Τρομερή καταστροφή για τους Μάγους του Χάους, οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη γή σε ξέρες.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τρομερή καταστροφή για τους Μάγους του Χάους, οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη γή σε ξέρες."

Transcript

1 Η σύσκεψη του Συμβουλίου των Σοφών διακόπτεται από μια εκκωφαντική αναταραχή. Οι Μάγισσες! Οι Μάγισσες! φωνάζει έναν νεαρό αγόρι, και γροθιές ακούγονται να χτυπούν την πόρτα της αίθουσας του συμβουλίου όπου συσκέπτονται οι πρόγονοι των Μάγων του Χάους. Τελικά, η πόρτα ανοίγει, και μια νεαρή μάγισσα ορμάει στην αίθουσα. Τους είδα! φωνάζει, προσπαθώντας να ανασάνει. Το αυστηρό ύφος των σοφών την αναγκάζει να σταματήσει. Πως τολμάς να διακόπτεις τη σύσκεψή μας; λέει ο σεβάσμιος εκπρόσωπος του Συμβουλίου των Σοφών, επιπλήττοντας τον εισβολέα. Και αν είναι όντως τόσο σημαντικός ο λόγος, μίλα ξεκάθαρα. Τί είδες; Η Σάρα Νίντε, η νεαρή Μάγισσα του Χάους, αφού πήρε μια βαθιά ανάσα κατάφερε να εξιστορήσει όσα είδε. Βρισκόμουν στα νότια, στην άκρη του δάσους. Μάγισσες βρίσκονταν παντού, και καβάλα στις ηλίθιες σκούπες τους, πετούσαν πάνω από τα κεφάλια μας, φτάνοντας στο νότιο δάσος. Συνεχώς κατέφθαναν όλο και περισσότερες! Ετοιμάζονται να αποικήσουν εδώ! Πραγματικά αυτό ήταν ένα ανησυχητικό μήνυμα. Το Συμβούλιο των Σοφών αποφάσισε αμέσως να κόψει το νότιο δάσος και να κατευθύνει εκεί ποτάμια λάβας, μετατρέποντας την περιοχή σε μια άδενδρη ξέρα, όπως προτιμάει η φυλή τους. Οι ομάδες για την αποστολή αυτή οργανώνονται χωρίς άλλη χρονοτριβή. Οι Μάγισσες όμως προβλέποντας την κίνηση αυτή, και όντας φυλή που θέλει τα δάση, έχουν εξαπλωθεί σε πολλά διαφορετικά δάση. Ακόμη χειρότερα,έχουν ξεκινήσει να φυτεύουν δέντρα, εκεί όπου δεν υπήρχαν ώστε να μετατρέψουν όλες τις περιοχές σταδιακά σε δάση. Τρομερή καταστροφή για τους Μάγους του Χάους, οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη γή σε ξέρες. Τότε, ο Μαλκουζάρ, ένας ηλικιωμένος και σώφρων Μάγος του Χάους, παίρνει το λόγο. Τον αποκαλούν σώφρων γιατί έχει επιβιώσει τουλάχιστον πέντε από τα πειράματά του. Δεν μπορούμε να κάνουμε πια κάτι. Δεν είναι αναγκαστικά κακό να έχουμε γείτονες, είναι καλό και για το εμπόριο. Όταν κατασκευάσουμε τις δικές μας αποικίες, θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε αρκετό χρυσάφι με το εμπόριο. Κάποιοι από τους σοφούς, κούνησαν το κεφάλι τους, ενώ άλλοι έδειχναν να έχουν αμφιβολίες. Μα οι δικοί μας είναι έτοιμοι να βγουν εκεί έξω και να μετατρέψουν τη γη αντιπαρατάχτηκε ο εκπρόσωπος. Πρέπει απλά να παραδώσουμε τη γη αυτή; Χρειαζόμαστε περισσότερες Ξέρες! Στείλτε τη Σάρα, δυτικά, στα βουνά, πρότεινε ο Μαλκούζαρ. Συνήθως, υπάρχουν κάποια ποτάμια λάβας στα βουνά, τα οποία μπορούν εύκολα να ανοιχτούν. Τα βουνά μετατρέπονται ευκολότερα σε ξέρες, απ ότι τα δάση. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τις Μάγισσες! Η απόφαση είχε παρθεί. Όσο για σένα Σάρα... Η νεαρή μάγισσα στραβοκατάπιε μόλις αντίκρισε το σοβαρό βλέμμα του γέρου Μαλκούζαρ. Μιας και είσαι τόσο προσεκτική, έχω μια αποστολή για εσένα. Ξεκινάς αμέσως για τα δυτικά, στα βουνά. Θέλω να ελέγξεις αν η κατάσταση είναι ήρεμη εκεί. Συνήθως οι Νάνοι τριγυρνάνε στα βουνά. Κάτι τέτοιο δεν είναι και πολύ καλό.

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Terra Mystica κάθε παίκτης αναλαμβάνει μία από τις 14 φυλές, προσπαθώντας να την αναπτύξει καλύτερα από των αντιπάλων του. Η Terra Mystica είναι ένας μαγικός κόσμος, όπου οι κάτοικοί του μπορούν να μεταμορφώνουν το έδαφος όπου ζουν. Κάθε φυλή είναι συνδεδεμένη με ένα είδος εδάφους, έχοντας τη δυνατότητα να κατασκευάσει κτίρια μόνο εκεί. Γι αυτό και κάθε φυλή ανέπτυξε με το πέρασμα των αιώνων τη δυνατότητα Μετατροπής Εδάφους (Terraforming). Μια φυλή ζεί στις Πεδιάδες, τους Βάλτους, τις Λίμνες, τα Δάση, τα Βουνά, τις Ξέρες, ή την Έρημο, προσπαθώντας να μετατρέψει το κάθε έδαφος ανάλογα με τις ανάγκες της. Στο παιχνίδι, οι παίκτες προσπαθούν να επεκταθούν, κατασκευάζοντας Κατοικίες. Ωστόσο, κερδίζουν επίσης Δύναμη όταν κάποιος αντίπαλος κατασκευάσει Κατοικίες ή Κτίρια, γειτονικά του. Κάθε παίκτης πρέπει να βρει τη σωστή ισορροπία μεταξύ της κατασκευής γειτονικά σε αντίπαλους και του ελεύθερου χώρου για επέκταση. Οι ήδη υπάρχουσες Κατοικίες αναβαθμίζονται σε βήματα, αρχικά σε Εμπορικό σταθμό, και έπειτα σε Οχυρό ή Ναό. Ένας ναός μπορεί να αναβαθμιστεί σε Άσυλο. Οι Κατοικίες παρέχουν Εργάτες. Η Αναβάθμιση ενός Κτιρίου αυξάνει το εισόδημα σε Νομίσματα, Δύναμη ή Ιερείς. Μια Κατοικία μπορεί να γίνει Άσυλο σε τρία βήματα. Εναλλακτικά ένας Εμπορικός Σταθμός μπορεί να γίνει Οχυρό Εκτός από τη γεωγραφική επέκταση και την αναβάθμιση Κτιρίων, οι παίκτες αναπτύσσουν τέσσερα Δόγματα: Γη, Νερό, Φωτιά και Αέρας. Η πρόοδός τους σημειώνεται στο ταμπλό Δογμάτων. Η ανάπτυξή τους παρέχει αυξημένη Δύναμη, και άλλες ανταμοιβές. Δόγμα της Φωτιάς Το ταμπλό Δογμάτων Κλειδί της πόλης (δείχνει ότι πρέπει να έχετε ιδρύσει πρώτα μια Πόλη για να προχωρήσετε στην τελευταία θέση ενός μετρητή Δόγματος). Δόγμα του Νερού Δόγμα της Γης Η δύναμη που αποκτάται όταν προχωράτε στον μετρητή Δόγματος. Δόγμα του Αέρα Τάγμα του Δόγματος του Αέρα (σας επιτρέπει να προχωρήσετε πολλά βήματα του μετρητή με μια κίνηση). Στο τέλος, ο παίκτη που ανέπτυξε καλύτερα τη φυλή του κερδίζει το παιχνίδι.

3 1 Ταμπλό με τον χάρτη στην αρχική του μορφή ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό Δογμάτων (με τους τέσσερις μετρητές Δογμάτων και τα Τάγματα) 7 ταμπλό Φυλών (κάθε πλευρά αντιστοιχεί σε διαφορετική φυλή) Σημείωση: Μιας και το παιχνίδι δεν μπορεί να παιχθεί με περισσότερους από 5 παίκτες, ποτέ δεν θα χρησιμοποιηθούν και τα 7 χρώματα ταυτόχρονα. 56 πλακίδια Εδάφους (διπλής όψεως) ανά φυλή (πράσινο, κίτρινο, μπλε, καφέ, κόκκινο, μαύρο, γκρι) 8 Κατοικίες 65 ουδέτεροι Εργάτες 40 μικρά Νομίσματα (αξίας 1) 25 μεσαία Νομίσματα (αξίας 2) 20 μεγάλα Νομίσματα (αξίας 5) 65 μωβ δείκτες Δύναμης (αποκαλούμενοι και απλώς Δύναμη) 1 πορτοκαλί δείκτης Αρχικού παίκτη 4 Εμπορικοί σταθμοί 1 Οχυρό 3 Ναοί 1 Άσυλο 7 Ιερείς 7 Δείκτες 17 δείκτες Ενεργειών (χρησιμοποιούνται για Δύναμη και Ειδικές ενέργειες) 1 δείκτης Τέλους παιχνιδιού 10 πλακίδια Πόλεων 3 Γέφυρες 8 ορθογώνια πλακίδια Σκοραρίσματος 5 δείκτες 100 πόντοι 28 οβάλ πλακίδια Εύνοιας (1+3+3 ανά Δόγμα) 9 κάρτες Bonus (σαν πάπυροι) 5 πλακίδια Περίληψης Ενεργειών (μια πλευρά στα Αγγλικά, μια στα Γερμανικά) 12 σακουλάκια

