µε τους υπολογιστές γράφοντας µε τον υπολογιστή Από τις εργασίες που µπορούµε να κάνουµε µε τον υπολογιστή είναι να δηµιουργούµε έγγραφα τα οποία µπορεί να περιέχουν κείµενα και εικόνες. Για να

Διαβάστε περισσότερα

προγραµµατίζοντας τον υπολογιστή

προγραµµατίζοντας τον υπολογιστή προγραµµατίζοντας τον υπολογιστή Οι εφαρµογές λογισµικού που µέχρι τώρα γνωρίσαµε, µας δίνουν τη δυνατότητα να εκτελέσουµε ένα συγκεκριµένο είδος εργασιών. Έτσι η Ζωγραφική µας προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ Π. Κ Υ Ρ Α Ν Α Κ Ο Σ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π. Εργολ. ηµοσίων Eργων ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ Π. Κ Υ Ρ Α Ν Α Κ Ο Σ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π. Εργολ. ηµοσίων Eργων ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 7 Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ Π. Κ Υ Ρ Α Ν Α Κ Ο Σ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π. Εργολ. ηµοσίων Eργων ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. ErgoMetr ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Νέο σύγχρονο πρόγραµµα γενικών επιµετρήσεων σε

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Windows XP

Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Windows XP Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Windows XP 2.1 Windows XP 1. Τα Windows XP είναι η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήµατος της Microsoft, των Microsoft Windows. Είναι ο διάδοχος των Windows

Διαβάστε περισσότερα

Τα βασικά του επεξεργαστή κειµένου Word

Τα βασικά του επεξεργαστή κειµένου Word Τα βασικά του επεξεργαστή κειµένου Word 6.1. Εκκίνηση Περιβάλλον εργασίας Η εκκίνηση του προγράµµατος επεξεργασίας κειµένου (word) γίνεται είτε µε την χρήση του κουµπιού Έναρξη (Start) Προγράµµατα (Programs)

Διαβάστε περισσότερα

Κων/νου Στυλιάδη. Το Πρόγραµµα Επεξεργασίας Βάσεων Δεδοµένων. Access for Windows

Κων/νου Στυλιάδη. Το Πρόγραµµα Επεξεργασίας Βάσεων Δεδοµένων. Access for Windows Το Πρόγραµµα Επεξεργασίας Βάσεων Δεδοµένων Φλώρινα, Φεβρουάριος 2000 Τι Σηµαίνει Βάση Δεδοµένων Βάση Δεδοµένων (DataBase) είναι µια συλλογή από εγγραφές και αρχεία, τα οποία είναι οργανωµένα έτσι ώστε

Διαβάστε περισσότερα

Εικονική Πραγµατικότητα (Virtual Reality)

Εικονική Πραγµατικότητα (Virtual Reality) Εικονική Πραγµατικότητα (Virtual Reality) Ορισµός Εικονικής Πραγµατικότητας Η εικονική πραγµατικότητα είναι ένα τεχνητό περιβάλλον που δηµιουργείται από υπολογιστή και παρουσιάζεται στο χρήστη κατά τέτοιο

Διαβάστε περισσότερα

Tiles Editor. 'Εκδοση 7

Tiles Editor. 'Εκδοση 7 Tiles Editor 'Εκδοση 7 1992 Professional Tiles Editor Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώµατος. Κανένα µέρος αυτού του εγγράφου δεν επιτρέπεται να αναπαραχθεί σε καµµία µορφή και µε κανένα µέσο - γραφικό, ηλεκτρονικό,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής

Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ I

ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ I ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ I Βασικές λειτουργίες Η/Υ & ιαχείριση Αρχείων Επεξεργασία κειµένου µε το Microsoft Word 2002 Μπουκουβάλας Κώστας ΚΕΚ- ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ 2007 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Εισαγωγή...5 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο FrontPage

Εισαγωγή στο FrontPage Εισαγωγή Το World Wide Web αποτελεί µία από τις προσφερόµενες υπηρεσίες του Internet. Είναι η πλέον διαδεδοµένη υπηρεσία, σε σηµείο που πολλοί να ταυτίζουν το Web µε το Internet. Το Web είναι ένα κατανεµηµένο

Διαβάστε περισσότερα

EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER

EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER 1. Ανοίξτε από ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, το Windows movie maker 2. Αυτή είναι η βασική επιφάνεια εργασίας του λογισµικού Το movie maker µας δίνει δύο δυνατότητες. Να κάνουµε ένα

Διαβάστε περισσότερα

του και από αυτόν επιλέγουµε το φάκελο εµφανίζεται ένα παράθυρο παρόµοιο µε το ακόλουθο:

του και από αυτόν επιλέγουµε το φάκελο εµφανίζεται ένα παράθυρο παρόµοιο µε το ακόλουθο: διαχείριση αρχείων Οι περισσότερες εφαρµογές των Windows είναι προγραµµατισµένες, από τον κατασκευαστή τους, να προτείνουν ως περιοχή αποθήκευσης των εργασιών το φάκελο «Τα έγγραφά µου», που δηµιουργείται

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET

Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET 1 version v5.4 Εγχειρίδιο ιαχείρισης 2012 Τεχνικό εγχειρίδιο εφαρµογής διαχείρισης διαδικτυακού κόµβου: INNET To παρόν εγχειρίδιο αποτελεί πνευµατική ιδιοκτησία της INVENTICS A.E. Απευθύνεται αποκλειστικά

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογιστικά Φύλλα. Microsoft Office Excel 2003. 1. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας µιας εφαρµογής υπολογιστικού φύλλου 1

Υπολογιστικά Φύλλα. Microsoft Office Excel 2003. 1. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας µιας εφαρµογής υπολογιστικού φύλλου 1 Υπολογιστικά Φύλλα Microsoft Office Excel 2003 Περιεχόµενα 1. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας µιας εφαρµογής υπολογιστικού φύλλου 1 2. Μορφοποίηση περιεχοµένου και εµφάνισης κελιών, γραµµών, στηλών

Διαβάστε περισσότερα