Εγκατάσταση Emfsigner - Algobox (driver για Graphic & Draft παραστατικά) 1. ηµιουργία εικονικού εκτυπωτή (ανίχνευσης)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγκατάσταση Emfsigner - Algobox (driver για Graphic & Draft παραστατικά) 1. ηµιουργία εικονικού εκτυπωτή (ανίχνευσης)"

Transcript

1 Εγκατάσταση Emfsigner - Algobox (driver για Graphic & Draft παραστατικά) Η εγκατάσταση του driver απαιτεί την ολοκλήρωση των παρακάτω 3 βηµάτων: 1. ηµιουργία εικονικού εκτυπωτή. 2. Εγκατάσταση του Emfsigner. 3. Επιλογή του εικονικού εκτυπωτή µέσα στο πρόγραµµα ως εκτυπωτή παραστατικών. 1. ηµιουργία εικονικού εκτυπωτή (ανίχνευσης) Πηγαίνουµε έναρξη -> εκτυπωτές - φαξ, και επιλέγουµε προσθήκη εκτυπωτή (add printer). Πατάµε next: Επιλέγουµε local printer και πατάµε next:

2 Επιλέγουµε ηµιουργία νέας τοπικής θύρας (create a new port) και την ονοµάζουµε null. Συνήθως επιλέγουµε τον driver Hp laserjet 6L. (Μπορούµε να επιλέξουµε και τον driver του τελικού µας εκτυπωτή αν έχουµε προβλήµατα στοίχισης ή «κοµµένα» στοιχεία κοντά στην αριστερή ή δεξιά πλευρά της εκτύπωσης). Επιλέγουµε (αν ρωτηθούµε) αντικατάσταση του υπάρχοντος driver:

3 Επιλέγουµε όνοµα και την µη προεπιλογή (Ότι στέλνεται σε αυτόν τον εκτυπωτή θα σηµαίνεται - Η επιλογή προεπιλεγµένου δεν είναι απαραίτητη). Επιλέγουµε την µη χρήση κοινόχρηστου εκτυπωτή (µπορούµε µετά από τις ιδιότητες να τον κάνουµε κοινόχρηστο) εν θέλουµε test page.

4 Πατάµε finish για να ολοκληρώσουµε την εγκατάσταση του εκτυπωτή Πατάµε δεξί κλικ -> ιδιότητες του εκτυπωτή Στην καρτέλα για προχωρηµένους επιλέγουµε να διατηρούνται τα ήδη εκτυπωµένα έγγραφα.

5 2. Εγκατάσταση του Emfsigner. Εκτελούµε το setup.exe το οποίο βρίσκουµε στην εξής διεύθυνση : ( OX.html) Πατάµε επόµενο: Αποδεχόµαστε τους όρους και πατάµε επόµενο:

6 Πατάµε εγκατάσταση. Περιµένουµε µέχρι να εγκατασταθούν τα απαραίτητα αρχεία. Επιλέγουµε Launch Emfsigner και πατάµε τέλος. Επιλέγουµε ελληνικά και Use selected language :

7 Το κύριο interface του προγράµµατος είναι το ακόλουθο. Εικονίδια: ηµιουργία συσκευής : ηµιουργεί νέα καρτέλα ιδιοτήτων εκτυπωτή σε περίπτωση που θέλουµε εκτύπωση διαφορετικών παραστατικών σε διαφορετικούς εκτυπωτές (π.χ. τιµολόγια & αποδείξεις) ιαγραφή συσκευής : ιαγράφει την επιλεγµένη καρτέλα µε τις ιδιότητες του εκτυπωτή. Αποθήκευση ρυθµίσεων : Αποθηκεύει στο αρχείο ρυθµίσεων (c:\program files\micrelec\datafile.dat) τις επιλογές µας, Πληροφορίες προγράµµατος : Εµφανίζει πληροφορίες της έκδοσης του προγράµµατος.

8 Εικονίδια: Έκδοση Ζ : Εκδίδει δελτίο Ζ Καταχώριση λεκτικού επωνυµίας : Καταχωρεί ή επιστρέφει το λεκτικό επωνυµίας του µηχανισµού Πατώντας το κουµπί : Αλλαγή καταχωρούµε το προγραµµατισµένο λεκτικό. Ανανέωση µας εµφανίζει το τρέχον λεκτικό επωνυµίας Έξοδος κλείνουµε την φόρµα προγραµµατισµού του λεκτικού. Ρύθµιση στοιχείων αποστολέα : Προσθέτει στα αποθηκευµένα φορολογικά αρχεία *_a.txt της εφορίας τα στοιχεία του εκδότη τιµολογίων, στην περίπτωση που αυτά αναγράφονται όταν χρησιµοποιούµε προτυπωµένο τιµολόγιο.

9 Εναλλακτικοί εκτυπωτές : Εδώ καταχωρούµε τους εναλλακτικούς εκτυπωτές σε περίπτωση αποτυχίας εκτύπωσης από τον εκτυπωτή προώθησης. Εξεζητηµένοι control χαρακτήρες εκτυπωτή : Εισάγουµε σε αυτή την φόρµα πρόσθετους control χαρακτήρες εκτυπωτή για να µη τους λαµβάνει υπόψη ο driver στην δηµιουργία σήµανσης.

10 Επιλογή µετάφρασης χαρακτήρων : Επιλέγουµε από τον παρακάτω browser που ανοίγει το κατάλληλο µεταφραστικό (chrtrdef.dll ή chrtrentersoft.dll ή chrsfcom.dll) αν στην καρτέλα κείµενο στο δεξί παράθυρο «Έγγραφο» τα ελληνικά δεν εµφανίζονται σωστά. Παράθυρο αποσφαλµάτωσης : Με την επιλογή αυτή ανοίγει το παράθυρο αποσφαλµάτωσης. Η λειτουργία αυτή χρησιµοποιείται µόνο για έλεγχο λειτουργίας του driver από εξουσιοδοτηµένους τεχνικούς. ιαδικασία ανίχνευσης : Στο µενού αυτό επιλέγουµε : Ανενεργή όταν δεν θέλουµε να δουλεύει ο driver, Εκπαίδευση όταν θέλουµε να δουλεύουµε µε τον driver αλλά σε δοκιµαστική λειτουργία (δηλαδή χωρίς να παίρνει σήµανση ο µηχανισµός αλλά να βλέπουµε το παραστατικό µας στο παράθυρο Εγγραφο 1) και Ενεργή όταν είµαστε έτοιµοι και θέλουµε να ξεκινήσει η κανονική φορολογική σήµανση των παραστατικών µας. Ρυθµίσεις Εκτυπωτή:

11 Στο µενού αυτό στην επιλογή : Εκτυπωτής ανίχνευσης επιλέγουµε τον εκτυπωτή που εγκαταστήσαµε παραπάνω (1. ηµιουργία εικονικού εκτυπωτή (ανίχνευσης)) δηλαδή επιλέγουµε τον εκτυπωτή HP laserjet 6L. ιαδροµή ανίχνευσης επιλέγουµε κάποιο προσωρινό κατάλογο στον υπολογιστή µας όπου θα γίνεται η εικονική εκτύπωση (µετά την σήµανση ότι αρχείο δηµιουργηθεί θα διαγραφεί αυτόµατα). Εκτυπωτή προώθησης ορίζουµε τον τελικό εκτυπωτή στον οποίο θα εκτυπωθεί το τιµολόγιο µε την σήµανσή του. Εκτ. σαν εικόνα : Χρησιµοποιείται σε ορισµένες εκδόσεις Win Vista όπου η εκτύπωση δεν είναι σωστή. Αποθ. Αρχείων παραστατικών : Αποθηκεύει τα εκτυπωµένα παραστατικά για µελλοντική επανεκτύπωση. Print EscDos To Laser: Ενεργοποιεί σε draft + training mode τον designer φόρµας παραστατικού. Θα πρέπει να δώσουµε εκτύπωση π.χ. µέσα από DOS στην lpt1 η οποία έχει γίνει net use στον εκτυπωτή ανίχνευσης. Μπορούµε να σχεδιάσουµε γραµµές σε όποιο σηµείο θέλουµε χρησιµοποιώντας κατάλληλες συντεταγµένες. Επίσης µπορούµε να εισάγουµε αρχείο εικόνας το οποίο θα εµφανίζεται µόνιµα στο φόντο της εκτύπωσης. Με την επιλογή refresh ανανεώνεται η προεπισκόπηση της εκτύπωσης ενώ µε την επιλογή save changes αποθηκεύουµε τις αλλαγές.