4 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Το κομμάτι αυτό αποτελείται από δύο μέρη. Για την πρώτη σας παρτίδα ακολουθήστε τις οδηγίες του εισαγωγικού παιχνιδιού. Προσθέστε τις αλλαγές του μεταβλητού βασικού παιχνιδιού από τη δεύτερη παρτίδα κι έπειτα. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στη μέση του τραπεζιού και το ταμπλό Δογμάτων δίπλα του. ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΤΙ Α ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ Για το πρώτο σας παιχνίδι, προτείνουμε να επιλέξετε τις προκαθορισμένες φυλές. Ανάλογα με τον αριθμό των παικτών μοιράστε τις προτεινόμενες φυλές στους παίκτες: 2 παίκτες: Μάγισσες (πράσινο) και Νομάδες (κίτρινο) 3 παίκτες: Μάγισσες (πράσινο), Νομάδες (κίτρινο) και Αλχημιστές (μαύρο) 4 παίκτες: Μάγισσες (πράσινο), Νομάδες (κίτρινο), Χάλφλινγκ (καφέ) και Γοργόνες (μπλε) 5 παίκτες: Μάγισσες (πράσινο), Νομάδες (κίτρινο), Χάλφλινγκ (καφέ), Γοργόνες (μπλε), και Γίγαντες (κόκκινο) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΗΣ Κάθε ταμπλό φυλής έχει έναν κύκλο Μετατροπής, όπου εμφανίζονται τα επτά είδη εδάφους, με το Βασικό έδαφος της φυλής πιο έντονο με μεγαλύτερο μέγεθος. (Το χρώμα του Βασικού εδάφους, ταιριάζει με το χρώμα της φυλής σας.) Μοιράστε τους 7 Δείκτες του χρώματός σας. Τοποθετήστε έναν Δείκτη στην τέρμα αριστερά θέση του μετρητή Ναυσιπλοΐας. (Μόνο οι Γοργόνες ξεκινούν από τη θέση 1. Οι Φακίρηδες και οι Νάνοι δεν έχουν Ναυσιπλοΐα και συνεπώς δεν τοποθετούν Δείκτη τους στο μετρητή αυτό). Τοποθετήστε έναν Δείκτη στην τέρμα κάτω θέση του μετρητή Ανταλλαγών στο ταμπλό Φυλής σας, αυτή είναι η θέση όπου 3 Εργάτες ισούνται με 1 Φτυάρι. (Οι Ερεβώδεις δεν χρειάζονται τον Δείκτη αυτό.) Τοποθετήστε έναν Δείκτη στη θέση 20 του μετρητή Πόντων του κεντρικού Ταμπλό. Τοποθετήστε κάθε έναν από τους 4 υπόλοιπους Δείκτες στη θέση 0 κάθε Δόγματος στο ταμπλό Δογμάτων. Το κόκκινο κείμενο σε πλάγια γραφή και παρενθέσεις επισημαίνει τις διαφορές των βασικών κανόνων με τις ιδιαιτερότητες των φυλών. Οι διαφορές αυτές αναγράφονται και στα ταμπλώ Φυλών και επεξηγούνται λεπτομερέστερα στην τελευταία σελίδα των κανόνων (Παράρτημα VI). ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΥΛΗΣ Η προετοιμασία κάθε φυλής αναγράφεται πάνω στο ταμπλό της. Πάρτε όλα τα κομμάτια του χρώματος της φυλής σας Ιερείς, Κτίρια, Δείκτες και Γέφυρες. (Οι Ιερείς, τα Κτίρια και οι Γέφυρες περιορίζονται στον αριθμό των κομματιών.) ΑΡΧΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Πάρτε τα αρχικά υλικά σας. Αυτά αναγράφονται στην πάνω δεξιά γωνία του ταμπλό της Φυλής σας, κάτω από την ονομασία της: Τοποθετήστε τους 7 Ιερείς και τις 3 Γέφυρες δίπλα στο ταμπλό σας. Τοποθετήστε τα Κτίρια στις αντίστοιχες θέσεις πάνω στο ταμπλό της Φυλής σας. Εργάτες Νομίσματα Ιερείς στο χρώμα σας Οι Ιερείς και οι Γέφυρες τοποθετούνται δίπλα στο ταμπλό Φυλής, σχηματίζοντας το απόθεμά σας. Πάρτε τα αντίστοιχα υλικά και τοποθετήστε τα πάνω στο ταμπλό σας. (Επιπλέον των υλικών αυτών, θα πάρετε και το εισόδημα του πρώτου γύρου. Δείτε στη σελίδα 8.) Οι Μάγισσες παίρνουν 3 Εργάτες και 15 Νομίσματα στην προετοιμασία.

5 ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΟΓΜΑΤΩΝ Το ταμπλό Φυλής σας εμφανίζει κάποια σύμβολα Δογμάτων δίπλα στα αρχικά υλικά. Για κάθε τέτοιο σύμβολο, μετακινήστε τον αντίστοιχο Δείκτη σας μια θέση μπροστά στο ταμπλό Δογμάτων. ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ Στο κάθε ταμπλό Φυλής εμφανίζονται τρία κύπελλα Δύναμης στην πάνω αριστερή γωνία. Μοιράστε 12 δείκτες Δύναμης (καλούνται και απλά Δύναμη) μεταξύ των δύο Κυπέλλων, όπως ορίζουν οι αριθμοί του Ταμπλό σας. Οι Μάγισσες ξεκινούν με 7 Δύναμη στο Κύππελο ΙΙ και Οι Νομάδες (κίτρινο) ξεκινούν από τη θέση 1 στα Δόγματα της Φωτιάς και της Γης, τα Χάλφλινγκ (καφέ) ξεκινούν από τη θέση 1 στα Δόγματα του Αέρα και της Γης, οι Μάγισσες (πράσινο) ξεκινούν από τη θέση 2 στο Δόγμα του Αέρα και οι Γοργόνες (μπλε) από τη θέση 2 στο Δόγμα του Νερού. 5 Δύναμη στο Κύπελλο 1. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΚΑΙ ΤΑΜΠΛΟ ΔΟΓΜΑΤΩΝ Για την πρώτη σας παρτίδα, προτείνεται να παίξετε με το παρακάτω στήσιμο. Ακολουθεί με λεπτομέρεια το στήσιμο μιας παρτίδας 4 παικτών. Το στήσιμο για διαφορετικό αριθμό παικτών ακολουθεί. Από αριστερά προς τα δεξιά, πάρτε τις Κατοικίες από τα ταμπλό σας και τοποθετήστε τις στο Κεντρικό ταμπλό, όπως δείχνει το σχέδιο. Ο χάρτης αποτελείται από Περιοχές και Ποτάμια Τοποθετήστε τα πλακίδια Εύνοιας όπως παρακάτω 3x4 Υπάρχει προκαθορισμένη σειρά των πλακιδίων Σκοραρίσματος. Καλύψτε το δεξί μισό του πιο πάνω πλακιδίου Σκοραρίσματος με τον δείκτη Τέλους. Το καλυμμένο κομμάτι παρα- λείπεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ένας δείκτης Ενέργειας τοποθετείται πάνω σε κάθε μία από τις 6 θέσεις ενεργειών Δύναμης του Κεντρικού ταμπλό. Οι υπόλοιποι δείκτες ενεργειών αφήνονται πάνω στο ταμπλό. Ξεχωρίστε τους Εργάτες, τα Νομίσματα και τα πλακίδια Πόλεων και αφήστε τα σε εύκολα προσβάσιμο σημείο κοντά στο Κεντρικό ταμπλό. Ανοίξτε τα 10 πλακίδια Πόλεων. Οι κάρτες Bonus μοιάζουν με πάπυρους Το ποιούς θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τον αριθμό των παικτών. Στην εικόνα φαίνονται οι κάρτες που χρησιμοποιούνται σε παιχνίδι 4 παικτών. Ο παίκτης που πιο πρόσφατα περιποιήθηκε τον κήπο του, παίρνει τον δείκτη Αρχικού παίκτη και παίζει πρώτος.

6 Bonus κάρτες και στήσιμο για 2 παίκτες. Bonus κάρτες και στήσιμο για 3 παίκτες. Σημείωση: Κάθε φυλή (εκτός μίας) έχει δύο ειδικές ικανότητες. Μία από την αρχή του παιχνιδιού και την άλλη μόλις κατaσκευαστεί το Οχυρό της φυλής. Οι ικανότητες αυτές αναγράφονται στο ταμπλό της φυλής και εξηγούνται λεπτομερέστερα στην τελευταία σελίδα των κανόνων. Σιγουρευτείτε ότι όλοι οι παίκτες γνωρίζουν καλά τις ιδιότητες της φυλής που επέλεξαν. ειδική ικανότητα που αποκτάται αφού κτιστεί το Οχυρό Bonus κάρτες και στήσιμο για 5 παίκτες. ειδική ικανότητα που ισχύει από την αρχή ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙ Ι Αντίθετα με το εισαγωγικό παιχνίδι, επιλέξτε τις Bonus κάρτες και τα πλακίδια Σκοραρίσματος τυχαία. Έπειτα, αφού οριστούν οι βασικές αυτοί παράμετροι, επιλέξτε τις φυλές σας. Επίσης, τοποθετήστε ελεύθερα τις πρώτες σας Κατοικίες. (Οι θέσεις τους δεν είναι πια προκαθορισμένες.) ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ Ανοίξτε στην τύχη 6 πλακίδια Σκοραρίσματος και τοποθετήστε τα δίπλα στο ταμπλό σε τυχαία σειρά. Κάθε πλακίδιο αντιστοιχεί σε έναν γύρο. (Επιστρέψτε τα υπόλοιπα δύο πλακίδια πίσω στο κουτί.) Καλύψτε το δεξί μέρος του πιο πάνω πλακιδίου με τον δείκτη Τέλους του Παιχνιδιού. Διαιρεμένο πλακίδιο Σκοραρίσματος του γύρου 6. Πλακίδιο σκοραρίσματος του γύρου 5. Πλακίδιο σκοραρίσματος του γύρου 4. Πλακίδιο σκοραρίσματος του γύρου 3. Πλακίδιο σκοραρίσματος του γύρου 2. Πλακίδιο σκοραρίσματος του γύρου 1. BONUS ΚΑΡΤΕΣ Ανακατέψτε τις 9 Bonus κάρτες. Ο αριθμός των καρτών που χρειάζονται σε μια παρτίδα εξαρτάται από τον αριθμό των παικτών. Αριθμός παικτών Αριθμός Bonus καρτών Τραβήξτε τυχαία τον απαιτούμενο αριθμό Bonus καρτών και τοποθετήστε τις ανοιχτές τη μία δίπλα στην άλλη. (Επιστρέψτε τις υπόλοιπες κάρτες πίσω στο κουτί.) ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΜΠΛΟ ΦΥΛΗΣ Ο Αρχικός παίκτης επιλέγει μια φυλή και παίρνει το αντίστοιχο Ταμπλό φυλής. Συνεχίζοντας δεξιόστροφα οι υπόλοιποι παίκτες παίρνουν ένα από τα εναπομείναντα ταμπλό, επιλέγοντας πλευρά. Σημείωση: Εναλλακτικά, μοιράστε τυχαίες φυλές. (Πάρτε μία Κατοικία από κάθε χρώμα και μοιράστε τις τυχαία στους παίκτες.) Έπειτα επιλέξτε μια από τις δύο φυλές: την μπροστά ή την πίσω στο κάθε ταμπλό Φυλής. Αφού έχουν όλοι οι παίκτες επιλέξει φυλή, προχωρήστε στην προετοιμασία των φυλών, όπως αναλύθηκε στο εισαγωγικό παιχνίδι. Επίσης μοιράστε και τα αντίστοιχα υλικά σε κάθε φυλή. Ωστόσο, μην τοποθετείτε ακόμη τις Κατοικίες σας στο Ταμπλό, ακόμη (δείτε Τοποθέτηση των πρώτων Κτιρίων στη σελίδα 8).

7 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙ ΙΟΥ Στο τέλος του παιχνιδιού, ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής. Οι παρακάτω εικόνες επεξηγούν τους διαφορετικούς τρόπους που μπορείτε να κερδίσετε πόντους στο παιχνίδι. (Οι πόντοι εμφανίζονται σαν καφέ τετράγωνα με ένα δάφνινο στεφάνι.) Καθώς διαβάζετε τους κανόνες, μπορείτε να επιστρέφετε όποτε θέλετε στη σελίδα αυτή ώστε να καταλάβετε καλύτερα τις αντιστοιχίες. Το τμήμα αυτό δεν έχει καμία σημασία για την κατανόηση των κανόνων. Οι πληροφορίες που βρίσκονται εδώ επεξηγούνται και παρακάτω. Υπάρχει ένα πλακίδιο Σκοραρίσματος για κάθε έναν από τους έξι γύρους. Το κάθε ένα δείχνει πως μπορείτε να κερδίσετε πόντους στον συγκεκριμένο γύρο: κατασκευάζοντας Κατοικίες (Ενέργεια #1, σελ.9), Εμπορικούς σταθμούς, το Οχυρό, ή το Άσυλο (Ενέργεια #4, σελ. 11). Επιπλέον πόντοι μπορούν να κερδηθούν για τη μετατροπή θέσεων Εδάφους (φτυάρι) και την ίδρυση Πόλεων (κλειδί). Θα αντιμετωπίσετε ένα μεγάλο δίλημμα. Από τη μία, μπορεί να θέλετε να κατασκευάσετε τα καλύτερα Κτίρια της φυλής σας (κάποια Φυλή χρειάζεται γρήγορα ένα Οχυρό, άλλη πολλούς Ναούς), ενώ από την άλλη θα πρέπει να συγκεντρωθείτε στην κατασκευή των Κτιρίων που δίνουν πόντους στον τρέχοντα γύρο. Τρείς από τις εννέα Bonus κάρτες δίνουν πόντους όταν ολοκληρώσετε όλες τις ενέργειές σας στην τρέχουσα φάση Ενεργειών (πάσο): Κερδίζετε πόντους για την βελτίωση της Ναυσιπλοΐας σας (Ενέργεια #2, σελ. 11). ή Τις ικανότητες Μετατροπής Εδάφους (Ενέργεια #3, σελ. 11). Γι αυτό οι ενέργειες αυτές δεν είναι χρήσιμες μόνο στην αρχή του παιχνιδιού, αλλά προσφέρουν και ανταμοιβές προς το τέλος του. Μερικές φυλές έχουν ειδικές ικανότητες για την απόκτηση επιπλέον πόντων. (Για παράδειγμα οι Αλχημιστές είναι ιδιαίτερα επιδέξιοι στην μετατροπή Νομισμάτων σε πόντους). Στο τέλος του παιχνιδιού, δίνονται πόντοι για τις μεγαλύτερες συνδεδεμένες περιοχές του Κεντρικού ταμπλό (σκοράρισμα Περιοχών). Η βελτίωση της Ναυσιπλοΐας και της Μετατροπής Εδάφους σας, δεν δίνουν μόνο άμεσους πόντους, αλλά ταυτόχρονα βοηθούν στη δημιουργία μεγάλων ενιαίων περιοχών. Έπειτα, πόντοι κερδίζονται για: όλες τις Κατοικίες σας στο Κεντρικό ταμπλό όλους τους Εμπορικού Σταθμούς σας στο Κεντρικό ταμπλό, ή το Οχυρό και το Άσυλό σας στο Κεντρικό Ταμπλό. Δύο πλακίδια Εύνοιας δίνουν πόντους όποτε κατασκευάζετε Κατοικίες και τους Εμπορικούς Σταθμούς. Άλλα πλακίδια Εύνοιας δίνουν πόντους για τους ήδη κατασκευασμένους Εμπορικούς Σταθμούς όταν παίζετε πάσο. Κερδίζετε πόντους όταν ιδρύετε Πόλεις. (Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα 14.) Επίσης κερδίζετε επιπλέον ανταμοιβές για τις Πόλεις. Επίσης στο τέλος του παιχνιδιού, δίνονται πόντοι για την πρόοδο στους τέσσερις μετρητές Δογμάτων (σκοράρισμα Δογμάτων). Από τη μία, θέλετε να έχετε πολλές κατοικίες για να δημιουργήσετε μια μεγάλη ενιαία περιοχή, αλλά από την άλλη, οι πολυτιμότεροι Ναοί και το Άσυλο προσφέρουν αρκετούς Ιερείς. Οι Ιερείς αυτοί απαιτούνται για το σκοράρισμα των Δογμάτων (Ενέργεια #5, σελ. 13). Οι Νομάδες είναι φυλή ιππέων της ερήμου. Ζούσαν σε σκηνές και συνεχώς μετακινούνταν. Ακόμη και σήμερα, κατασκευάζουν τις κατοικίες τους με απλά και ελαφριά υλικά. Έτσι μπορούν να καταλαμβάνουν μεγάλες περιοχές, σχετικά γρήγορα. Οι Νομάδες κατοικούν μόνο στην έρημο, και οι ορδές των ιππέων τους μπορούν να δημιουργήσουν τόσο μεγάλη αμμοθύελλα που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις γειτονικές περιοχές. Η τοποθέτηση γειτονικά στους άλλους παίκτες σας επιτρέπει να ανταλλάσσετε Πόντους με Δύναμη (δείτε σελ. 12). (Γι αυτό και ξεκινάτε το παιχνίδι με 20 Πόντους.)

8 ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙ ΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Προσπεράστε το κομμάτι αυτό αν διαβάζετε τους κανόνες για πρώτη φορά. Στο εισαγωγικό παιχνίδι τα αρχικά Κτίρια είναι προκαθορισμένα. Ξεκινώντας με τον Αρχικό παίκτη και συνεχίζοντας δεξιόστροφα, τοποθετήστε μια Κατοικία σας σε μια ήδη υπάρχουσα Βασική περιοχή. Έπειτα ξεκινώντας από τον τελευταίο παίκτη και συνεχίζοντας αριστερόστροφα, τοποθετήστε μια δεύτερη Κατοικία με τον ίδιο τρίπο. (Οι Νομάδες τοποθετούν την τρίτη Κατοικία τους αφού όλοι έχουν ήδη τοποθετήσει τη δεύτερή τους. Οι Μάγοι του Χάους τοποθετούν τη μοναδική τους Κατοικία αφού όλοι έχουν ήδη τοποθετήσει όλες τους τις Κατοικίες, ακόμη και μετά την τρίτη Κατοικία των Νομάδων.) ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Οι Κατοικίες μπορούν να τοποθετηθούν μόνο στο Βασικό έδαφος της κάθε φυλής (δεν υπάρχουν άλλοι περιορισμοί τοποθέτησης). Όταν οι παίκτες τοποθετούν τις πρώτες τους Κατοικίες, δεν μπορούν να μετατρέψουν θέσεις εδάφους. Αυτό γίνεται μόνο αργότερα στο παιχνίδι. Όλα τα Κτίρια, ακόμη και οι Κατοικίες, παίρνονται από αριστερά προς τα δεξιά, πάνω από το ταμπλό της Φυλής σας. ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ BONUS Ξεκινώντας με τον τελευταίο παίκτη και συνεχίζοντας αριστερόστροφα, κάθε παίκτης επιλέγει και παίρνει μια κάρτα Bonus. Οι κάρτες Bonus παρέχουν επιπλέον εισόδημα, ξεκλειδώνουν Ειδικές Ενέργειες ή ανταμοιβές σε Πόντους για συγκεκριμένα Κτίρια, στο τέλος κάθε γύρου. Οι Μάγοι του Χάους χρησιμοποιούν τις δυνάμεις της καταστροφής και νοιώθουν πιο άνετα όταν βρίσκονται στις ξέρες. Λατρεύουν τη φωτιά και πάντα ψάχνουν για υπόγεια ποτάμια λάβας, τα οποία προσπαθούν να οδηγήσουν σε έκρηξη, ώστε να μετατρέψουν ακόμη περισσότερα εδάφη σε ξέρες. Οι Μάγοι του Χάους επίσης έχουν μια συγκεκριμένη δύναμη για τον χρόνο. Μπορούν να παγώσουν το χρόνο για τους υπόλοιπους, ώστε να σπείρουν τον όλεθρο ανενόχλητοι. Τοποθετήστε 1 Νόμισμα από το γενικό απόθεμα σε κάθε κάρτα Bonus που θα περισσέψει. (Σκοπός των Νομισμάτων αυτών είναι να κάνουν πιό ελκυστικές τις κάρτες Bonus που επιλέγονται σπανιότερα.) Στο τέλος κάθε γύρου, θα υπάρχουν 3 περισσευούμενες κάρτες Bonus με 1 Νόμισμα η κάθε μία. Μετά και την τοποθέτηση των πρώτων Κτιρίων, θα υπάρχουν κενές θέσεις στο μετρητή Κατοικιών. Οι θέσεις αυτές καθορίζουν το εισόδημά σας (δείτε παρακάτω). ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙ ΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ ΓΥΡΟΥΣ Κάθε ένας από τους έξι γύρους έχει τρεις φάσεις: ΦΑΣΗ Ι: Φάση Εισοδήματος ΦΑΣΗ ΙΙ: Φάση Ενεργειών ΦΑΣΗ ΙΙΙ: Φάση Δογμάτων και Εκκαθάρισης ΦΑΣΗ 1: ΕΙΣΟ ΗΜΑ Πάρτε νέους Εργάτες, Νομίσματα, Ιερείς και Δύναμη. Νομίσματα: Πάρτε τόσα Νομίσματα από το γενικό απόθεμα, όσα και τα ορατά σύμβολα Νομισμάτων στον μετρητή Εμπορικών Σταθμών σας. Η φάση αυτή παίζεται ακόμη και στον 1ο γύρο. Συνεπώς, πρώτα παίρνετε το αρχικό εισόδημα της φυλής σας και έπειτα το εισόδημα του 1ου γύρου. Το εισόδημά σας, εξαρτάται από τα Κτίρια που έ- χετε κατασκευάσει, τις κάρτες Bonus που έχετε επιλέξει και (αργότερα στο παιχνίδι) από τα πλακίδια Εύνοιας που έχετε στην κατοχή σας. Το εισόδημα συμβολίζεται παντού με ένα ανοιχτό χέρι. ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ Εργάτες: Πάρτε τόσους Εργάτες από το γενικό απόθεμα, όσα και τα σύμβολα που είναι ορατά στον μετρητή Κατοικιών σας. Στη Φάση 1, ο παίκτης αυτός παίρνει 3 Εργάτες, όπως φαίνεται και από τον μετρητή Κατοικιών του. Ιερείς: Πάρτε τόσους Ιερείς από το γενικό απόθεμα, όσα και τα ορατά σύμβολα Ιερέων στον μετρητή Ναών σας. Επιπλέον σύμβολα Ιερέων θα εμφανιστούν μόλις κτίσετε το Άσυλο. (Το Άσυλο των Υδρόβιων και των Ερεβωδών παρέχουν από 2 Ιερείς.) Τοποθετήστε τους νέους Εργάτες, Νομίσματα και Ιερείς στο ταμπλό Φυλής σας. (Αν το απόθεμα των Εργατών ή των Νομισμάτων εξαντληθεί, αντικαταστήστε τα κομμάτια που χρειάζεστε με κάτι άλλο. Μόνο το απόθεμα των Ιερέων είναι περιορισμένο.) Δύναμη: Η Δύναμη αποκτάται ανάλογα με τα ορατά σύμβολα Δύναμης του μετρητή Εμπορικών Σταθμών. Το Οχυρό συνήθως παρέχει επιπλέον Δύναμη (εκτός από τους Αλχημιστές που παίρνουν 6 Νομίσματα, τους Μάγους του Χάους που παίρνουν 2 Εργάτες, και τους Φακίρηδες που παίρνουν 1 Ιερέα). Η χρήση της Δύναμης επεξηγείται στην επόμενη ενότητα, Τα Κύπελλα της Δύναμης.