12 Greek 437 (737) output : Το επιλέγουµε αν ο τελικός µας εκτυπωτής είναι κωδικοσελίδας 737 (σε draft mode) Ρυθµίσεις ΕΑΦ ΣΣ: Στα πεδία: Ενεργή ιαδροµή : επιλέγουµε τον κατάλογο που θα αποθηκεύονται οι υπογραφές µας στον τοπικό µας δίσκο

13 εύτερη ιαδροµή : επιλέγουµε τον κατάλογο αποθήκευσης των υπογραφών (συνήθως κάποιος άλλος δίσκος εξωτερικός ή δίσκος δικτύου) και στο παράθυρο Σειριακός αριθµός ορίζουµε τον αριθµό του φορολογικού µας µηχανισµού ο οποίος αναφέρεται στην λευκή ετικέτα στο πλάι του µηχανισµού ως Αριθµός µητρώου πχ ΕΗΡ Οµαδοποίηση δεύτερης διαδροµής βάση ηµ/ίας. ίνει ονόµατα δευτερευόντων φακέλων βάση ηµεροµηνίας. Τύπος σύνδεσης : Επιλέγουµε ανάλογα το interface του µηχανισµού (σειριακός ή Ethernet) Ρυθµίσεις σύνδεσης : Επιλέγουµε την σειριακή πόρτα ή την IP διεύθυνση του µηχανισµού. Η επιλογή claim port δεσµεύει την χρήση της σειριακής πόρτας από άλλες εφαρµογές. Ρυθµίσεις Υπογραφής: Εδώ ορίζουµε τον τρόπο που θα δίνεται η υπογραφή στο τιµολόγιο. Επιλέγουµε : ανά έγγραφο όταν η σήµανση δίνεται στο τέλος κάθε τιµολογίου (εκτύπωσης που στέλνεται προς σήµανση η οποία µπορεί να περιλαµβάνει πολλές σελίδες) ανά σελίδα όταν η σήµανση δίνεται στο τέλος κάθε σελίδας που έρχεται προς εκτύπωση (αν υπάρχουν 3 σελίδες τότε η σήµανση θα δοθεί στο τέλος κάθε σελίδας άρα θα έχουµε 3 υπογραφές για την εκτύπωση αυτή) Με λέξεις-κλειδιά έχουµε την επιλογή να ορίσουµε κάποιο λεκτικό το οποίο αν το δει ο driver στην εκτύπωση θα δώσει σήµανση. πχ αν γράψω στις Λέξεις-κλειδιά ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ τότε όποτε βρίσκει στην εκτύπωση προς σήµανση το λεκτικό ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ θα δίνει σήµανση. Αν επιλέξουµε µε αριθµό τιµολογίου µπορεί να δίνει σήµανση την ώρα που αλλάζει ο αριθµός παραστατικού πχ σην σειρά που υπάρχει ο αριθµός τιµολογίου γράφουµε λίγο πιο πριν κάποιο χαρακτηριστικό πεδίο το οποίο δεν θα είναι µεταβλητό πχ ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ και δίπλα τον αριθµό τιµολογίου που θα τυπωθεί πχ αν λοιπον δώσουµε εκτύπωση και βγεί κάποιο τιµολόγιο µε αριθµό και είναι 3 σελίδες θα έχει µία σήµανση στην Τρίτη σελίδα, αν βγεί το επόµενο µε µία σελίδα θα έχει στην σελίδα αυτή την σήµανση κλπ Στο πεδίο Αριθµός χαρακτήρων πχ 40 ορίζουµε πόσους χαρακτήρες θα ψάξει να βρεί κάποιο µεταβλητό πεδίο που θα σηµαίνει για τον µηχανισµό άλλη σήµανση αν πχ το λεκτικό ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ και ο αριθµός τιµολογίου που θα βγαίνει µετά έχουν σύνολο χαρακτήρων 40 τότε βάζουµε 40 ενώ επιλέγουµε εµπρός αν το µη µεταβλητό λεκτικό είναι πριν τον αριθµό παραστατικού ενώ όπισθεν αν το λεκτικό είναι µετά τον αριθµό παραστατικού. Font : Μπορούµε να καθορίσουµε την γραµµατοσειρά και το µέγεθος της σήµανσης. Γραµµές υπογραφής: Επιλέγουµε πόσες γραµµές θα είναι η σήµανση.

14 Στην επιλογή θέση σήµανσης : Θέση Χ, Θέση Ψ ορίζουµε την ακριβή θέση της υπογραφής που βγαίνει στο τιµολόγιο (θέση χ είναι η θέση από αριστερά πχ 0,05 σηµαίνει ότι θα τυπώσει όσο πιο αριστερά γίνεται γιατί ο µεγαλύτερος αριθµός που παίρνει είναι 1, ενώ θέση Ψ είναι η θέση από επάνω προς τα κάτω που θα τυπώσει όπου ο µεγαλύτερος αριθµός που παίρνει είναι 1 πχ αν βάλω 0,5 θα µου τυπώσει στην µέση της σελίδας ενώ 0,1 θα τυπώσει πάνω πάνω την υπογραφή) Στο πεδίο γραµµές υπογραφής επιλέγουµε τις γραµµές που θέλουµε να τυπωθεί η σηµανση πάνω (upwards) ή κάτω (downwards) από το τέλος draft παραστατικού. Η επιλογή Automatic τυπώνει αυτόµατα την υπογραφή στο τέλος του draft παραστατικού. Περιγραφές Αντιγράφων : Αυτό το µενού χρησιµοποιείται στην περίπτωση που θέλουµε να χρησιµοποιήσουµε αντίγραφα (σε laser εκτυπωτές όπου τυπώνουµε χαρτί Α4 και θέλουµε να έχουµε ένα αντίγραφο τιµολογίου για λογιστήριο ή και στέλεχος). Αν δεν υπάρχει τίποτα σε αυτόν τον πίνακα τότε ο µηχανισµός βγάζει ένα τιµολόγιο που αναφέρει κάτω κάτω το λεκτικό ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ. Αν στην πρώτη γραµµή γράψουµε ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ θα βγει ακόµη ένα αντίγραφο µε το λεκτικό ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ µε διαφορετική σήµανση φυσικά.