9 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΙΔΙΑ Εκτός από το εισόδημα του ταμπλό Φυλής, προσθέστε και το εισόδημα από τις κάρτες Bonus (Παράρτημα ΙV, σελ. 19) και τα πλακίδια Εύνοιας (Παράρτημα ΙΙ, σελίδα 18). Αν πήρατε το πλακίδιο Εύνοιας και την κάρτα Bonus, της παρακάτω εικόνας, κερδίζετε τα εξής: 1 Εργάτη 6 Νομίσματα ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΗ Μπορείτε να ξοδέψετε δείκτες Δύναμης μόνο από το Κύπελλο ΙΙΙ, μετακινώντας τους στο Κύπελλο Ι. Αφού στην προηγούμενη περίπτωση κέρδισε 3 Δυνάμεις, μπορεί πια να ξοδέψει 6 Δυνάμεις για μια ενέργεια Δύναμης. Περισσότερα παρακάτω. 1 Δύναμη ΤΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ Κάθε παίκτης έχει 12 δείκτες Δύναμης, τους οποίους κατανέμει στα τρία Κύπελλα. Οι ενέργειες Δύναμης (Δύναμη #6, στη σελ.13) απαιτούν Δύναμη στο Κύπελλο ΙΙΙ (αυτό στα δεξιά). Στην περίπτωση αυτή, έ- χετε 5 Δύναμη στη διάθεσή σας. Μπορείτε να ξοδέψετε όλη τη Δύναμη στο Κύπελλο ΙΙΙ, ανεξάρτητα του αριθμού των δεικτών Δύναμης στα Κύπελλα Ι και ΙΙ. Οποτεδήποτε κερδίζετε Δύναμη στο παιχνίδι (σαν εισόδημα, όταν κάποιος αντίπαλος κατασκευάζει Κτίρια, ή με την προώθηση στους μετρητές Δογμάτων), δεν παίρνετε νέους δείκτες Δύναμης, αλλά μετακινείτε τους ήδη υπάρχοντες από Κύπελλο σε Κύπελλο. Επίσης, όταν ξοδεύετε Δύναμη σε μια ενέργεια Δύναμης, δεν χάνετε δείκτες Δύναμης, αλλά τους μετακινείτε και πάλι από το ένα Κύπελλο στο άλλο. Οι δείκτες Δύναμης μετακινούνται (πάντα δεξιόστροφα) ακολουθώντας τους εξής κανόνες: ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ Όταν αποκτάτε Δύναμη, προχωρήστε με την εξής σειρά: 1. Αν υπάρχουν δείκτες Δύναμης στο Κύπελλο Ι, για κάθε Δύναμη που κερδίζετε μετακινήστε έναν δείκτη από το Κύπελλο Ι στο Κύπελλο ΙΙ. 2. Αφού το Κύπελλο Ι αδειάσει, για κάθε 1 Δύναμη που κερδίζετε, μετακινήστε έναν δείκτη από το Κύπελλο ΙΙ στο Κύπελλο ΙΙΙ. 3. Αφού όλοι οι δείκτες έχουν μετακινηθεί στο Κύπελλο ΙΙΙ, δεν μπορείτε να αποκτήσετε επιπλέον Δύναμη. Στην περίπτωση αυτή, ο παίκτης έχει κερδίσει 3 Δύναμη. Μετακινεί 2 δείκτες από το Κύπελλο Ι στο Κύπελλο ΙΙ, και έπειτα 1 δείκτη από το Κύπελλο ΙΙ στο Κύπελλο ΙΙΙ, μιας και το Κύπελλο Ι έχει αδειάσει. ΦΑΣΗ ΙΙ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Κατά την φάση Ενεργειών, ξεκινώντας με τον Αρχικό παίκτη και συνεχίζοντας δεξιόστροφα, κάθε παίκτης στη σειρά του εκτελεί μια Ενέργεια. Αυτό συνεχίζεται μέχρι κανείς να μη θέλει να κάνει άλλη Ενέργεια. Υπάρχουν οκτώ πιθανές Ενέργειες για να επιλέξετε. Εκτός από το πάσο, οι υπόλοιπες Ενέργειες μπορούν να εκτελεστούν πολλές φορές στην ίδια φάση Ενεργειών (αλλά μόνο μια φορά σε κάθε σειρά). ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Εδώ επεξηγείται η σύνδεση μεταξύ των Ενεργειών. Η Ενέργεια #1 είναι για κατασκευή Κατοικιών σε ελεύθερο έδαφος. Οι Ενέργειες #2 και #3 διευκολύνουν την κατασκευή. Στο τέλος του παιχνιδιού υπάρχει επιπλέον σκοράρισμα για την μεγαλύτερη περιοχή. Με την ενέργεια #4 αναβαθμίζονται τα Κτίρια. Πολλές φυλές πρέπει να κατασκευάσουν γρήγορα το Οχυρό τους. Αντίθετα, οι Ναοί και τα Άσυλα είναι επίσης χρήσιμα, καθώς παρέχουν Ιερείς και πλακίδια Εύνοιας, τα οποία χρειάζονται για το σκοράρισμα των Δογμάτων στο τέλος του παιχνιδιού. Η Ενέργεια #5 επηρεάζει το σκοράρισμα των Δογμάτων και παρέχει επιπλέον Δύναμη μέσω των Ιερέων και των Δογμάτων. Η Δύναμη μπορεί έπειτα να χρησιμοποιηθεί για τις ειδικές Ενέργειες Δύναμης (#6). Η Ενέργεια #7 επεξηγεί τις Ειδικές ενέργειες που μπορείτε να αποκτήσετε στη διάρκεια του παιχνιδιού. Τέλος, η ενέργεια #8 χρειάζεται όταν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να εκτελέσετε άλλες Ενέργειες στην τρέχουσα φάση Ενεργειών. Ι ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Αρχικά, μπορείτε να αλλάξετε το είδος μιας θέσης Εδάφους. Έπειτα, αν αλλάξατε το έδαφος στο Βασικό σας έδαφος, μπορείτε να κατασκευάσετε αμέσως μια Κατοικία σας στη θέση αυτή. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Για να κατασκευάσετε μια Κατοικία σε μια θέση Εδάφους, η θέση αυτή θα πρέπει να είναι: του χρώματός σας (Βασικό έδαφος της φυλής) μη κατειλημμένη άμεσα ή έμμεσα γειτονική σε ένα από τα Κτίριά σας (Η γειτονική καθορίζεται στο επόμενο κομμάτι). Επίσης, πρέπει να πληρώσετε το κόστος κατασκευής. Κάθε Κατοικία κοστίζει 1 Εργάτη και 2 Νομίσματα. (Εξαιρέσεις είναι οι Μηχανικοί που κατασκευάζουν τις Κατοικίες τους με 1 Εργάτη και 1 Νόμισμα, και οι Υδρόβιοι με 2 Εργάτες και 3 Νομίσματα.)

10 ΜΕΑΤΡΟΠΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΕΔΑΦΟΥΣ Για να είστε σίγουροι ότι καλύπτεται η πρώτη συνθήκη, μπορείτε να μετατρέψετε μια μη κατειλημμένη θέση στο είδος του Βασικού εδάφους της φυλής σας, αμέσως πριν κατασκευάσετε μια Κατοικία. Τοποθετήστε ένα πλακίδιο εδάφους του χρώματός σας στη θέση αυτή. Η Μετατροπή κοστίζει. Κάθε βήμα μεταξύ του αρχικού και του τελικού εδάφους του κύκλου Μετατροπής, όπως φαίνεται στο ταμπλό Φυλής σας, κοστίζει 1 Φτυάρι. Συνεπώς η μετατροπή γειτονικών ειδών εδάφους (στον κύκλο Μετατροπής) κοστίζει 1 Φτυάρι, με το μέγιστο κόστος να φτάνει τα 3 Φτυάρια, αν τα είδη εδάφους βρίσκονται στις απέναντι πλευρές του κύκλου. (Εξαίρεση: οι Γίγαντες πάντα πληρώνουν ακριβώς 2 Φτυάρια για την μετατροπή οποιουδήποτε είδους εδάφους στο Βασικό τους έδαφος). Τα φτυάρια μπορούν να αποκτηθούν με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να ανταλλάξετε Εργάτες για Φτυάρια. Ο μετρητής Ανταλλαγών του ταμπλό Φυλής σας δείχνει την αναλογία. Στην αρχή του παιχνιδιού, συνήθως είναι 3 Εργάτες για 1 Φτυάρι (Ενέργεια #3). Ο Δείκτης καθορίζει ότι η αναλογία Ανταλλαγής είναι 3 Εργάτες για 1 Φτυάρι. Όταν κερδίζετε 2 Φτυάρια, και χρειάζεστε μόνο το ένα για τη μετατροπή Εδάφους στο Βασικό σας έδαφος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δεύτερο Φτυάρι σε άλλη θέση Εδάφους. Ωστόσο, δεν μπορείτε να τοποθετήσετε Κατοικία σας στη δεύτερη αυτή θέση. (Το ίδιο ισχύει και όταν τα Χάλφλινγκ κατασκευάσουν το Οχυρό τους, οπότε και κερδίζουν αμέσως 3 Φτυάρια. Δείτε την τελευταία σελίδα.) ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Όταν κατασκευάζετε, παίρνετε τα κτίρια (και τις Κατοικίες) από α- ριστερά προς τα δεξιά του ταμπλό φυλής σας. Αν το τρέχον πλακίδιο Σκοραρίσματος εμφανίζει μια Κατοικία, κερδίζετε 2 Πόντους για κάθε Κατοικία που κατασκευάζετε. Το πλακίδιο Σκοραρίσματος αυτό δίνει 2 Πόντους για κάθε κατασκευή Κατοικίας. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΤΥΑΡΙΩΝ Δεν μπορείτε να κρατήσετε Φτυάρια για επόμενες Ενέργειές σας. Τα Φτυάρια ξοδεύονται αμέσως. Αν στην αριστερή πλευρά του τρέχοντος πλακιδίου Σκοραρίσματος υπάρχει ένα Φτυάρι, κερδίζετε Πόντους για τη χρήση Φτυαριών σε αυτή τη Φάση. Το πλακίδιο Σκοραρίσματος αυτό δίνει 2 πόντους για κάθε χρήση Φτυαριών. Αφού μετατρέψετε μια θέση Εδάφους, δεν χρειάζεται να κατασκευάσετε αμέσως μια Κατοικία. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με άλλη Ενέργεια, σε μελλοντική στιγμή. 1 ή 2 Φτυάρια μπορούν να αποκτηθούν μέσω ειδικών Ενεργειών Δύναμης (Ενέργεια #6, σελ.13 και Παράρτημα Ι, σελ. 17). Μία από τις κάρτες Bonus παρέχει 1 Φτυάρι (Ενέργεια #7, σελ. 14, και Παράρτημα IV, σελ. 19). (Τα Χάλφλινγκ και οι Γίγαντες παίρνουν επιπλέον Φτυάρια για άμεση χρήση μετά την κατασκευή των Οχυρών τους.) Τα Φτυάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε μία θέση Εδάφους. Ωστόσο, υπάρχουν δύο ειδικές περιπτώσεις: Αν τα Φτυάρια που αποκτήθηκαν μέσω ενέργειας Δύναμης ή κάρτες Bonus δεν φτάνουν για τη μετατροπή ενός Εδάφους στο Βασικό σας έδαφος, μπορείτε να ανταλλάξετε Εργάτες* με Φτυάρια (στην τρέχουσα αναλογία Ανταλλαγής του μετρητή Ανταλλαγής σας). (* Οι Ερεβώδεις πληρώνουν 1 Ιερέα για κάθε Φτυάρι που λείπει.) Δεν χρειάζεται να μετατρέψετε μια θέση Εδάφους στο Βασικό σας έδαφος, και μπορείτε να σταματήσετε σε οποιοδήποτε είδος εδάφους (αν δεν έχετε αρκετά Φτυάρια). Ωστόσο, οι αντίπαλοί σας, μπορούν στη σειρά τους να καταλάβουν τη θέση. (Οι θέσεις Εδάφους με πλακίδια Εδάφους αλλά όχι Κτίρια, θεωρούνται μη κατειλημμένες.) Ακόμη και αν μετατρέψετε μια θέση Εδάφους, χωρίς να κατασκευάσετε μια Κατοικία, το αλλαγμένο Έδαφος πρέπει να βρίσκεται άμεσα ή έμμεσα γειτονικά σε ένα Κτίριό σας (σελ.11). Δεν μπορείτε να μετατρέψετε θέση Εδάφους με Κτίριο πάνω της. Μπορείτε να κερδίσετε Φτυάρια μέσω των ανταμοιβών των Δογμάτων (Φάση ΙΙΙ, ενός γύρου, σελ. 15). Μιας και τα Φτυάρια αυτά κερδίζονται εκτός της φάσης Ενεργειών, δεν μπορείτε να κατασκευάσετε αμέσως μετά Κατοικία, ούτε να ανταλλάξετε Εργάτες για περισσότερα Φτυάρια. (Πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη φάση Ενεργειών για να κατασκευάσετε μια Κατοικία.) Οι Γίγαντες είναι τεράστια και πολύ δυνατά πλάσματα. Μπορούν να ξεφυτρώσουν δέντρα και να σκάψουν βουνά με μεγάλη ευκολία, ίσως μάλιστα και να το απολαμβάνουν. Είναι ικανοί να μετατρέψουν οποιοδήποτε έδαφος σε ξέρα, πολύ γρήγορα. Κατά καιρούς κάποιοι Γίγαντες προσπάθησαν να μετατρέψουν τα εδάφη σε κάτι άλλο, αλλά μάταια, μιας και το αποτέλεσμα ήταν πάντα ξέρα. Προφανώς, δεν έχουν την ικανότητα για πιο λεπτές μετατροπές.

11 ΓΕΙΤΟΝΙΑ Λόγω κάποιων άλλων κανόνων ( Δύναμη μέσω Κτιρίων, σελ. 12), είναι σημαντικό να ξεχωρίζετε τα άμεσα και έμμεσα γειτονικά Εδάφη. (Ο διαχωρισμός αυτός δεν έχει σημασία στην κατασκευή Κατοικιών.) ΑΜΕΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ Οι θέσεις Εδάφους και τα Κτίρια θεωρούνται άμεσα γειτονικά αν έχουν μια κοινή πλευρά των εξαγώνων τους. Επιπλέον, οι θέσεις Εδάφους και τα Κτίρια που χωρίζονται από Ποτάμι αλλά συνδέονται με Γέφυρα, θεωρούνται επίσης άμεσα γειτονικά μεταξύ τους (δείτε την ενέργεια Δύναμης Κατασκευή Γέφυρας, Παράρτημα Ι, σελ. 17). Αυτές οι θέσεις Εδάφους είναι άμεσα γειτονικές μεταξύ τους. Μόλις κατασκευάσετε ένα Κτίριο στην άλλη θέση Εδάφους, τα δύο κτίρια θα θεωρούνται επίσης άμεσα γειτονικά. 3 ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΦΤΥΑΡΙΩΝ Στην αρχή του παιχνιδιού, τα Φτυάρια κοστίζουν από 3 Εργάτες το κάθε ένα (Ενέργεια #1). Για να μειώσετε το κόστος αυτό στους 2 Εργάτες ή ακόμη και στον 1, σαν Ενέργεια, μπορείτε να μετακινήσετε τον Δείκτη του μετρητή Ανταλλαγών μια θέση. Στο ταμπλό φυλή σας φαίνεται το κόστος της Ενέργειας: 2 Εργάτες, 5 Νομίσματα και 1 Ιερέας. (Εξαίρεση: Τα Χάλφλινγκ πληρώνουν λιγότερα Νομίσματα και οι Ερεβώδεις δεν έχουν καν μετρητή Ανταλλαγών καθώς δίνουν Ιερείς για Φτυάρια.) Σαν επιβράβευση της επιλογής της Ενέργειας, παίρνετε 6 Πόντους. Από εδώ και στο εξής, οι Νύμφες (πράσινο) χρειάζεται να πληρώνουν μόνο 2 Εργάτες για κάθε Φτυάρι. ΕΜΜΕΣΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ Οι θέσεις Εδάφους και τα κτίρια θεωρούνται εμμέσως γειτονικά το ένα με το άλλο αν είναι (όχι άμεσα γειτονικά το ένα με το άλλο, αλλά) χωρισμένα από μία ή περισσότερες θέσεις Ποταμιού και ο βαθμός Ναυσιπλοΐας σας είναι αρκετός για την απόσταση. (Η Ναυσιπλοΐα είναι άλλη ενέργεια που επεξηγείται παρακάτω.) (Οι θέσεις Εδάφους και τα Κτίρια που μπορούν να φτάσουν οι Νάνοι με τις Στοές και οι Φακίρηδες με τα Ιπτάμενα Χαλιά, θεωρούνται επίσης εμμέσως γειτονικές μεταξύ τους.) Για να κάνετε τα Κτίρια αυτά εμμέσως γειτονικά μεταξύ τους, χρειάζεστε βαθμό Ναυσιπλοΐας τουλάχιστον 2. Σημείωση: Όταν κατασκευάζετε Κατοικίες, οι αντίπαλοί σας μπορούν να κερδίσουν Δύναμη. Αυτό επεξηγείται στην Ενέργεια #4, Αναβάθμιση Κτιρίου. Πριν από αυτό, ας δούμε τις επόμενες δύο Ενέργειες που διευκολύνουν τη κατασκευή Κατοικιών για το υπόλοιπο παιχνίδι, την προώθηση στον μετρητή Ναυσιπλοΐας και την ελάττωση της αναλογίας Ανταλλαγής για τα Φτυάρια. 2 ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΗΤΗ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ Οι θέσεις Εδάφους και τα Κτίρια θα πρέπει να είναι εμμέσως γειτονικά το ένα με το άλλο αν θέλετε να επεκταθείτε πέρα από τα Ποτάμια. Για να μετατρέψετε θέσεις Εδάφους ή να κατασκευάσετε Κτίρια, σαν Ενέργεια, μπορείτε, να μετακινήσετε τον Δείκτη του Μετρητή Ναυσιπλοΐας σας, μια θέση μπροστά. Στο ταμπλό Φυλής σας, αναγράφεται το κόστος της Ενέργειας αυτής, 1 Ιερέας και 4 Νομίσματα. Σαν επιβράβευση της Ενέργειας αυτής, κερδίζετε τους Πόντους της θέσης στην οποία καταλήγει ο δείκτης σας. Οι Νύμφες (πράσινο) κερδίζουν 3 πόντους για την προώθησή τους στο μετρητή ναυσιπλοΐας. Από εδώ και στο εξής οι Κατοικίες του παραπάνω παραδείγματος θεωρούνται εμμέσως γειτονικές μεταξύ τους. 4 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ Τα Κτίρια μπορούν να αναβαθμιστούν βήμα βήμα. Το κόστος κάθε αναβάθμισης φαίνεται στο ταμπλό Φυλής στα αριστερά των Κτιρίων. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Πάντα παίρνετε τα νέα Κτίρια από αριστερά προς τα δεξιά από το ταμπλό Φυλής σας. Όταν αναβαθμίζετε ένα Κτίριο το αντικαθιστάτε με ένα άλλο. Αφαιρέστε το Κτίριο που θέλετε να αναβαθμίσετε, από το Κεντρικό Ταμπλό και επιστρέψτε το στο Ταμπλό της Φυλής σας. Η κίνηση αυτή μειώνει το εισόδημά σας για το συγκεκριμένο Κτίριο. (Όταν επιστρέφετε Κτίρια στο ταμπλό σας, πάντα τοποθετήστε τα στην πιο δεξιά διαθέσιμη θέση του αντίστοιχου μετρητή.) Τοποθετήστε το νέο Κτίριο στη θέση απ όπου αφαιρέσατε το προηγούμενο. Όταν κατασκευάσετε έναν Εμπορικό Σταθμό, επιστρέψτε μία Κατοικία στο ταμπλό της Φυλής σας. Υπάρχουν τέσσερις πιθανές αναβαθμίσεις, οι δύο εκ των οποίων γίνονται μόνο μια φορά σε κάθε παιχνίδι. ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Η Αναβάθμιση μιας Κατοικίας σε Εμπορικό Σταθμό κοστίζει 2 Εργάτες και 6 Νομίσματα*. Αν υπάρχει τουλάχιστον ένα Κτίριο αντιπάλου άμεσα γειτονικά στην Κατοικία, χρειάζεστε μόνο 3 Νομίσματα αντί για 6, για την Αναβάθμιση. Αν το τρέχον πλακίδιο Σκοραρίσματος, δείχνει έναν Εμπορικό Σταθμό, κερδίζετε 3 Πόντους για την Αναβάθμιση. Αυτό το Πλακίδιο Σκοραρίσματος δίνει 3 πόντους για την κατασκευή κάθε Εμπορικού Σταθμού. Οι Νύμφες είναι μυστηριώδη πλάσματα του δάσους, τα οποία λέγεται ότι υπάρχουν χωρίς να έχουν υλική υπόσταση. Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να αποδείξει κάτι τέτοιο, αφού είναι δύσκολο να τις συναντήσεις στο δάσος. Όταν απειλούνται ή περιμένουν επισκέψεις από συγγενείς τους, απλά καμουφλάρονται με τα δέντρα και γίνονται αόρατες.