15 Εικονίδια δεξιού παραθύρου: Άνοιγµα SPL αρχείου : Αν επιλέξουµε αυτό το εικονίδιο ανοίγει ο ακόλουθος browser µέσω του οποίου µπορούµε να επιλέξουµε spl αρχείο εκτύπωσης. Στην συνέχεια µπορούµε να πατήσουµε το εικονίδιο preview (βλ. παρακάτω). Preview εκτύπωσης : Με αυτή την επιλογή εµφανίζεται το παράθυρο της προεπισκόπησης της εκτύπωσης, µέσω του οποίου µπορούµε να εκτυπώσουµε.

16 Σήµανση PDF αρχείου : Η επιλογή αυτή επιτρέπει την µαζική σήµανση PDF αρχείων. Με την επιλογή του εικονιδίου εµφανίζεται η παρακάτω φόρµα. Στην διαδροµή ανίχνευσης επιλέγουµε τον φάκελο από τον οποίο θα πάρει ο driver τα pdf αρχεία για να τα σηµάνει. Στην διαδροµή αποθήκευσης επιλέγουµε την διαδροµή στην οποία θα τα αποθηκεύσει µε το όνοµά τους. Αν τσεκάρουµε το αναγνωριστικό θα τα αποθηκεύσει µε το αντίστοιχο πρόθεµα. Με το κουµπί Έναρξη διαδικασίας ξεκινάµε την διαδικασία σήµανσης των pdf αρχείων.

17 Spl files explorer (επανεκτύπωση παραστατικών) : Η λειτουργία της επανεκτύπωσης είναι ενεργή µόνο όταν είναι τσεκαρισµένη η επιλογή Αποθήκευση αρχείων παραστατικών στο µενού ρυθµισεις εκτυπωτών. Επίσης θα πρέπει να είµαστε σε εκπαίδευση. Αφού πατήσουµε το κουµπί αυτό ο πίνακας Reprint files εµφανίζεται. Μπορούµε να βάλουµε στην πρώτη γραµµή ότι κριτήριο θέλουµε προκειµένου να βρούµε το παραστατικό που θέλουµε. (όνοµα αρχείου _α, Υπογραφή, Ηµεροµηνία, ώρα κλπ). Πατάµε Αποδοχή και εµφανίζεται η προεπισκόπηση της εκτύπωσης, στην οποία µπορούµε να τυπώσουµε το εµφανιζόµενο παραστατικό.

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ E-SIGNER

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ E-SIGNER Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ E-SIGNER Για την σωστή εγκατάσταση του driver E-SIGNER θα πρέπει να είναι εγκατεστηµένο το.net Framework 2.0. Στο setup είναι ενσωµατωµένο και προτείνουµε να χρησιµοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Posi Fiscal II

Εγκατάσταση Posi Fiscal II Εγκατάσταση Posi Fiscal II Ο driver του Posi Fiscal II είναι ουσιαστικά ένα exe αρχείο, το fiscpro.exe. Πριν οποιαδήποτε απόπειρα στησίµατος του driver θα πρέπει να έχουµε πάρει ενεργοποίηση από την CPI.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV INNOVERA ERP

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV INNOVERA ERP Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV INNOVERA ERP Για να κλείσουµε µία χρήση στο InnovEra ακολουθούµε τα παρακάτω βήµατα: Από το κεντρικό µενού επιλέγουµε διαδοχικά «Οικονοµική ιαχείριση», «Γενική

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο Ε.Κ.Φ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οδηγίες χρήσης PDFCreator

2 Ο Ε.Κ.Φ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οδηγίες χρήσης PDFCreator 2 Ο Ε.Κ.Φ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Οδηγίες χρήσης PDFCreator Ηράκλειο 2008 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σηµείωµα του συντάκτη... 2 Στοιχεία δηµιουργού του υλικού... 3 Εισαγωγή... 3 Τι είναι... 4 Που θα το βρείτε... 4 Τρόπος

Διαβάστε περισσότερα

Version X. Οδηγίες χρήσης

Version X. Οδηγίες χρήσης Version 1.0.1.X Οδηγίες χρήσης Πρόλογος Η εφαρµογή CallReceiver σχεδιάστηκε για την υποστήριξη ξενοδοχείων ή επιχειρήσεων, όσον αφορά στις τηλεφωνικές κλήσεις που διαχειρίζεται το τηλεφωνικό κέντρο (Τ/Κ).

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εικονίδια ιαχείρισης Φορολογικών ηλώσεων. ηµιουργία Φορολογούµενου. ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου ΕΣΠ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εικονίδια ιαχείρισης Φορολογικών ηλώσεων. ηµιουργία Φορολογούµενου. ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου ΕΣΠ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εικονίδια ιαχείρισης Φορολογικών ηλώσεων ηµιουργία Φορολογούµενου ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου Ε1 ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου Ε2 ηµιουργία και υπολογισµός του εντύπου Ε3

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χειρισµού. Οδηγίες χρήσεως driver B

Οδηγίες χειρισµού. Οδηγίες χρήσεως driver B Οδηγίες χρήσεως driver B ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εγκατάσταση... 3 1.1 USB Σύνδεση... 5 2. Εκκίνηση Λειτουργία... 2.1 Απενεργοποίηση... 7 2.2. Προγραµµατισµός Παραµέτρων... 7 2.3. Αρχεία_a_b_c... 8 2.4 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround:

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ SOFTWARE SAE10 Το software της αναγγελίας ορόφων είναι απαραίτητο για τη δηµιουργία των USB flash που θα χρησιµοποιηθούν στην πλακέτα SAE10. Προσφέρει ταχύτητα, ευελιξία και πολλές

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Εγκατάσταση του Wamp

Εγκατάσταση. Εγκατάσταση του Wamp Εγκατάσταση Εγκατάσταση του Wamp Η εγκατάσταση χωρίζεται σε δύο µέρη. Πρώτα θα εγκαταστήσουµε το Wamp, ώστε να µετατρέψουµε τον υπολογιστή µας σε Web Server και µετά θα εγκαταστήσουµε το Joomla. Η εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριµία µε τη Microsoft Access

Γνωριµία µε τη Microsoft Access Γνωριµία µε τη Microsoft Access ηµιουργία νέας βάσης δεδοµένων Έναρξη - Προγράµµατα - Microsoft Access - ηµιουργία νέας βάσης δεδοµένων µε χρήση Κενής βάσης δεδοµένων - ΟΚ Επιλέγουµε Φάκελο και στο Όνοµα

Διαβάστε περισσότερα

Packet Tracer. ηµιουργία τοπολογίας Βήµα 1: Εκτελούµε το Packet Tracer

Packet Tracer. ηµιουργία τοπολογίας Βήµα 1: Εκτελούµε το Packet Tracer Packet Tracer Το Packet Tracer είναι ένα πρόγραµµα που προσοµοιώνει τη λειτουργία ενός δικτύου και των πρωτοκόλλων µε τα οποία λειτουργεί. Αναπτύχθηκε από τον Dennis Frezzo και την οµάδα του στη Cisco

Διαβάστε περισσότερα

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync Ρυθµίσεις Συγχρονισµού Pos Sync Η διαδικασία του συγχρονισµού γίνεται από τον Η/Υ που έχει το BackOffice. Βασική προϋπόθεση για

Διαβάστε περισσότερα

ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή

ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή ζωγραφίζοντας µε τον υπολογιστή Μια από τις εργασίες που µπορούµε να κάνουµε µε τον υπολογιστή είναι και η ζωγραφική. Για να γίνει όµως αυτό πρέπει ο υπολογιστής να είναι εφοδιασµένος µε το κατάλληλο πρόγραµµα.