12 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΧΥΡΟ Η αναβάθμιση ενός Εμπορικού Σταθμού σε Οχυρό κοστίζει Εργάτες και Νομίσματα ανάλογα με τη φυλή. Μετά την κατασκευή του Οχυρού, κάθε φυλή κερδίζει μια ειδική ικανότητα (Παράρτημα VI, σελ. 20). Αν το τρέχον πλακίδιο Σκοραρίσματος δείχνει το Οχυρό, κερδίζετε 5 Πόντους για την αναβάθμιση αυτή. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΑΟΣ Η αναβάθμιση ενός Εμπορικού Σταθμού σε Ναό κοστίζει 2 Εργάτες και 5 Νομίσματα. Σαν επιβράβευση, αμέσως μπορείτε να επιλέξετε και να πάρετε ένα πλακίδιο Εύνοιας ** και να το τοποθετήσετε μπροστά σας. (Αμέσως κερδίζετε τα πλεονεκτήματα του πλακιδίου Εύνοιας, ή μπορείτε αντίστοιχα να το χρησιμοποιήσετε στην τρέχουσα φάση Ενεργειών.) Δεν μπορείτε να πάρετε πλακίδιο Εύνοιας που ήδη έχετε. Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στο Παράρτημα ΙΙ της σελίδας 18. (* Οι Μηχανικοί πληρώνουν λιγότερο και οι Υδρόβιοι περισσότερο όταν αναβαθμίζουν έναν Εμπορικό Σταθμό τους σε Ναό.) ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Δεν κερδίζετε Δύναμη για τα δικά σας Κτίρια. Η Δύναμη αποκτάται μόνο από τα Κτίρια των αντιπάλων σας. Ξεκινώντας με τον παίκτη στα αριστερά του ενεργού παίκτη και συνεχίζοντας δεξιόστροφα, κάθε αντίπαλος που επηρεάζεται, αποφασίζει αν θα αποκτήσει τη Δύναμη ή όχι. (Στην επόμενη παράγραφο επεξηγείται γιατί μπορεί να θέλετε να αρνηθείτε τη Δύναμη.) ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ Δυστυχώς, η Δύναμη που αποκτάται μέσω των Κτιρίων δεν είναι δωρεάν. Θα πρέπει να χάσετε τόσους Πόντους όση η Δύναμη που θα κερδίσετε μείον ένα. Έτσι για να κερδίσετε 1/2/3/4... Δύναμη, πληρώνετε 0/1/2/3/4 Πόντους. Στο παραπάνω παράδειγμα, οι Νομάδες μπορούν να κερδίσουν 3 Δύναμη. Για να το κάνουν θα πρέπει να χάσουν 2 Πόντους. ΝΑΟΣ ΑΣΥΛΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Δεν μπορείτε να καταλήξετε σε αρνητικό σκορ, χάνοντας Πόντους. Η αναβάθμιση ενός Ναού σε Άσυλο κοστίζει Εργάτες και Νομίσματα ανάλογα με τη φυλή. Η επιβράβευση είναι και πάλι ένα πλακίδιο Εύνοιας**. Αν το τρέχον πλακίδιο Σκοραρίσματος δείχνει το Άσυλο, κερδίζετε 5 Πόντους για την αναβάθμιση αυτή. (** Οι Μάγοι του Χάους παίρνουν πάντα 2 πλακίδια Εύνοιας αντί για 1.) Παρακάτω, τέλος, ακολουθούν οι ανταμοιβές που κερδίζετε όταν ένας αντίπαλος κατασκευάζει ένα Κτίριο. ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ Κάθε Κτίριο έχει αξία σε Δύναμη. Η αξία Δύναμης του κάθε Κτιρίου αναγράφεται στα δεξιά του μετρητή του, στο ταμπλό Φυλής: Το Οχυρό και το Άσυλο έχουν αξία Δύναμης 3. Οι Εμπορικοί Σταθμοί και οι Ναοί έχουν αξία Δύναμης 2. Οι Κατοικίες έχουν αξία Δύναμης 1. Όταν κατασκευάζετε μία Κατοικία (Ενέργεια #1), ή αναβαθμίζετε ένα Κτίριο (Ενέργεια #4) πρέπει να ενημερώνετε τους κατόχους των άμεσα γειτονικών με το δικό σας Κτιρίων, ότι μπορούν να κερδίσουν Δύναμη ( Κύπελλα της Δύναμης, σελ.9). Για να καθοριστεί ο συνολικός αριθμός Δύναμης που μπορεί να κερδίσει ένας αντίπαλος, προσθέστε τις αξίες Δύναμης των Κτιρίων του που βρίσκονται άμεσα γειτονικά στο νέο σας Κτίριο. Οι παίκτης με τις Γοργόνες (μπλε) πρέπει να ενημερώσει τους Νομάδες (κίτρινο) ότι κερδίζουν 3 Δύναμη χάρη στη νεόκτιστη Κατοικία τους: 1 Δύναμη για την κίτρινη Κατοικία συν 2 Δύναμη για τον κίτρινο Ναό. Ο παίκτης με τους Νομάδες δεν κερδίζει Δύναμη για τον κίτρινο Εμπορικό Σταθμό, καθώς δεν είναι άμεσα γειτονικός της μπλε Κατοικίας. Δεν μπορείτε να πάρετε λιγότερη Δύναμη ώστε να μην ξοδέψετε Πόντους. Είτε την παίρνετε όλη, ή καθόλου. (Εξαιρέσεις: Αν δεν έχετε αρκετούς δείκτες Δύναμης στα Κύπελλα Ι και ΙΙ, κερδίζετε μόνο όση Δύναμη απαιτείται για να τους μεταφέρετε όλους στο Κύπελλο ΙΙΙ και χάνετε τους αντίστοιχους Πόντους. Επίσης, μπορείτε να κερδίσετε λιγότερη Δύναμη, ώστε να αποφύγετε να φτάσετε σε αρνητικό σκορ. Στην περίπτωση αυτή, κερδίζετε μόνο όση Δύναμη χρειάζεται για να φτάσετε στους 0 Πόντους.) Χάνετε Πόντους μόνο όταν κερδίζετε Δύναμη από τα Κτίρια. Δεν χάνετε Πόντους για την απόκτηση Δύναμης με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. ΠΕΡΙΛΗΨΗ: ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΖΩ ΔΥΝΑΜΗ; Κερδίζετε Δύναμη... όταν ένας αντίπαλος κατασκευάζει Κτίρια (όπως εξηγήθηκε παραπάνω) σαν εισόδημα από τους Εμπορικούς Σταθμούς και το Οχυρό σας (και τους Ναούς αν παίζετε με τους Μηχανικούς) σαν εισόδημα από δύο συγκεκριμένες κάρτες Bonus σαν εισόδημα από δύο συγκεκριμένα πλακίδια Εύνοιας σαν ανταμοιβή για την ίδρυση μιας Πόλης και μετά την απόκτηση του συγκεκριμένου πλακιδίου Πόλης (περισσότερες λεπτομέρειες στη σελ. 14) σαν ανταμοιβή Δόγματος στη Φάση ΙΙΙ αν το συγκεκριμένο πλακίδιο Σκοραρίσματος αντιστοιχεί στο γύρο (δείτε σελ. 15 για λεπτομέρειες στις ανταμοιβές των Δογμάτων) όταν προωθείστε στους μετρητές Δογμάτων (όπως εξηγείται παρακάτω).

13 ΔΥΝΑΜΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ Η Δύναμη μπορεί να αποκτηθεί και από τους μετρητές Δογμάτων (Γη, Νερό, Φωτιά και Αέρας). Κερδίζετε 1/2/2/3 Δύναμη όταν αντίστοιχα φτάνετε στην 3η/5η/7η/10η θέση κάθε μετρητή. Τη Δύναμη την αποκτάτε μια φορά, όταν φτάνετε ή προσπερνάτε τις θέσεις αυτές. Οι Νομάδες (κίτρινο) κερδίζουν 4 Δύναμη για την προώθησή τους 3 θέσεις μπροστά στο Δόγμα του Αέρα. 6 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ Υπάρχουν δύο είδη ενεργειών Δύναμης: οι πλήρως ανεπτυγμένες και οι βοηθητικές Ενέργειες. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ Οι ενέργειες Δύναμης στο Κεντρικό ταμπλο (ξεχωρίζουν με πορτοκαλί οκτάγωνα) μπορούν να γίνουν μόνο μια φορά σε κάθε γύρο. Όποιος προλάβει. Οποτεδήποτε εκτελέσετε μια τέτοια Ενέργεια, μετακινείστε τον κατάλληλο αριθμό δεικτών Δύναμης από το Κύπελλο ΙΙΙ στο Ι, ανάλογα με το κόστος. Έπειτα, τοποθετήστε έναν δείκτη Ενέργειας στη θέση του Κεντρικού ταμπλό, ώστε να δείξετε ότι η ενέργεια έχει χρησιμοποιηθεί για το γύρο. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ 10 Μόνο ένας παίκτης μπορεί να φτάσει στη θέση 10 κάθε μετρητή Δόγματος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει ιδρύσει μια Πόλη για την κάθε θέση 10 στην οποία φτάνει. Δείτε στη σελ. 14 λεπτομέρειες για την ίδρυση μιας Πόλης. Μετά την ίδρυση δύο Πόλεων, μπορείτε να προχωρήσετε στη θέση 10 δύο μετρητών Δόγματος (εκτός κι αν σας πρόλαβε άλλος παίκτης). Χρησιμοποιήστε δείκτες ενέργειας για να καλύψετε τις ενέργειες Δύναμης. Οι ενέργειες Δύναμης του ταμπλό κοστίζουν 3, 4 ή 6 Δύναμη. Όλες οι ενέργειες Δύναμης του Κεντρικού ταμπλό επεξηγούνται με λεπτομέρεια στο Παράρτημα Ι, στη σελίδα 17. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ (ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ) Οποιαδήποτε στιγμή στη σειρά σας, εκτός από την Ενέργειά σας, μπορείτε να εκτελέσετε οσεσδήποτε Μετατροπές θέλετε. Έτσι, έχετε τις παρακάτω επιλογές (φαίνονται και στο Κύπελλο ΙΙΙ του ταμπλό Φυλής σας): Ξοδεύετε 5 Δύναμη για 1 Ιερέα. Ξοδεύετε 3 Δύναμη για 1 Εργάτη. Ξοδεύετε 1 Δύναμη για 1 Νόμισμα. Ξοδεύετε 1 Ιερέα για 1 Εργάτη. Ξοδεύετε 1 Εργάτη για 1 Νόμισμα. 5 ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΙΕΡΕΑ ΣΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΝΟΣ ΔΟΓΜΑΤΟΣ Υπάρχουν 4 θέσεις κάτω από κάθε μετρητή Δόγματος οι οποίες δέχονται από 1 Ιερέα η κάθε μία. Σαν Ενέργεια, μπορείτε να τοποθετήσετε έναν Ιερέα σας σε μια από αυτές τις θέσεις ώστε να προωθηθείτε 3 ή 2 θέσεις (ανάλογα τη θέση που κατέλαβε ο Ιερέας) στο αντίστοιχο Δόγμα. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Μπορείτε να κερδίσετε Δύναμη όταν προωθείστε σε έναν μετρητή (δείτε παραπάνω Δύναμη μέσω των μετρητών Δογμάτων ). Δεν υπάρχει τρόπος να πάρετε πίσω αυτούς τους Ιερείς. Μην ξεχνάτε ότι έχετε μόνο 7 Ιερείς στη διάθεσή σας. Αν δεν θέλετε να χάσετε έναν Ιερέα, μπορείτε να τον επιστρέψετε στο απόθεμά σας (δίπλα στο ταμπλό Φυλής σας) και να προχωρήσετε 1 θέση μόνο. Αρχικά, οι Μηχανικοί ήταν ορεσίβια φυλή, και κατοικούσαν σε δυσπρόσιτες κοιλάδες και φαράγγια. Κατείχαν τη γνώση της κατασκευής γεφυρών και δρόμων στα βουνά, ώστε να συνδέουν τις απομακρυσμένες κατοικίες τους. Ευχαριστιούνται την κυριαρχία της φύσης μέσω της τεχνολογίας. Οι υπόλοιπες φυλές τους θεωρούν κατά κάποιο τρόπο εκκεντρικούς όταν τους βλέπουν να μελετούν προσεκτικά τις δημιουργίες και τα σχέδιά τους. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Μια Μετατροπή δεν θεωρείται ενέργεια της Σειράς σας. Στη σειρά σας, μπορείτε να κάνετε όσες Μετατροπές θέλετε, πριν ή μετά την Ενέργειά σας. ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΗ Αν δεν έχετε αρκετή Δύναμη στο Κύπελλο ΙΙΙ για να εκτελέσετε κάποια ενέργεια Δύναμης ή Μετατροπής, επιπλέον της κανονικής σας Ενέργειας, μπορείτε να μετακινήσετε δείκτες από το Κύπελλο ΙΙ στο Κύπελλο ΙΙΙ και αμέσως να εκτελέσετε την επιθυμητή Ενέργεια. Ωστόσο, για κάθε 1 δείκτη Ενέργειας που μεταφέρετε έτσι, πρέπει να αφαιρέσετε 1 δείκτη Δύναμης από το Κύπελλο ΙΙ, εκτος παιχνιδιού. Από εδώ και στο εξής, δηλαδή, θα έχετε λιγότερους δείκτες Δύναμης στον κύκλο σας. (Δεν μπορείτε να θυσιάσετε Δύναμη αν έχετε μόνο 1 δείκτη Δύναμης στο Κύπελλο ΙΙ). Τα εικονίδια αυτά σας υπενθυμίζουν την επιλογή της θυσίας Δύναμης. Περίληψη των πιθανών Μετατροπών.