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων Αντιγραφή κειµένου Αντιγραφη εικόνων Αντιγραφή video

Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων Αντιγραφή κειµένου Αντιγραφη εικόνων Αντιγραφή video Σύντοµες οδηγίες Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων Αντιγραφή κειµένου Αντιγραφη εικόνων Αντιγραφή video 2 ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου Κρήτης Περιεχόµενα Πλήκτρα που θα χρησιµοποιήσουµε...3 Αναγνώριση υποθεµάτων αρχείων...4

Διαβάστε περισσότερα

Θα συµπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία που βρίσκονται µε έντονα γράµµατα για να δηµιουργήσετε την νέα εταιρεία.

Θα συµπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία που βρίσκονται µε έντονα γράµµατα για να δηµιουργήσετε την νέα εταιρεία. Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Γενική Λογιστική. Βήµα 1 ο ηµιουργία Εταιρείας Από την Οργάνωση\Γενικές Παράµετροι\ ιαχείριση εταιρειών θα δηµιουργήσετε την νέα σας εταιρεία, επιλέγοντας µέσω των βηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG Μια από τις πιο σηµαντικές ανάγκες που αντιµετωπίζει µια επιχείρηση κατά την εγκατάσταση ενός λογισµικού «πακέτου» (Οικονοµικής & Εµπορικής ιαχείρισης), είναι ο τρόπος µε τον οποίο πρέπει να ανταποκριθεί

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point)

ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point) ηµιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Το πρόγραµµα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή του PowerPoint µπορεί να έχει ως στόχο να διδάξει, να εξηγήσει ή και να πείσει. Ό,τι φτιάχνουµε

Διαβάστε περισσότερα

Στην συνέχεια και στο επόµενο παράθυρο η εφαρµογή µας ζητάει να εισάγουµε το Username και το Password το οποίο σας έχει δοθεί από τον ΕΛΚΕ.

Στην συνέχεια και στο επόµενο παράθυρο η εφαρµογή µας ζητάει να εισάγουµε το Username και το Password το οποίο σας έχει δοθεί από τον ΕΛΚΕ. 1. Πρόσβαση Οδηγίες προγράµµατος διαχείρισης ανάλυσης χρόνου εργασίας (Time Sheet) Για να ξεκινήσετε την εφαρµογή, από την κεντρική σελίδα του ΕΛΚΕ (www.elke.aua.gr) και το µενού «ιαχείριση», Time Sheet

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Εφαρµογή ιαχείρισης Ασφαλιστικού Γραφείου-Πρακτορείου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικά Ταξινόµηση Εναλλαγή µεταξύ των ανοικτών παραθύρων Εξαγωγή εδοµένων Συνηµµένα Αρχεία

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων

ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων 1-1 ιαχείριση Στόλου Οχηµάτων Περιεχόµενα 0 2 Κεφάλαιο 1 Είσοδος - Λειτουργικότητα Εφαρµογής 1 Επανακαθορισµός... Βάσης εδοµένων 2 2 Γραµµή... Ενηµέρωσης (Κυλιόµενο Μήνυµα) 3

Διαβάστε περισσότερα

eλογιστής Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής

eλογιστής Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής eλογιστής Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Εφαρµογή ιαχείρισης Λογιστικού Γραφείου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Γενικά Ταξινόµηση Εναλλαγή µεταξύ των ανοικτών παραθύρων Εξαγωγή εδοµένων Συνηµµένα Αρχεία Εµφανιζόµενες Στήλες

Διαβάστε περισσότερα

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη.

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη. Οδηγίες για Πρόγραµµα OTS σχετικά µε πληρωµές τιµολογίων. Α ΜΘ, /νση Οικονοµικού, Τµήµα Προϋπολογισµού. Βήµατα που πρέπει να κάνετε: 1. Κατανοµή (ΟΧΙ για Νοµούς). 2. Καταχώρηση της Υπηρεσίας που πραγµατοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την κατασκευή του αρχείου «Ταυτότητα (α+β) 2» 1. Αποκρύπτουµε τους άξονες και το παράθυρο άλγεβρας: Παράθυρο προβολή

Οδηγίες για την κατασκευή του αρχείου «Ταυτότητα (α+β) 2» 1. Αποκρύπτουµε τους άξονες και το παράθυρο άλγεβρας: Παράθυρο προβολή Οδηγίες για την κατασκευή του αρχείου «Ταυτότητα (α+β) 2» 1. Αποκρύπτουµε τους άξονες και το παράθυρο άλγεβρας: Παράθυρο προβολή απο-επιλέγουµε άξονες και άλγεβρα 2. Από το εργαλείο κατασκευής πολυγώνων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για το Βιβλίο Κοστολογίου στα Γ κατηγορίας βιβλία

Οδηγίες για το Βιβλίο Κοστολογίου στα Γ κατηγορίας βιβλία Οδηγίες για το Βιβλίο Κοστολογίου στα Γ κατηγορίας βιβλία Για τις οικοδοµικές εταιρίες στις οποίες τηρούµε βιβλίο Κοστολογίου θα πρέπει να ακολουθήσουµε τα παρακάτω βήµατα: 1. Από το menu Παράµετροι &

Διαβάστε περισσότερα

Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Εσόδων Εξόδων.

Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Εσόδων Εξόδων. Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Εσόδων Εξόδων. Βήµα 1 ο ηµιουργία Εταιρείας Από την Οργάνωση\Γενικές Παράµετροι\ ιαχείριση εταιρειών θα δηµιουργήσετε την νέα σας εταιρεία, επιλέγοντας µέσω των βηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround:

Σηµαντικές παρατηρήσεις σχετικά µε το backround: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ SOFTWARE SAE10 Το software της αναγγελίας ορόφων είναι απαραίτητο για τη δηµιουργία των USB flash που θα χρησιµοποιηθούν στην πλακέτα SAE10. Προσφέρει ταχύτητα, ευελιξία και πολλές

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΓΙΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CALCULUS ULTRA.

ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΓΙΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CALCULUS ULTRA. ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΓΙΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CALCULUS ULTRA. Το βιβλίο παγίων αν και είναι µέσα στις επιλογές του προγράµµατος, των Εσόδων-Εξόδων ή της Γενικής Λογιστικής, της σουίτας εφαρµογών CALCULUS, αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

SBOX-II. Οδηγίες Εγκατάστασης και Παραμετροποίησης Driver A version 1.02

SBOX-II. Οδηγίες Εγκατάστασης και Παραμετροποίησης Driver A version 1.02 SBOX-II Οδηγίες Εγκατάστασης και Παραμετροποίησης Driver A version 1.02 Κατάλογος περιεχομένων Εισαγωγή...3 Προδιαγραφές Η/Υ...3 Λειτουργικά συστήματα...3 Eγκατάσταση...4 UAC...4 SETUP...4 Eγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες παραμετροποίησης του Samtec Plus Driver A

Οδηγίες παραμετροποίησης του Samtec Plus Driver A Οδηγίες παραμετροποίησης του Samtec Plus Driver A Μετά την εγκατάσταση του driver Samtec Plus Driver A και κατά την πρώτη εκτέλεση του βλέπουμε την παρακάτω οθόνη. Πάνω δεξιά θα βρείτε όλο το μενού χειρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ WEBMAIL ΚΥΠΕΣ Η υπηρεσία διαχείρισης αλληλογραφίας µέσω web (webmail) δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να διαχειριστούν την αλληλογραφία τους απ οποιοδήποτε σηµείο βρίσκονται εφόσον υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εάν δεν επιθυµείτε να χρησιµοποιείτε τις προσχεδιασµένες φόρµες εντύπων της Singular, η εργασία αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζετε φόρµες µε βάση τις οποίες επιθυµείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ Π. Κ Υ Ρ Α Ν Α Κ Ο Σ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π. Εργολ. ηµοσίων Eργων ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ Π. Κ Υ Ρ Α Ν Α Κ Ο Σ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π. Εργολ. ηµοσίων Eργων ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 7 Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ Π. Κ Υ Ρ Α Ν Α Κ Ο Σ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π. Εργολ. ηµοσίων Eργων ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. ErgoMetr ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Νέο σύγχρονο πρόγραµµα γενικών επιµετρήσεων σε

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρµογή EXTRA. ιαδικασία ιαχείρισης Εκτύπωσης Ισοζυγίου Γενικού - Αναλυτικών Καθολικών

Εφαρµογή EXTRA. ιαδικασία ιαχείρισης Εκτύπωσης Ισοζυγίου Γενικού - Αναλυτικών Καθολικών Εφαρµογή EXTRA ιαδικασία ιαχείρισης Εκτύπωσης Ισοζυγίου Γενικού - Αναλυτικών Καθολικών Το συγκεκριµένο εγχειρίδιο δηµιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης. Παρακάτω προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 2.ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 2.ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ 2.ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ 2.1 Παραμετροποίηση Φόρμας Καταχώρησης Η δημιουργία φορμών δεν έχει σχέση μόνο με τη μορφή της οθόνης καταχώρησης, αλλά και με το ποια παραστατικά μπορούν να μετασχηματιστούν σε παραστατικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Infocarina Net I57 MIRCA ARCADIA NET PLUS Infocarina NET Plus ΓΙΑ ΣΥΝ ΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Γ.Π.Σ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Infocarina Net I57 MIRCA ARCADIA NET PLUS Infocarina NET Plus ΓΙΑ ΣΥΝ ΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Γ.Π.Σ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ Infocarina Net I57 MIRCA ARCADIA NET PLUS Infocarina NET Plus ΓΙΑ ΣΥΝ ΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Γ.Π.Σ. Για να συνδεθούν οι ταµ.µηχανές µε την ΓΓΠΣ θα πρέπει να προγραµµατισθούν τα κάτωθι: 1) To

Διαβάστε περισσότερα

Αρχική σελίδα. Κατάσταση. Άµεση πρόσβαση

Αρχική σελίδα. Κατάσταση. Άµεση πρόσβαση Αρχική σελίδα Με την εισαγωγή σας στο λογισμικό ανταλλαγών (Cyclos), βρίσκεστε στην αρχική σελίδα, µέσω της οποίας μπορείτε να έχετε άµεση πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες και πληροφορίες για το λογαριασµό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες κλεισίµατος Ισολογισµού Οικονοµικές Αναφορές

Οδηγίες κλεισίµατος Ισολογισµού Οικονοµικές Αναφορές Οδηγίες κλεισίµατος Ισολογισµού Οικονοµικές Αναφορές Για να κάνουµε κλείσιµο ισολογισµού και να υπολογίσουµε τις έτοιµες Οικονοµικές Αναφορές, θα πρέπει να ακολουθήσουµε τα παρακάτω βήµατα. 1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

BakeMe v Βασικές Οδηγίες Χρήσης

BakeMe v Βασικές Οδηγίες Χρήσης BakeMe v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του BakeMe είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Από τα περιεχόμενα του cd ή από το φάκελο

Διαβάστε περισσότερα

Ο μηχανισμός σήμανσης (ΕΑΦΔΣΣ) «Tax Agent» συνδέεται με τις εφαρμογές Atlantis και Atlantis Entry ως μηχανισμός τύπου Β.

Ο μηχανισμός σήμανσης (ΕΑΦΔΣΣ) «Tax Agent» συνδέεται με τις εφαρμογές Atlantis και Atlantis Entry ως μηχανισμός τύπου Β. Tax Agent 1 Περιεχόμενα Γενική Περιγραφή... 3 Αρχική παραμετροποίηση... 4 Εγκατάσταση & παραμετροποίηση Tax Agent... 4 Παραμετροποίηση Tax Agent στο E.R.P.... 4 Αλλαγή στοιχείων εταιρίας... 5 Παραμετροποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο υποστήριξης HP. Εισαγωγή. Τι χρειάζεται να γνωρίζετε. Λήψη και εγκατάσταση της λύσης Vista στα Windows 8. 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ

Κέντρο υποστήριξης HP. Εισαγωγή. Τι χρειάζεται να γνωρίζετε. Λήψη και εγκατάσταση της λύσης Vista στα Windows 8. 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ http://h2056wwwhp.com/portal/site/hpsc/template.page/public/psi... 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ Για το σπίτι Για την επιχείρηση Υποστήριξη Είσοδος Εγγραφή Βοήθεια ιστότοπου HP Color LaserJet 3600 Printer series

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1.1 Πληροφορίες εγκατάστασης 5.00 Α. Όπως αναφέρεται και στις οδηγίες που συνοδεύουν την εγκατάσταση της έκδοσης 5.00, όταν έχετε multi user εγκατάσταση, θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση σε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD

ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙ ΑΣ ΣΤΟ MICROSOFT WORD Σε ορισµένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιµη η δηµιουργία ιστοσελίδων ενηµερωτικού περιεχοµένου οι οποίες στη συνέχεια µπορούν να δηµοσιευθούν σε κάποιο τόπο

Διαβάστε περισσότερα

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Benzina που θα εγκατασταθεί είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Κάνοντας διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Στο τέλος της εγκατάστασης δημιουργείται συντόμευση του driver NanoTax στο μενού Εκκίνηση.

Στο τέλος της εγκατάστασης δημιουργείται συντόμευση του driver NanoTax στο μενού Εκκίνηση. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ DRIVER ΤΥΠΟΥ A NANOTAX 1 1. Εγκατάσταση Το λογισμικό του driver Τύπου Α είναι συμβατό με Windows XP, Windows Vista, Windows7 και Windows 8 (32 και 64 bit) καθώς

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγκατάσταση του NetMeeting

1. Εγκατάσταση του NetMeeting Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης του Netmeeting Περιεχόµενα 1. Εγκατάσταση του Netmeeting 2. Το Interface του Netmeeting 3. Κύρια Κουµπιά Netmeeting 4. Πραγµατοποίηση Κλήσεων - Συνδέσεων 5. Το Μενού του

Διαβάστε περισσότερα

Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο

Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο χρήστη µέσω υπολογιστή άνετα γρήγορα και φτηνά. Για να

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟΥ (1 ος ΤΡΟΠΟΣ)

ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟΥ (1 ος ΤΡΟΠΟΣ) Extra Οδηγίες 2 ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΟΥ (1 ος ΤΡΟΠΟΣ) 1. Σκανάρουµε το πορτάκι που θέλουµε ή το φωτογραφίζουµε µε ψηφιακή µηχανή. Το αποθηκεύουµε µε όνοµα π.χ. 01_portaki.bmp σε κάποιο φάκελο όπου έχουµε τις

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων

Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων Μάθηµα 4 Εισαγωγή και επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή δεδοµένων σε πίνακα 1. Ανοίγουµε το παράθυρο του πίνακα Υπάλληλοι σε προβολή φύλλου δεδοµένων. 2. Η κενή γραµµή, η οποία υπάρχει πάντα στον πίνακα,

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: ηλώσεις Μαθηµάτων Συγγραµµάτων, Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο, Πιστοποιητικό Ασφάλειας

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: ηλώσεις Μαθηµάτων Συγγραµµάτων, Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο, Πιστοποιητικό Ασφάλειας ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: ηλώσεις Μαθηµάτων Συγγραµµάτων, Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο, Πιστοποιητικό Ασφάλειας 1. Εισαγωγικά Οι φοιτητές του Τµήµατος ιοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτόκολλο. 2007-2010 Alfaware S.A.

Πρωτόκολλο. 2007-2010 Alfaware S.A. Πρωτόκολλο 1-1 Πρωτόκολλο Περιεχόµενα 0 2 Κεφάλαιο 1 Είσοδος - Λειτουργικότητα Εφαρµογής 1 Επανακαθορισµός... Βάσης εδοµένων 2 2 Γραµµή... Ενηµέρωσης (Κυλιόµενο Μήνυµα) 3 3 Λειτουργικότητα... Φόρµας 4

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα...2 Βασικές Λειτουργίες...4 ηµιουργία και Αποθήκευση εγγράφων...4 Μετακίνηση µέσα στο έγγραφο...4 Επιλογή κειµένου...

Περιεχόµενα...2 Βασικές Λειτουργίες...4 ηµιουργία και Αποθήκευση εγγράφων...4 Μετακίνηση µέσα στο έγγραφο...4 Επιλογή κειµένου... EΝΟΤΗΤΑ 2 Η : ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ WORD 2000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόµενα...2 Βασικές Λειτουργίες...4 ηµιουργία και Αποθήκευση εγγράφων...4 Μετακίνηση µέσα στο έγγραφο...4 Επιλογή κειµένου...4 Αναίρεση και

Διαβάστε περισσότερα

Π.Τ..Ε. Σηµειώσεις Σεµιναρίου «Τα µήλα των Εσπερίδων», Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής

Π.Τ..Ε. Σηµειώσεις Σεµιναρίου «Τα µήλα των Εσπερίδων», Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής Η ζωγραφική (Paint) Τα µενού της ζωγραφικής Άνοιγµα υπάρχουσας εικόνας - Μενού Αρχείο επιλογή Άνοιγµα. Ανοίγει το παράθυρο «Άνοιγµα». - Από την αναδιπλούµενη λίστα «Αρχεία τύπου:» επιλέγουµε τι είδους

Διαβάστε περισσότερα

Σύντοµες οδηγίες χρήσης atube Catcher

Σύντοµες οδηγίες χρήσης atube Catcher Σύντοµες οδηγίες χρήσης atube Catcher ελλατόλας Στέλιος 2 ο Ε.Κ.Φ.Ε. Ηρακλείου Κρήτης Περιεχόµενα Εγκατάσταση του προγράµµατος...4 Λειτουργία του προγράµµατος...6 Βασική λειτουργία (κατέβασµα ένα - ένα

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2

Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2 Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2 Αποθήκη... 6 Διαθεσιμότητα... 7 Προϊόντα με παραστατικά... 9 Πωλήσεις... 9 Έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης... 9 Τιμολόγιο... 11 Δελτίο αποστολής... 12 Αναφορές... 16

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσεις: Στην καρτέλα Χρήσεις βλέπετε και δημιουργείτε τις Χρήσεις άνα ημερολογιακό έτος.

Χρήσεις: Στην καρτέλα Χρήσεις βλέπετε και δημιουργείτε τις Χρήσεις άνα ημερολογιακό έτος. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > POS Manager > Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις Βασικά Εταιρία: Στην καρτέλα εταιρία συμπληρώνετε τα στοιχεία της εταιρείας σας (Επωνυμία, Φορολογικά

Διαβάστε περισσότερα

SOLIDUS SBOX. Οδηγίες Εγκατάστασης και Παραμετροποίησης Driver A version 3.1

SOLIDUS SBOX. Οδηγίες Εγκατάστασης και Παραμετροποίησης Driver A version 3.1 SOLIDUS SBOX Οδηγίες Εγκατάστασης και Παραμετροποίησης Driver A version 3.1 Κατάλογος περιεχομένων Εισαγωγή...3 Προδιαγραφές Η/Υ...3 Λειτουργικά συστήματα...3 Eγκατάσταση...4 Firewall...4 UAC...4 CD-ROM...4

Διαβάστε περισσότερα

internet είναι το δίκτυο των υπολογιστών που είναι συνδεδεµένοι µεταξύ τους.

internet είναι το δίκτυο των υπολογιστών που είναι συνδεδεµένοι µεταξύ τους. Πριν ξεκινήσουµε την περιγραφή του προγράµµατος καλό θα ήταν να αναφερθούµε στον ορισµό κάποιων εννοιών για τις οποίες θα γίνεται λόγος στο κεφάλαιο αυτό. Πρώτα από όλα πρέπει να καταλάβουµε την διαφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ Με το σχεδιασµό επιφάνειας (Custom επιφάνεια) µπορούµε να σχεδιάσουµε επιφάνειες και αντικείµενα που δεν υπάρχουν στους καταλόγους του 1992. Τι µπορούµε να κάνουµε µε το σχεδιασµό

Διαβάστε περισσότερα

Φιλοσοφία menu. To πρόγραµµα ακολουθεί µια κοινή και φιλική προς τον χρήστη φιλοσοφία menu σε όλες τις ενότητες της εφαρµογής. Όπως βλέπετε και στις πιο κάτω εικόνες, παρ όλο που αναφέρονται σε διαφορετικές

Διαβάστε περισσότερα

Το λογιστικό φύλλο (Excel)

Το λογιστικό φύλλο (Excel) Το λογιστικό φύλλο (Excel) Γραµµή τίτλου Γραµµή µενού Γραµµή εργαλείων (Βασική) Μορφοποίηση Άθροισµα Ταξινόµηση Γράφηµα Γραµµή τύπων Συνάρτηση Κάθετη µπάρα κύλισης Οριζόντια µπάρα κύλισης Γραµµή κατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρµογή Βusiness. ιαδικασίες Μετασχηµατισµών Παραστατικών

Εφαρµογή Βusiness. ιαδικασίες Μετασχηµατισµών Παραστατικών Εφαρµογή Βusiness ιαδικασίες Μετασχηµατισµών Παραστατικών ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Μετασχηµατισµοί Παραστατικών... 4 1.1 Συνδεόµενα Παραστατικά (Έµµεση Οθόνη)...4 1.2 Μαζικοί Μετασχηµατισµοί...7 Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER

EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER EΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER 1. Ανοίξτε από ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, το Windows movie maker 2. Αυτή είναι η βασική επιφάνεια εργασίας του λογισµικού Το movie maker µας δίνει δύο δυνατότητες. Να κάνουµε ένα

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ

Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση: Προβολή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Της Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer)

1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Της Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer) ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (INTERNET) ΣΤΟΧΟΙ: 1. Άνοιγμα Και Κλείσιμο Μιας Εφαρμογής Φυλλομετρητή Ιστού (Internet Explorer) 2. Παρουσίαση Μιας Ιστοσελίδας 3. Διακοπή Και Ανανέωση Μιας Ιστοσελίδας (Stop and Refresh) 4.

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Πληροφορίες Πρέπει να προγραµµατίσουµε τα είδη επιλέγοντας τον κωδικό είδους ανάλογο µε την ύπαρξη ζυγαριάς ετικέτας- scanner ή όχι.