14 7 ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Κάθε Ειδική ενέργεια μπορεί να εκτελεστεί μια φορά ανά γύρο Οι Ειδικές ενέργειες, όπως και οι ενέργειες Δύναμης, ξεχωρίζουν από πορτοκαλί οκτάγωνα, και μπορούν να αποκτηθούν με διάφορους τρόπους. Κάποιες φυλές ξεκλειδώνουν μια Ειδική ενέργεια μόλις κατασκευάσουν το Οχυρό τους. (Αυτές οι Ειδικές ενέργειες επεξηγούνται στο Παράρτημα VI στη σελίδα 20.) Μετά την κατασκευή του Οχυρού τους, οι Μάγισσες μπορούν να κατασκευάσουν μια Κατοικία δωρεάν ανά γύρο. Ένα πλακίδιο Εύνοιας και μια κάρτα Bonus παρέχουν μια ειδική ενέργεια προώθησης 1 θέσης στους μετρητές Δογμάτων. Μια άλλη κάρτα Bonus δίνει ένα δωρεάν Φτυάρι για μετατροπή Εδάφους. Οποτεδήποτε πάρετε μία από αυτές τις Ειδικές ενέργειες, μπορείτε να προχωρήσετε 1 θέση στον μετρητή Δόγματος της επιλογής σας. Χρησιμοποιήστε δείκτες Ενεργειών για να καλύψετε τις Ειδικές ενέργειες. Οδηγία: Μην ξεχνάτε τους Πόντους αυτούς. Πάντα προσέχετε στο τρέχον πλακίδιο Σκοραρίσματος. Μπορεί να κερδίζετε Πόντους για συγκεκριμένα Κτίρια, για τη χρήση Φτυαριών, ή την ίδρυση Πόλεων. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Επιλέξτε ελεύθερα ποιά από τις τρεις διαθέσιμες κάρτες Bonus θέλετε να πάρετε. (Δεν μπορείτε να πάρετε αμέσως πίσω την κάρτα που μόλις αφήσατε.) Μπορείτε να αφήσετε την κάρτα Bonus που μόλις πήρατε, κλειστή μπροστά σας, δηλώνοντας ότι έχετε ήδη παίξει πάσο. Δεν υπάρχει περιορισμός στα υλικά που μπορείτε να κρατήσετε για τον επόμενο γύρο. Μπορείτε να εκτελέσετε όσες Ενέργειες επιθυμείτε, ακόμη κι όταν όλοι οι άλλοι παίκτες έχουν παίξει πάσο. Όσο υπάρχει έστω και ένας παίκτης που εκτελεί Ενέργειες, η τρέχουσα φάση Ενεργειών συνεχίζεται. Οι Δογματιστές λατρεύουν τα τελετουργικά. Όλη τους η ζωή βασίζεται σε αυστηρούς κανόνες. Ακόμη και τα πιο απλά πράγματα συνοδεύονται από μυστικιστικά σύμβολα και αναπαραστάσεις των συμβόλων. Για παράδειγμα, όταν ένας Δογματιστής θέλει να γεμίσει έναν κουβά νερό από ένα πηγάδι, πρώτα πρέπει να κατευνάσει τα στοιχεία της γης και του νερού, τα οποία χρησιμοποιεί, όπως και να καθησυχάσει τη φωτιά ότι το νερό δεν θα χρησιμοποιηθεί για να τη σβήσει. Αυτά μπορεί να φαίνονται υπερβολικά, αλλά οι Δογματιστές επωφελούνται σημαντικά από τα στοιχεία. 8 ΠΑΣΟ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Στη σειρά σας, αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να εκτελέσετε άλλη Ενέργεια, πρέπει να παίξετε πάσο και να σταματήσετε τις Ενέργειες για τον υπόλοιπο γύρο. Ο πρώτος παίκτης που παίζει πάσο, γίνεται ο Αρχικός παίκτης του επόμενου γύρου (παίρνει τον δείκτη Αρχικού παίκτη). Όταν παίζετε πάσο, επιστρέψτε αμέσως την κάρτα Bonus που έχετε, και πάρτε μια από τις τρείς διαθέσιμες. Αυτή μπορεί να είναι ακόμη και μια κάρτα που επέστρεψε κάποιος άλλος παίκτης στον ίδιο γύρο. (Εξαίρεση: Δεν παίρνετε άλλες κάρτες Bonus στον τελευταίο γύρο του παιχνιδιού, γύρος 6). Αν υπάρχουν Νομίσματα στην κάρτα Bonus που πήρατε, τοποθετήστε τα στο ταμπλό Φυλής σας (δείτε Νομίσματα στις κάρτες Bonus, σελ.15). Μπορείτε να κερδίσετε Πόντους όταν επιστρέφετε κάποιες κάρτες Bonus. Όταν παίξετε πάσο και επιστρέψετε την κάρτα Bonus που φαίνεται στα δεξιά, κερδίζετε 1 πόντο για κάθε Κατοικία σας στο Κεντρικό ταμπλό. ΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ Στην πορεία του παιχνιδιού, μία ή περισσότερες Πόλεις μπορούν να ιδρυθούν. Οι Πόλεις ιδρύονται αυτομάτως, οποτεδήποτε καλύπτονται οι παρακάτω δύο συνθήκες: Υπάρχουν τουλάχιστον 4 Κτίρια ενός χρώματος, άμεσα γειτονικά μεταξύ του (δείτε Γειτονία, σελίδα 11). Εξαίρεση: Μόνο 3 Κτίρια χρειάζονται αν το ένα από αυτά είναι το Άσυλο. Τα Κτίρια αυτά έχουν συνδυασμένη αξία Δύναμης τουλάχιστον 7. Υπενθύμιση: Οι κατοικίες έχουν αξία Δύναμης 1, οι Εμπορικοί Σταθμοί και οι Ναοί 2, και το Οχυρό και το Άσυλο 3. Σημειώστε μια ιδρυμένη Πόλη επιλέγοντας και τοποθετώντας ένα πλακίδιο Πόλης (Παράρτημα V, σελ. 19) κάτω από ένα από τα Κτίρια που σχηματίζουν την Πόλη αυτή. Όταν παίξετε πάσο και επιστρέψετε την κάρτα Bonus που φαίνεται στα αριστερά, κερδίζετε 2 πόντους για κάθε Εμπορικό Σταθμό σας στο Κεντρικό ταμπλό. Πλακίδιο Πόλης Όταν παίξετε πάσο και επιστρέψετε την κάρτα Bonus που φαίνεται στα δεξιά, κερδίζετε 4 Πόντους αν έχετε ήδη κατασκευάσει το Οχυρό σας και/ή 4 Πόντους αν έχετε ήδη κατασκευάσει το Άσυλό σας. Οι Μάγισσες ζουν ζτα δάση, αλλά επίσης κυριαρχούν στον αέρα. Καβαλώντας τις σκούπες τους, πετούν από μέρος σε μέρος. Γι αυτό και ξαφνικά ένα δάσος στο οποίο δεν είχαν πατήσει ποτέ πρι Μάγισσες, έχει γεμίσει από αυτές. Οι Μάγισσες είναι κοινωνικές, οπότε ευχαρίστως συνωστίζονται σε μεγάλες πόλεις Μαγισσών, ανταλλάσσοντας ερωτικά φίλτρα και κατάρες τσέπης η μία με την άλλη.

15 Η ΙΔΡΥΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ: Αμέσως κερδίζετε τόσους πόντους, όσους αναγράφονται στο πλακίδιο Πόλης που επιλέγετε. Επιπλέον πόντοι κερδίζονται αν το τρέχον πλακίδιο Σκοραρίσματος δείχνει ένα κλειδί. Μετά την κατασκευή του Οχυρού τους, οι Μάγισσες μπορούν να κατασκευάσουν μια Κατοικία δωρεάν ανά γύρο. Αμέσως, και μια μόνο φορά, κερδίζετε τις ανταμοιβές του επιλεγμένου πλακιδίου Πόλης (είτε +1 θέση σε κάθε μετρητή Δόγματος, 1 Ιερέα, 2 Εργάτες, 6 Νομίσματα ή 8 Δύναμη). Κάθε Πόλη παρέχει ένα κλειδί. Κάθε κλειδί σας επιτρέπει να προχωρήσετε στην τελευταία θέση ενός μετρητή Δόγματος (θέση 10). (Χωρίς κλειδί, πρέπει να σταματήσετε στη θέση 9.) ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Όταν ιδρύετε μια Πόλη, όλα τα Κτίρια που είναι άμεσα γειτονικά μεταξύ τους σχηματίζουν την Πόλη (προσοχή στις Γέφυρες), ακόμη κι αν είναι περισσότερα από τα απαιτούμενα Κτίρια. Η έμμεση γειτονία (ειδικά μέσω θέσεων Ποταμού) δεν έχει καμία σημασία στην ίδρυση μιας Πόλης. (Εξαίρεση: Οι Γοργόνες μπορούν να παραβλέψουν μια θέση Ποταμού όταν ιδρύουν μια Πόλη.) Η κατασκευή νέων Κτιρίων άμεσα γειτονικά σε μια ήδη υπάρχουσα Πόλη, επεκτείνει την Πόλη και δεν σχηματίζει μια καινούρια. Όταν ένα Κτίριο κατασκευαστεί γειτονικά σε δύο ήδη υπάρχουσες Πόλεις, σχηματίζεται μια μεγαλύτερη Πόλη, χωρίς όμως οι ξεχωριστές μικρές Πόλεις να χάσουν τις ιδιότητές τους (παρόλο που τα σύνορά τους δεν ξεχωρίζουν πια μεταξύ τους). Ο συνολικός αριθμός των Πόλεων σε κάθε παιχνίδι είναι περιορισμένος σε 10. Οι Φακίρηδες έχουν μειώσει τις σωματικές τους ανάγκες στο ελάχιστο, βελτιώνοντας τρομερά την πνευματική τους δύναμη. Το πνεύμα τους υπερέχει της ύλης, με τέτοιο τρόπο ώστε μπορούν ακόμη και να κάνουν αντικείμενα να αιωρούνται. Τα χαλιά είναι πολύ χρήσιμα για μετακίνηση, όταν ξέρεις πως να τα χειρίζεσαι. Αντίθετα με τις σκούπες, μπορούν να μεταφέρουν σημαντικό φορτίο. Οι Φακίρηδες προτιμούν να ζουν στην έρημο, η οποία ταιριάζει με τον απλό τρόπο ζωής τους, καθώς εκεί δεν υπάρχουν ούτε φυτά, ούτε ζώα. ΦΑΣΗ ΙΙΙ: ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ ΟΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΑΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ Όταν όλοι οι παίκτες παίξουν πάσο (βλ. Ενέργεια #8 στα αριστερά), τελειώνει η τρέχουσα φάση Ενεργειών. Στους γύρους 1 έως 5 η φάση Ενεργειών ακολουθείται από μια φάση Εκκαθάρισης, για να γίνει προετοιμασία του επόμενου γύρου. (Δεν υπάρχει φάση Εκκαθάρισης μετά τον τελευταίο γύρο). ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΣ ΔΟΓΜΑΤΩΝ Αρχικά, μοιράζονται οι ανταμοιβές του τρέχοντος πλακιδίου Σκοραρίσματος. Κάθε παίκτης που έχει προχωρήσει αρκετά στα αντίστοιχα Δόγματα κερδίζει τις κατάλληλες ανταμοιβές, πολλές φορές αν χρειάζεται. Στην περίπτωση αυτή, αν βρισκόσασταν στη θέση 6 του Δόγματος του Αέρα, θα κερδίζατε 3 Εργάτες, και αν βρισκόσασταν στη θέση 8 του Δόγματος της Γης, θα κερδίζατε 2 Φτυάρια. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΦΤΥΑΡΙΩΝ Οι ανταμοιβές Δογμάτων χρησιμοποιούνται στον επόμενο γύρο. (Αυτό ισχύει για τα Φτυάρια.) Δεν μπορείτε να πάρετε επιπλέον Φτυάρια όταν τα κερδίζετε από τις ανταμοιβές των Δογμάτων. (Ούτε οι Φακίρηδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν Πτήση με Χαλί, ούτε οι Νάνοι να φτιάξουν Τούνελ, με άμεση χρήση των Φτυαριών των Δογμάτων. Οι δύο αυτές ενέργειες έχουν κόστος που δεν μπορεί να πληρωθεί εκτός φάσης ενεργειών. Επίσης, αν οι Γίγαντες πάρουν ένα Φτυάρι σαν ανταμοιβή Δογμάτων, το Φτυάρι αυτό παραλείπεται.) Δεν μπορείτε να κρατήσετε Φτυάρια για επόμενους γύρους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Φτυάρια αυτά σε διαφορετικές γειτονικές θέσεις Εδάφους. Δεν μπορείτε να κατασκευάσετε Κατοικίες στη Φάση ΙΙΙ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Αν υπάρχουν δείκτες Ενεργειών: Στις θέσεις ενεργειών Δύναμης του Κεντρικού ταμπλό. Στις θέσεις Ειδικών ενεργειών των ταμπλό Φυλών, ή Σε πλακίδια Εύνοιας και κάρτες Bonus αφαιρέστε τους όλους από τις θέσεις αυτές. ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ BONUS Τοποθετήστε από το γενικό απόθεμα, 1 νόμισμα σε κάθε μία από τις τρείς κάρτες Bonus που έχουν μείνει. (Αν μια κάρτα δεν αποκτήθηκε από κάποιον παίκτη για 2 συνεχόμενους γύρους, θα έχει 2 νομίσματα.) ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΛΑΚΙΔΙΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟ Σαν τελευταία κίνηση του τρέχοντος γύρου, γυρίστε κλειστό το πλακίδιο Σκοραρίσματος, ώστε να είναι πια ανοιχτά μόνο τα πλακίδια Σκοραρίσματος των επόμενων γύρων. Από τα πλακίδια Σκοραρίσματος μπορείτε να καταλάβετε σε ποιόν γύρο βρίσκεστε. Στο παράδειγμα στα δεξιά το παιχνίδι βρίσκεται στον 3ο γύρο. Οι Γοργόνες είναι αξιαγάπητα υδάτινα πλάσματα, που κατοικούν στα νερά της Terra Mystica και μετακινούνται μέσω των ποταμών. Επηρεασμένοι από τη γοητεία τους, πολλοί ξεχνούν ότι οι Γοργόνες προτιμούν να μετατρέψουν όλη την Terra Mystica σε νερό. Οι Γοργόνες μπορούν να χωρίσουν την ουρά τους σε δύο πόδια, και να μετακινηθούν μέσω ξηράς. Ωστόσο, αυτό το κάνουν μόνο όταν θέλουν να πλημμυρίσουν την περιοχή αυτή με νερό, ή όταν χρειάζονται υλικά από τις πόλεις τους. Οι Νάνοι βρίσκονται πάντοτε σε αναζήτηση θησαυρών και πολύτιμων ορυκτών, σκάβοντας συνεχώς τρύπες και τούνελ. Οι μεταλλωρύχοι τους βρίσκονται συνήθως στα βουνά, αλλά από την τρέλα των εκσκαφών μπορεί να φτάσουν μέχρι και σε γειτονικές περιοχές. Ακόμη κι αν οι περιοχές αυτές κατοικούνται, οι κάτοικοί τους, σπάνια θα καταλάβουν την παρουσία των Νάνων, μέχρι να εμφανιστούν ξαφνικά από το έδαφος. Οι Νάνοι σκάβουν τόσο χώμα, που μπορούν από τα μπάζα να φτιάξουν νέα βουνά, τέτοια ώστε οι μελλοντικές γενιές Νάνων να έχουν να σκάψουν από την αρχή.