Γενικές Πληροφορίες Πρέπει να προγραµµατίσουµε τα είδη επιλέγοντας τον κωδικό είδους ανάλογο µε την ύπαρξη ζυγαριάς ετικέτας- scanner ή όχι. ELEGANT NET SUPER Για τη λειτουργία των κρεοπωλείων απαιτείται Ενηµέρωση Firmware (Λογισµικού) ιδίως για την ταµειακή SUPER καθώς αυτή η δυνατότητα προστέθηκε πρόσφατα στην ταµειακή µηχανή. Γενικές Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

του και από αυτόν επιλέγουµε το φάκελο εµφανίζεται ένα παράθυρο παρόµοιο µε το ακόλουθο:

του και από αυτόν επιλέγουµε το φάκελο εµφανίζεται ένα παράθυρο παρόµοιο µε το ακόλουθο: διαχείριση αρχείων Οι περισσότερες εφαρµογές των Windows είναι προγραµµατισµένες, από τον κατασκευαστή τους, να προτείνουν ως περιοχή αποθήκευσης των εργασιών το φάκελο «Τα έγγραφά µου», που δηµιουργείται

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση

Ηλεκτρονική Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Τιμολόγηση 1 Ηλεκτρονική Τιμολόγηση ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 3 Αποστολή ηλεκτρονικού τιμολογίου 3 Ενσωμάτωση παραστατικών ηλεκτρονικής τιμολόγησης 3 Γενικά 3 Εργασία ενσωμάτωσης ηλεκτρονικών τιμολογίων

Διαβάστε περισσότερα

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ)

Shift+γράμμα. Πατάμε τον τόνο (δί[λα στο L) και μετά το φωνήεν. Πως βάζουμε διαλυτικά; Πατάμε το Shift+ τόνο και μετά το φωνήεν (ι ή υ) Βασικές λειτουργίες του πληκτρολογίου Αλλαγή μεταξύ Αγγλικών και Ελληνικών Όταν γράφουμε σε πεζά (μικρά) και θέλουμε να γράψουμε ένα γράμμα κεφαλαίο Όταν γράφουμε συνέχεια Κεφαλαία Για να γράψουμε ένα

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργίας Ενεργειών

Δημιουργίας Ενεργειών Δημιουργίας Ενεργειών Περιεχόμενα Δημιουργία Ενεργειών (Επικοινωνίας, Ραντεβού)... 3 Καταχώρηση Επικοινωνίας και Ραντεβού... 4 Βασικά Στοιχεία... 7 Πεδία Χρήστη... 8 Υπομνήματα... 8 Μεταβολή Ενέργειας...

Διαβάστε περισσότερα

Data Communication A.E.

Data Communication A.E. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ RBS 101 ΝΕΤ Προϋπόθεση για να γίνει η εγκατάσταση του φορολογικού μηχανισμού RBS 101 NET είναι να χρησιμοποιηθεί ο νέος οδηγός του προγράμματος και να είστε στην τελευταία έκδοση του προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή ιστοσελίδων (FrontPage)

Κατασκευή ιστοσελίδων (FrontPage) Κατασκευή ιστοσελίδων (FrontPage) Γραµµή τίτλου Γραµµή µενού Γραµµή εργαλείων Μορφοποίηση Εικόνα Πίνακες και περιγράµµατα Όταν ανοίγουµε το FrontPage, ανοίγει αυτόµατα µία νέα σελίδα. (Στο FrontPage τα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης του MoPiX (Έκδοση 47)

Εγχειρίδιο Χρήσης του MoPiX (Έκδοση 47) Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Πανεπιστήµιο Αθηνών Εγχειρίδιο Χρήσης του MoPiX (Έκδοση 47) Συντάκτης: Μουστάκη Φωτεινή Κεφάλαιο 1 Ι. Εισαγωγή 1. Πρόσβαση στο Internet Για να ανοίξουµε το MoPiX πηγαίνουµε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στη Χρήση της Εφαρµογής Compaq Visual Fortran & του Microsoft Developer Studio

Εισαγωγή στη Χρήση της Εφαρµογής Compaq Visual Fortran & του Microsoft Developer Studio Εισαγωγή στη Χρήση της Εφαρµογής Compaq Visual Fortran & του Microsoft Developer Studio Το κείµενο που ακολουθεί είναι ένας σύντοµος οδηγός στο περιβάλλον προγραµµατισµού της γλώσσας Fortran, για τις ανάγκες

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή ιστοσελίδων (FrontPageXP)

Κατασκευή ιστοσελίδων (FrontPageXP) Κατασκευή ιστοσελίδων (FrontPageXP) Γραµµή τίτλου Γραµµή µενού Γραµµή εργαλείων Μορφοποίηση Εικόνα Εφέ DHTML Παράθυρο εργασιών Όταν ανοίγουµε το FrontPage, ανοίγει αυτόµατα µία νέα σελίδα. (Στο FrontPage

Διαβάστε περισσότερα

8. Σηµειώσεις Access. Κατηγορίες φόρµας ως προς τον τρόπο προβολής των δεδοµένων

8. Σηµειώσεις Access. Κατηγορίες φόρµας ως προς τον τρόπο προβολής των δεδοµένων Μάθηµα 8 ηµιουργία φορµών Μέσω των φορµών µπορούµε να εµφανίσουµε και να τροποποιήσουµε δεδοµένα από πίνακες και ερωτήµατα ή να εισαγάγουµε δεδοµένα σε πίνακες. Επίσης έχουµε τη δυνατότητα να καθορίζουµε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Print2PDF σελ. 1 από 32

Εγχειρίδιο χρήσης Print2PDF σελ. 1 από 32 Πρόγραμμα Print2PDF (Εκτύπωση κειμένου και εικόνων σε αρχεία PDF) Πρόλογος Η εφαρμογή Print2PDF (Print to PDF Εκτύπωση σε αρχεία PDF) σας επιτρέπει να εκτυπώσετε το δικό σας κείμενο πάνω σε ένα έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

ErmisWIN v 2.0.1.7 & 8.0.0.12 Οδηγίες Τέλους Έτους ( 31/12/2014 )

ErmisWIN v 2.0.1.7 & 8.0.0.12 Οδηγίες Τέλους Έτους ( 31/12/2014 ) ErmisWIN v 2.0.1.7 & 8.0.0.12 Οδηγίες Τέλους Έτους ( 31/12/2014 ) Αγαπητοί κύριοι, Θα θέλαµε να σας ενηµερώσουµε για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τους χειριστές του προγράµµατος ErmisWIN για

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ WINLABEL

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ WINLABEL ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ WINLABEL ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ Εισαγωγή Στο Πρόγραμμα Διαχείριση Ετικετών 1. ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΗ 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ 4. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τελεστές σύγκρισης. Τελεστής Παράδειγµα Η τιµή που παίρνει το πεδίο. Λογικοί τελεστές. And <10 And >20 Μικρότερη από 10 και µεγαλύτερη από 20

Τελεστές σύγκρισης. Τελεστής Παράδειγµα Η τιµή που παίρνει το πεδίο. Λογικοί τελεστές. And <10 And >20 Μικρότερη από 10 και µεγαλύτερη από 20 Τελεστές σύγκρισης Τελεστής Παράδειγµα Η τιµή που παίρνει το πεδίο Between IN Between 10 And 45 Between 1/1/2005 And 31/09/2006 IN (Αθήνα, Βόλος, Κώς) Μεταξύ 10 και 45, συµπεριλαµβανοµένων και των τιµών

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών

Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του Υπουργείου Οικονομικών Carat Sign Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ) ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΕΑΦΔΣΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟΥ DRIVER ΤΥΠΟΥ Α NANOTAX Κατασκευάζεται σύμφωνα με τις τελευταίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print από την Διεύθυνση: https://europeasfalistiki.gr Οι συνεργάτες παραλαμβάνουν με email τα στοιχεία σύνδεσης (login και το password) με

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΝΑΡΙΩΤΗ - Ερωτήσεις Εµπέδωσης Αξιολόγησης για το Word. A. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας. Προεπισκόπηση. Εκτύπωση

ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΝΑΡΙΩΤΗ - Ερωτήσεις Εµπέδωσης Αξιολόγησης για το Word. A. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας. Προεπισκόπηση. Εκτύπωση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ A. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας. Προεπισκόπηση. Εκτύπωση...1 Β. Επιλογή - ιόρθωση Αναζήτηση. ιαµόρφωση σελίδας. Μορφοποίηση γραµµατοσειρών και παραγράφων...3 Γ. Εισαγωγή και διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑ Lexicon Software POS Dynamics ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑ Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Gonou Giota 2 58100 GIANNITSA web site: www.lexiconsoftware.gr e-mail: sales@lexiconsoftware.gr

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ηµιουργίας Εξετάσεων Adobe Περιεχόµενα:

Οδηγός ηµιουργίας Εξετάσεων Adobe Περιεχόµενα: Οδηγός ηµιουργίας Εξετάσεων Adobe Περιεχόµενα: 1. ιαδικασία δηµιουργίας Ηλεκτρονικών εξετάσεων Adobe...2 2. ηµιουργία Συντόµευσης Ηλεκτρονικών Εξετάσεων Adobe...2 2.1 Login µε δικαιώµατα διαχειριστή....2

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικές οδηγίες για την καταχώρηση των γνωµατεύσεων στην νέα πύλη του e-δαπυ.

Αναλυτικές οδηγίες για την καταχώρηση των γνωµατεύσεων στην νέα πύλη του e-δαπυ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 1 Αναλυτικές οδηγίες για την καταχώρηση των γνωµατεύσεων στην νέα πύλη του e-δαπυ. (Σύµφωνα µε τα σχετικά έγγραφα του ΠΦΣ και του ΕΟΠΥΥ) 1. ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΥΛΗ e-δαπυ. Εισέρχεστε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗ CALCULUS PBS, PAYCHECK PBS

ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗ CALCULUS PBS, PAYCHECK PBS ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΦΟΡΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗ CALCULUS PBS, PAYCHECK PBS ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΧΑΣ 6/4/2015 ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΟ CALCULUS ΑΜΟΙΒΩΝ Γ ΜΕ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ. Όταν στο πρόγραµµα των εσόδων εξόδων,

Διαβάστε περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα του λογισμικού με άλλα λειτουργικά συστήματα, επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης πελατών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα του λογισμικού με άλλα λειτουργικά συστήματα, επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης πελατών. Σελίδα 1 από 7 Οδηγός σύνδεσης Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα Μπορείτε να πραγματοποιήσετε εγκατάσταση του λογισμικού του εκτυπωτή χρησιμοποιώντας το CD Λογισμικό και τεκμηρίωση για τα ακόλουθα λειτουργικά

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ARIS

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ARIS ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ARIS 1. Εγκατάσταση Εισάγοντας το CD στον υπολογιστή σας, θα εκτελεστεί το auto - run και θα σας εµφανίσει ένα παράθυρο µε επιλογές εγκατάστασης. (εάν δεν εκτελεστεί το auto - run, εκτελέστε

Διαβάστε περισσότερα

Α)Εγκατάσταση του προγράµµατος

Α)Εγκατάσταση του προγράµµατος Α)Εγκατάσταση του προγράµµατος 1)Βασική προυπόθεση για την εγκατάσταση της εφαρµογής σε pda που έχουν λειτουργικό σύστηµα windows mobile είναι η εγκατάσταση στον τοπικό υπολογιστή µας του προγράµµατος

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M525

LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP. Συνοπτικές οδηγίες χρήσης M525 LASERJET ENTERPRISE FLOW MFP Συνοπτικές οδηγίες χρήσης 2 M525 Εκτύπωση μιας αποθηκευμένης εργασίας Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη διαδικασία για να εκτυπώσετε μια εργασία που είναι αποθηκευμένη στη μνήμη

Διαβάστε περισσότερα

Start/Programs/ Administrative Tools/DNS

Start/Programs/ Administrative Tools/DNS Εγκατάσταση υπηρεσίας DNS 1 Εγκατάσταση υπηρεσίας DNS 2 Ρυθµίσεις της υπηρεσίας DNS Start/Programs/ Administrative Tools/DNS 3 Ρυθµίσεις της υπηρεσίας DNS 4 5 Forwarders 6 Ορισµός Forward Lookup Zone 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ ηµιουργήστε στην επιφάνεια εργασίας δύο φακέλους µε ονόµατα Εργαστήριο1 και Εργαστήριο2.

ΑΣΚΗΣΗ ηµιουργήστε στην επιφάνεια εργασίας δύο φακέλους µε ονόµατα Εργαστήριο1 και Εργαστήριο2. ΑΣΚΗΣΗ 1 Ασκήσεις Α 1. ηµιουργήστε στην επιφάνεια εργασίας δύο φακέλους µε ονόµατα Εργαστήριο1 και Εργαστήριο2. εξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας και επιλογή ηµιουργία Φάκελος εξί κλίκ πάνω στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ATLANET II ΚΛΑΔΟΣ ΖΩΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ATLANET II ΚΛΑΔΟΣ ΖΩΗΣ 2017 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ATLANET II ΚΛΑΔΟΣ ΖΩΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Εισαγωγή στην ενότητα Κλάδου Ζωής 3 Τιμολόγηση Κλάδου Ζωής 4 Έκδοση Προσφοράς 7 Καταχώρησης Αίτησης Ασφάλισης 8 Διαχείριση Εκκρεμοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης.

Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης. Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας σχεδίασης μισθοδοτικής κατάστασης. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Barcode scanner Posiflex CD D. Motorola AP 5131 Wireless Access Point (Εγκατάσταση)

Barcode scanner Posiflex CD D. Motorola AP 5131 Wireless Access Point (Εγκατάσταση) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Τεχνικά Εγχειρίδια > Συσκευές Συσκευές Barcode scanner Posiflex CD-3830-1D Για για να κατεβάσετε το αρχείο με τις οδηγίες του Barcode

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... 5 ΕΡΕΥΝΕΣ... 8

ΟΜΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... 5 ΕΡΕΥΝΕΣ... 8 Εγχειρίδιο Χρήσης Συστήµατος Έρευνες Στατιστικών Στοιχείων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 3 Λογική Ανάλυση Χρήσης Εφαρµογής... 3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ... 5 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ... 6 Επεξεργασία Ερώτησης... 7 ιαγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης

Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης Σχεδίαση Μισθοδοτικής Κατάστασης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Σχεδίασης Μισθοδοτικής Κατάστασης. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση στο δίκτυο του Πανεπιστηµίου µέσω modem (dial-up πρόσβαση) σελ. 1

Σύνδεση στο δίκτυο του Πανεπιστηµίου µέσω modem (dial-up πρόσβαση) σελ. 1 Σύνδεση στο δίκτυο του Πανεπιστηµίου µέσω modem (dial-up πρόσβαση) Περιεχόµενα Εισαγωγή...2 Ελάχιστος εξοπλισµός...2 ΜΕΡΟΣ Α : ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΣΤΑ WINDOWS 98...3 1. ΕΛΕΓΧΟΣ MODEM...3 1.α. ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...3

Διαβάστε περισσότερα