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών Το Νομοσχέδιο περί Ιδιοκτησίας του 1862 επέτρεψε στους Αμερικάνους να διεκδικήσουν παρθένα εδάφη, ζώντας εκεί και καλλιεργώντας τα για πέντε χρόνια. Επίσης το 1860, δημιουργήθηκε ο Διηπειρωτικός Σιδηρόδρομος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Η 3η Επέκταση του Rattus Ε υρώπη, 1349. Ο Μαύρος Θάνατος ήδη καταστρέφει για χρόνια. Οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν, ωστόσο να ακολουθούν τους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι τεχνίτες παράγουν τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! Ζήστε τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης. Πάρτε το ρόλο της κεφαλής μιας Αριστοκρατικής Ιταλικής δυναστείας οδηγώντας την οικογένειά σας όπως τους Medici ή τους

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού.

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού. Μια νέα τέχνη φτάνει στο χωριό. Επιτέλους μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μπύρα. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο πανδοχείο, όπου μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Περάστε λίγο χρόνο μαζί τους,

Διαβάστε περισσότερα

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα)

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα) Περιεχόμενα 35 Εργάτες 20 δίσκοι περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) (4 σε κάθε χρώμα) Spyrium 24 δείκτες, με αριθμούς 1, 2 και 3 (8 σε κάθε αριθμό) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 10 Bonus δείκτες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Βρισκόμαστε στη μεσαιωνική Γρανάδα. Η Αλάμπρα έχει ολοκληρωθεί και αρχιτέκτονες από κάθε άκρη της γης κατευθύνονται πιά προς τη διαρκώς αναπτυσσόμενη πόλη στους

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιώστε την Τεχνική σας ακόμη περισσότερο και θα μπορέσετε να Όπλων για τις τέσσερις εμπόλεμες φυλές ενός φανταστικού κόσμου (τρεις φυλές

Βελτιώστε την Τεχνική σας ακόμη περισσότερο και θα μπορέσετε να Όπλων για τις τέσσερις εμπόλεμες φυλές ενός φανταστικού κόσμου (τρεις φυλές Είναι περίοδος συγκρούσεων. Τα Ξωτικά, οι Νάνοι, τα Όρκ και οι Καλικάντζαροι μισιούνται μεταξύ τους θανάσιμα, και είναι έτοιμοι αν κηρύξουν πόλεμο. Το μόνο που τους λείπει είναι τα Όπλα. Η καλύτερη ευκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό.

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό. Ιστορικό Υπόβαθρο Πάνω από100 χρόνια πριν, οι αγρότες τσαγιού της Κινεζικής Επαρχίας του Yunnan ξεκίνησαν να παραδίδουν το μεγάλης ζήτησης τσάι τους Pu er στην Ινδία και στο μακρινό Θιβέτ. Χρησιμοποιούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το παιχνίδι. Περιεχόμενα

Σχετικά με το παιχνίδι. Περιεχόμενα Σχετικά με το παιχνίδι Οι κορυφές της Snowdonia προβάλουν μέσα από την ομίχλη, με τις κορυφές τους ίσα να ξεχωρίζουν. Ψηλότερη είναι η Snowdon (Wyddfa) με ύψος 1085 μέτρα. Βρισκόμαστε στο 1894 και η Snowdon

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη μυθική χώρα της Άζτλαν, τέσσερις φυλές, παλεύουν για την επιβίωση και την ευημερία υπό τον έλεγχο των ίδιων των θεών. Κάθε φυλή παίρνει την ονομασία της από το ζώο τοτέμ των αρχαίων βασιλέων

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις...

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες γίνονται μάγισσες, δρυΐδες και συλλέκτες, παράγοντας πανίσχυρα φίλτρα και παραδίδοντάς τα μέσω της Υπηρεσίας Σκούπας, σε όλο

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Ε. Τοποθετήστε τους δείκτες σκορ, στη θέση 0 του μετρητή βαθμολογίας. ΣΤ. Τοποθετήστε τον δείκτη χρόνου στη θέση Ι του μετρητή χρόνου.

Ε. Τοποθετήστε τους δείκτες σκορ, στη θέση 0 του μετρητή βαθμολογίας. ΣΤ. Τοποθετήστε τον δείκτη χρόνου στη θέση Ι του μετρητή χρόνου. ιαρκεια 90 λεπτα Παικτεσ 4 Ηλικια 12+ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το Autokrator είναι ένα μεσαιωνικό στρατιωτικό παιχνίδι, για τις μάχες μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων μεταξύ 7ου και 11ου αιώνα μ.χ.

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας Ένα παιχνίδι του Alain Ollier Εικονογράφηση του Tony Rochon 2-6 παίκτες, ηλικία 10+, διάρκεια 20-60 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας 1 διπλή, 2 ασημένιες, 2 χρυσές 4

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά)

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά) Περίληψη Η ζωή στο χωριό είναι σκληρή! Προσφέρει, τουλάχιστον, όμως στους κατοίκους του ευκαιρίες εξέλιξης. Άλλοι κάνουν καριέρα στο δημοτικό συμβούλιο, άλλοι στην εκκλησία, ενώ κάποιοι ταξιδεύουν στον

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως Γύρω στο 1970, οι κυβερνήσεις του κόσμου αντιμετώπισαν πολύ μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, και για το λόγο αυτό κατασκευάστηκαν παντού ενεργειακοί σταθμοί, για την κάλυψη των αναγκών. Χρόνο με το χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Όταν το Archon ναυάγησε στην ανατολική ακτή της Νήσου Alcott, πολλοί το θεώρησαν σαν σημάδι, ότι έπρεπε να μείνουν μακριά από αυτή την απομακρυσμένη τοποθεσία. Κάποιοι τολμηροί τεχνίτες, ωστόσο, δελεασμένοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

Jan Meyberg Εισαγωγή

Jan Meyberg Εισαγωγή Jan Meyberg Εισαγωγή Στο μαγικό βασίλειο του Άλ Μπισάτ, 4 ομάδες αναβατών μαγικών χαλιών προετοιμάζονται για τον ετήσιο αγώνα του Σουλτάνου. Κάθε παίκτης πρέπει να καθοδηγήσει την ομάδα του μέσα από έναν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων Καλως ήρθατε στο High Noon Saloon! Βρίσκεστε μέσα σε μια κλασσική μάχη της Άγριας Δύσης, οπλισμένοι με θανατηφόρα Όπλα, προσπαθώντας να εξοντώσετε τους αντιπάλους σας και να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

66 Κάρτες. 1 εξάπλευρο ζάρι 1 εγχειρίδιο κανόνων. φύλλα κίνησης μαθητευόμενων. το ταμπλό. 16 δείκτες θορύβου / εξαφάνισης. δείκτες σύλληψης & γύρου

66 Κάρτες. 1 εξάπλευρο ζάρι 1 εγχειρίδιο κανόνων. φύλλα κίνησης μαθητευόμενων. το ταμπλό. 16 δείκτες θορύβου / εξαφάνισης. δείκτες σύλληψης & γύρου ...και να είστε βέβαιοι, πως η αμαρτία σας θα σας βρει. ΠΔ Αριθμοί 32:23 Οι μαθητευόμενες έχουν ξεφύγει! Οι προκλήσεις τις έχουν τραβήξει έξω από τα κελιά τους, και ελπίζουν να μην τις πιάσουν οι ηγουμένες.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού.

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού. Μια νέα τέχνη φτάνει στο χωριό. Επιτέλους μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μπύρα. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο πανδοχείο, όπου μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Περάστε λίγο χρόνο μαζί τους,

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα